Lukarna 20.08.2011 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 eeeej no między wierszami nie umiesz czytac????? phi, faceci... :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Esiak to się chyba w literaturze cięte pióro nazywa a swoją drogą to już nawet tu wiedzą że ze mnie diabeł taki ? ale nie taki straszny jakim go malują, słowo! Miła też być potrafię i np dzisiaj nawet się o naszych 'dachowców' zatroszczyłam że sobota już po 17ej, wieje że mało głowy nie urwie a oni na dachu siedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Halo idziecie z tym alkoholem czy nie??Sama mam pić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.08.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 ja browary mam już kupione i się chłodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 niektórzy już wykańczają co mają ale wiecie strach pisać, żeby nie było że sobie posty z Esiakiem nabijamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ja tam podprowadzę mężowi;) A tam zaraz nabijali:) To juz z koleżanką nie wolno pogadac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.08.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 niektórzy już wykańczają co mają ale wiecie strach pisać, żeby nie było że sobie posty z Esiakiem nabijamy oj tam, oj tam, nie będziemy się przecież stresować "pasywnym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 A kto to w ogóle jest "pasywny"?? Marcin a te Twoje Panie Projektantki to skąd wytrzasnałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 zerknij do tematu który zlinkowałam koło południa, wszystko będzie jasne chciałabym żeby mi projektanci pomogli, mam koncepcję ale boję się co wyjdzie. Koleżance mieszkanko robiła projektantka i mi się b.podobało ale nam pokazała po znajomości swoją propozycję na salon i jak dla mnie tragedia, no wymagająca i niedogodzona jestem a i fundusze mam okrojone. Nie lubię jak za dużo się dzieje, tzn teraz tak mam ale z braku miejsca, w domu chcę wersję minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.08.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 poprzez znajomą, której robiły projekt też łazienek: http://www.projekt.rosa.mojabudowa.pl/pliki/projekt.rosa/image/laz2%20-%201.jpg http://www.projekt.rosa.mojabudowa.pl/pliki/projekt.rosa/image/owczarek_+%C3%BCazienka_parter_2.jpg wizualizacje robocze: http://www.projekt.rosa.mojabudowa.pl/pliki/projekt.rosa/image/6.jpg http://www.projekt.rosa.mojabudowa.pl/pliki/projekt.rosa/image/3.jpg a tu wizualizacja realistyczna: http://www.projekt.rosa.mojabudowa.pl/pliki/projekt.rosa/image/laz1%20-%204.jpg http://www.projekt.rosa.mojabudowa.pl/pliki/projekt.rosa/image/laz1%20-%201.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Wiem Pumpaluna, czytałam , tak żartuję tylko;) Kurcze fajne te łazienki...One gdzies z bliska są??Były na budowie u Ciebie?Dobrze się z nimi rozmawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 bardzo fajne te łazienki, co to za kibelki, nie wiesz?ja się uczepiłam jednej szarej i jednej białej łazienki, mąż już kolorystykę nawet przetrawił ale ma jedno zastrzeżenie którego ja nie umiem przetrawić - wykonawca i znajomy sprzedawcą odradzają nam obudowę akrylową na wannę (że niby wyskakuje i nie można na brzegu wanny usiąść) i mówią żeby okładać płytkami a ja bym tak bardzo chciała mieć mało płytek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 O Esiak wziął schłodzone piwo i przepadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.08.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 przepadł do piwnicy... 3 browarki i mam dość, trza iść spać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.08.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 jutro chyba wezmę się za malowanie reszty krokwi i nadbitki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.08.2011 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 A ja siedziałam siedziałam aż się najmłodszy synek obudził, połozyłam się koło niego "na chwilkę" i to był koniec mojej soboty:/ Maluj maluj, pogoda ma być ładna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.08.2011 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Dobra ściagam ten Sweet Home. Zobaczymy co zdziałam. To jeszcze mi powiedzcie: Jak już będą stały ściany i będzie dach to co się robi w następnej kolejności? Coś takiego do czego nie byłyby potrzebne okna bo okna będą wiosna dopiero. A chciałam zaplanowac zadania na (oby) lekką zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.08.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 w sumie to nie wiem co można by zrobić, ocieplania dachu bym się bała że jak to wszystko na przestrzał otwarte to może wełna i płyta przesiąknąć wilgocią ale może się mylę; z hydrauliką i elektryką to też do okien trzeba poczekać no chyba, że będziesz ryzykowała że Ci nie ściągną. Wiem że znajomi zrobili elektrykę i tynki przed wstawieniem okien ale on na budowie nocował przez czas oczekiwania na tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.08.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Dobra ściagam ten Sweet Home. Zobaczymy co zdziałam. To jeszcze mi powiedzcie: Jak już będą stały ściany i będzie dach to co się robi w następnej kolejności? Coś takiego do czego nie byłyby potrzebne okna bo okna będą wiosna dopiero. A chciałam zaplanowac zadania na (oby) lekką zimę no nie bardzo jest co robić... trza by wstawić okna, bramę garażową, potem instalacje wod-kan, elektryka, tynki wewnętrzne, potem reszta instalacji wod-co, wylewki... i jak to wszystko wyschnie możesz zacząć bawić się w ocieplanie poddasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.08.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 No więc po wizycie na budowie:) Jak ja lubię te nasze niedzielne spacery:)Dzsiaj wzięłam kawę w termosie, kubki i poszliśmy ze znajomymi. Weronika nauczyła się jeździć na rowerze (w końcu!!!) była taka z siebie dumna, ale i tak najbardziej dumny był z córki tata;) Okazało się że na budowie działa teść. Chyba poczuł oddech jesieni na plecach i robi kiedy może. Powiedział, ze jak on skończy strop i wejdą murarze to on wtedy zrobi elektrykę w piwnicy. Powiedział, ze zamontuje tymczasowe drzwi zewnętrzne do piwnicy, wstawi okno i ze może tam działać. I chce tynkować piwnicę sam.W sumie to tylko piwnica więc co o tym myślicie? On nam robił remont naszego mieszkania w bloku, było to jakies 7 lat temu i nadal się wszystko trzyma (ściana w 2 miejscach pękła, była bardzo nierówna i dał za dużo tynku czy tam gipsu, a poza tym jest ok), więc może warto mu jeszcze powierzyć to zadanie?Z jednej strony chciałabym zeby jak najszybciej zakończył swoją radosną twórczość na naszej budowie ale on się chyba zawziął ze ta piwnicę nam do końca zrobi więc walka byłaby ostra. Sama nie wiem, nie chcę kruszyć kopii o coś co może wyjdzie nam na dobre, naszej kieszeni znaczy...Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts