Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Popatrz zanim zaczna Ci kryc dach, w jakiej odleglosci masz krokwie od komina, jak za blizej niz 15cm, to kaz im zrobic wymian

Tak dla Twojego swietego spokoju

Jaki wymian:(

I o co chodzi?? Żeby się nie zapalił dach tak?? Tylko nie wiem co z tym wymianem...

edit: już doczytałam i wiem o co chodzi (no tak mniej więcej wiem;)), dzięki MSU pogadam z kierownikiem o tym

Edytowane przez Lukarna

Dzięki dziewczyny;)

Bo ja wstałam o zrobiłam małżonkowi śniadanie do pracy, obłudnie powiedziałam "Szkoda, że musisz iśc do pracy..." i ... poczułam że w sumie to jestem wyspana (co nigdy mi się nie zdarza jak nie mam urlopu)

Włączyłam kompa, posiedziałam kilkanaście minut i pomyślałam sobie że chyba zgłupiałam - ostatni dzień urlopu muszę się wyspac:D

Męczyłam się do 8:15, a o 9 juz mnie Mis obudził:D

Ale wymyśliłam, sprawdziłam i w projekcie więźby mam WYMIANY przy dwóch kominach. A jak w projekcie są to kierbud będzie pilnował zeby zrobili ufff. Tylko mnie zastanawia dlaczego przy 3 konstruktor nie uwazględnił..

Ardea jeden gazowy + kominek + wentylacja; drugi piec na paliwo stałe + wentylacja, trzeci sama wentylacja

MSU jesteś wielka wiesz?? Nie ma wymianu przy kominie który miał być TYLKO wentylacyjny ale po naszych zmianach okazał się kominem pod który być może kiedyś zostanie podłączony piec na paliwo stałe:/ Muszę zadzwonic do kierbuda, dzięki. I dzięki za zyczenia:D

Myszonik czyli kiszka:/

Dobra problemy wymianowe zgłoszone kierownikowi. I kilka pytań do zorientowanych;)

Czy wymian musi być zawsze??

Czy tylko jak krokwie są zbyt blisko komina??

Czy to z czego jest komin jest ważne w sprawie MA BYĆ/NIE MUSI wymian?

Czy to że mamy kominy systemowe omurowane cegłą ma znaczenie?