agalind 24.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Lukarna, fajnie, ze się u Was ruszyło. Sezon rozpoczęty, więc teraz juz pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 24.02.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Po primo w doopie mam zime, bo juz wywaliłam kozaki i chodze w szpilkach i innych kapciach na legalu, wiec ma nie wracac Secundo wymian robi sie z drewna ( moge jutro cyknac fote) I po trzecie wyciagnij kierownika za uszy, niech popatrzy co Ty tam masz i doradzi. My ze zdjec to malo co mozemy Ps. Co do plytek, to wczoraj Bash pokazal w dzienniku swoj komin oblozony plytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 24.02.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Jezu ja tak zupełnie głupio zapytam: a jak się ogrzewa gazem to sadzy nie ma nie?? to nie ma się co zapalić?? Teoretycznie nie. Ale zaden komin nie moze "dotykac" sie z wiezba, bo drewno pracuje. Na pewno najwiekszym ryzykiem jest obarczony komin dymowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 MSU dobrze mówiszz tą zimą tez bym kozaki wywaliła ale nie mam innych butów oprócz kaloszy, adidasów i białych sportowych sandałów:D Musze nabyć jakieś a ja buty w bólach kupuję więc to potrwa;) Tak z kominem tak zrobię , już kierownikowi nadałam temat niech on się tym zajmuje. Ale fotę cyknąć możesz:) Będę przynajmniej widziała jak to w naturze wyglada. No idę tego Basha poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.02.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 U nas zimy już nie ma, za to bez gumowych lakierków do domu nie dojdę. A kozaki też wywaliłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.02.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Secundo wymian robi sie z drewna ( moge jutro cyknac fote) no tak właśnie mam zrobione, tylko jak się to ma do tego : Drewno może ulec zwęgleniu pod wpływem dłuższego oddziaływania temperatury już przy 90°C, podczas gdy normalna temperatura, przy jakiej zapala się drewno wynosi około 300°C. u mnie teoretycznie po zrobieniu wymianu i wywaleniu części krokwi jest ok 30 cm do więźby, czyli zgodnie z przepisami, ale komin mój systemowy nie nagrzewa się wcale, jest tak zaizolowana cholera ,ze mimo hajcowania w piecu (a niestety to taki typ,że ciepło szło w gwizdek) nie oddał nic a nic, nad czym ja osobiście ubolewam znaczy pożar mi nie grozi, ale skarpet przy kominie nie wysuszę ? tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 U nas na działce podobno mega błocko, nie widziałam bo nie byłam ale wczoraj Piotr przyjechał w tak ubłoconych spodniach ze myslałam że padnę poslizgnał sie i upadł na kolana:D ps. jakby co to mama mnie uczyła że nieładnie jest się smiac z innych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.02.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja nawet nie dojechałam. Na szczęście wożę cały czas gustowne kaloszki w bagażniku, więc przebrałam szpilki i dawaj przez błocko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 znaczy pożar mi nie grozi, ale skarpet przy kominie nie wysuszę ? tak ? Malka:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.02.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A ja miałam ochotę na jakieś odjechane "gumniaki" a tu u mnie na budowie nici z błotka. No i nie mam pretekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.02.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A ja miałam ochotę na jakieś odjechane "gumniaki" a tu u mnie na budowie nici z błotka. No i nie mam pretekstu Moje sa obłocone, a nie odjechane;) Lepiej kup sobie póki czas, bo za jakiś czas mozę byc za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 U nas błota również nie ma, ale obok na działce - 1/3 zalana:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja tam się prawie codziennie po błocku nałażę u rolników (wolę myslec że to samo błocko:D) Joannk a to zabudowana działka ta zalana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Na szczęście pusta działka - będą musieli w przyszłości przerzucić piasek na początek działki. Ale nasza nie zalana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.02.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Moje sa obłocone, a nie odjechane;) Lepiej kup sobie póki czas, bo za jakiś czas mozę byc za późno. ale u nas NIGDY nie ma tam błota ani wody, tam jest piach (pytel)) i woda wsiąka momentalnie. Ile by człowiek jej nie nalał to i tak sucho było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.02.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja mam mokro na drodze przed działką, bo mimo że piach to teraz ziemia zamarznięta i nie wsiąka. A kaloszki mam cudne, szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.02.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja mam mokro na drodze przed działką, bo mimo że piach to teraz ziemia zamarznięta i nie wsiąka. A kaloszki mam cudne, szare no właśnie to logiczne czy piach czy glina wszystko jeszcze zmarznięte i wody nie przyjmuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.02.2012 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Na szczęście pusta działka - będą musieli w przyszłości przerzucić piasek na początek działki. Ale nasza nie zalana:) To dobrze ze nikt tam nie mieszka i że Wasza sucha... Straszne jak zaczyna domy podmywac... Kurcze Minister juz tupie że mam iść spać;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.02.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Idź Lukarna, idź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.02.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 żeby nie było, Żonka się dosiadła do laptopa i tak to nawijamy z dwóch komputerów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts