Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Esiak to się chyba w literaturze cięte pióro nazywa ;) a swoją drogą to już nawet tu wiedzą że ze mnie diabeł taki ? ale nie taki straszny jakim go malują, słowo! Miła też być potrafię i np dzisiaj nawet się o naszych 'dachowców' zatroszczyłam że sobota już po 17ej, wieje że mało głowy nie urwie a oni na dachu siedzą :)

zerknij do tematu który zlinkowałam koło południa, wszystko będzie jasne

chciałabym żeby mi projektanci pomogli, mam koncepcję ale boję się co wyjdzie. Koleżance mieszkanko robiła projektantka i mi się b.podobało ale nam pokazała po znajomości swoją propozycję na salon i jak dla mnie tragedia, no wymagająca i niedogodzona jestem a i fundusze mam okrojone. Nie lubię jak za dużo się dzieje, tzn teraz tak mam ale z braku miejsca, w domu chcę wersję minimum

bardzo fajne te łazienki, co to za kibelki, nie wiesz?

ja się uczepiłam jednej szarej i jednej białej łazienki, mąż już kolorystykę nawet przetrawił ale ma jedno zastrzeżenie którego ja nie umiem przetrawić - wykonawca i znajomy sprzedawcą odradzają nam obudowę akrylową na wannę (że niby wyskakuje i nie można na brzegu wanny usiąść) i mówią żeby okładać płytkami a ja bym tak bardzo chciała mieć mało płytek...

Dobra ściagam ten Sweet Home.

Zobaczymy co zdziałam.

To jeszcze mi powiedzcie:

Jak już będą stały ściany i będzie dach to co się robi w następnej kolejności?

Coś takiego do czego nie byłyby potrzebne okna bo okna będą wiosna dopiero. A chciałam zaplanowac zadania na (oby) lekką zimę:)

w sumie to nie wiem co można by zrobić, ocieplania dachu bym się bała że jak to wszystko na przestrzał otwarte to może wełna i płyta przesiąknąć wilgocią ale może się mylę; z hydrauliką i elektryką to też do okien trzeba poczekać no chyba, że będziesz ryzykowała że Ci nie ściągną. Wiem że znajomi zrobili elektrykę i tynki przed wstawieniem okien ale on na budowie nocował przez czas oczekiwania na tynkarzy.

Dobra ściagam ten Sweet Home.

Zobaczymy co zdziałam.

To jeszcze mi powiedzcie:

Jak już będą stały ściany i będzie dach to co się robi w następnej kolejności?

Coś takiego do czego nie byłyby potrzebne okna bo okna będą wiosna dopiero. A chciałam zaplanowac zadania na (oby) lekką zimę:)

no nie bardzo jest co robić...

trza by wstawić okna, bramę garażową, potem instalacje wod-kan, elektryka, tynki wewnętrzne, potem reszta instalacji wod-co, wylewki...

i jak to wszystko wyschnie możesz zacząć bawić się w ocieplanie poddasza...

No więc po wizycie na budowie:) Jak ja lubię te nasze niedzielne spacery:)

Dzsiaj wzięłam kawę w termosie, kubki i poszliśmy ze znajomymi. Weronika nauczyła się jeździć na rowerze (w końcu!!!) była taka z siebie dumna, ale i tak najbardziej dumny był z córki tata;)

Okazało się że na budowie działa teść. Chyba poczuł oddech jesieni na plecach i robi kiedy może. Powiedział, ze jak on skończy strop i wejdą murarze to on wtedy zrobi elektrykę w piwnicy. Powiedział, ze zamontuje tymczasowe drzwi zewnętrzne do piwnicy, wstawi okno i ze może tam działać. I chce tynkować piwnicę sam.

W sumie to tylko piwnica więc co o tym myślicie? On nam robił remont naszego mieszkania w bloku, było to jakies 7 lat temu i nadal się wszystko trzyma (ściana w 2 miejscach pękła, była bardzo nierówna i dał za dużo tynku czy tam gipsu, a poza tym jest ok), więc może warto mu jeszcze powierzyć to zadanie?

Z jednej strony chciałabym zeby jak najszybciej zakończył swoją radosną twórczość na naszej budowie ale on się chyba zawziął ze ta piwnicę nam do końca zrobi więc walka byłaby ostra.

Sama nie wiem, nie chcę kruszyć kopii o coś co może wyjdzie nam na dobre, naszej kieszeni znaczy...

Co myślicie?