Lukarna 23.02.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Esiak o co chodzi z tą spoiną?? MSU nie mam żadnego zdjęcia niestety "z profilu" Pumpaluna jakie kratki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.02.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 ogólnie aby komin był jak najbardziej szczelny powinno się go murować na pełną fugę...co prawda gorzej to wygląda (patrz moje kominy) niż tak jak masz teraz, ale lepiej chroni od wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.02.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Popatrz zanim zaczna Ci kryc dach, w jakiej odleglosci masz krokwie od komina, jak za blizej niz 15cm, to kaz im zrobic wymianTak dla Twojego swietego spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.02.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 No u góry w kominie mam kratki wentylacyjne, chyba z 10sztuk na 2 kominach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.02.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Pumpaluna, a Ty jakie baterie wybrałaś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 23.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Dziewczyny mogę Was poprosić do nas na chwilę - sprawa dot tapety w gabinecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Esiak zdecydowaliśmy się na PAFFONI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Popatrz zanim zaczna Ci kryc dach, w jakiej odleglosci masz krokwie od komina, jak za blizej niz 15cm, to kaz im zrobic wymian Tak dla Twojego swietego spokoju Jaki wymian:( I o co chodzi?? Żeby się nie zapalił dach tak?? Tylko nie wiem co z tym wymianem... edit: już doczytałam i wiem o co chodzi (no tak mniej więcej wiem;)), dzięki MSU pogadam z kierownikiem o tym Edytowane 24 Lutego 2012 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A teraz idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 24.02.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A teraz idę spać dobranoc a mnie sie ten klinkier podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.02.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Jedni się kładą spać, inni wstali, żeby pracować(wczoraj byłam tak padnięta, że usnęłam zanim doczekałam się fotek) Komin - fajnie, że jest, bo to kolejny krok do przodu:) Ciekawi mnie dlaczego macie aż trzy kominy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.02.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Lukarna, Esiak dobrze prawi - wielu osobm tu na forum ciekły kominy przez takie murowanie.... jak kominy z klinkieru to tylko pełna spoina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Dzięki dziewczyny;) Bo ja wstałam o zrobiłam małżonkowi śniadanie do pracy, obłudnie powiedziałam "Szkoda, że musisz iśc do pracy..." i ... poczułam że w sumie to jestem wyspana (co nigdy mi się nie zdarza jak nie mam urlopu) Włączyłam kompa, posiedziałam kilkanaście minut i pomyślałam sobie że chyba zgłupiałam - ostatni dzień urlopu muszę się wyspac:D Męczyłam się do 8:15, a o 9 juz mnie Mis obudził Ale wymyśliłam, sprawdziłam i w projekcie więźby mam WYMIANY przy dwóch kominach. A jak w projekcie są to kierbud będzie pilnował zeby zrobili ufff. Tylko mnie zastanawia dlaczego przy 3 konstruktor nie uwazględnił.. Ardea jeden gazowy + kominek + wentylacja; drugi piec na paliwo stałe + wentylacja, trzeci sama wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Lukarna, Esiak dobrze prawi - wielu osobm tu na forum ciekły kominy przez takie murowanie.... jak kominy z klinkieru to tylko pełna spoina. Cholera. Z tego co słyszałam to mieli murowac na płytką spoinę a to pewnie nie to samo, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.02.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 No płytką właśnie masz - spoina jest głębiej niż czoło cegły i to może powodować to zaciekanie kominów. Pełna spoina to jest taka, kiedy spoina licuje się z cegłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 24.02.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 trzeci sama wentylacja Masz odpowiedz, dlaczego przy trzecim nie ma wymianu. Na pewno nie styka sie z wiezba, a i zapalic sie nie ma od czego. Miłego ostatniego dnia urlopu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 MSU jesteś wielka wiesz?? Nie ma wymianu przy kominie który miał być TYLKO wentylacyjny ale po naszych zmianach okazał się kominem pod który być może kiedyś zostanie podłączony piec na paliwo stałe:/ Muszę zadzwonic do kierbuda, dzięki. I dzięki za zyczenia:D Myszonik czyli kiszka:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Dobra problemy wymianowe zgłoszone kierownikowi. I kilka pytań do zorientowanych;) Czy wymian musi być zawsze?? Czy tylko jak krokwie są zbyt blisko komina?? Czy to z czego jest komin jest ważne w sprawie MA BYĆ/NIE MUSI wymian?Czy to że mamy kominy systemowe omurowane cegłą ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.02.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Lukarna najlepiej obgadaj to z kierownikiem budowy. Wszystko od razu będziesz wiedziała z pierwszej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Masz rację ale niestety dzisiaj jest dla mnie niedostępny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts