Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po primo w doopie mam zime, bo juz wywaliłam kozaki i chodze w szpilkach i innych kapciach na legalu, wiec ma nie wracac

Secundo wymian robi sie z drewna ( moge jutro cyknac fote)

I po trzecie wyciagnij kierownika za uszy, niech popatrzy co Ty tam masz i doradzi. My ze zdjec to malo co mozemy

Ps. Co do plytek, to wczoraj Bash pokazal w dzienniku swoj komin oblozony plytkami :(

MSU dobrze mówiszz tą zimą;) tez bym kozaki wywaliła ale nie mam innych butów oprócz kaloszy, adidasów i białych sportowych sandałów:D

Musze nabyć jakieś a ja buty w bólach kupuję więc to potrwa;)

Tak z kominem tak zrobię , już kierownikowi nadałam temat niech on się tym zajmuje.

Ale fotę cyknąć możesz:) Będę przynajmniej widziała jak to w naturze wyglada.

No idę tego Basha poszukać

Secundo wymian robi sie z drewna ( moge jutro cyknac fote)

no tak właśnie mam zrobione, tylko jak się to ma do tego :

Drewno może ulec zwęgleniu pod wpływem dłuższego oddziaływania temperatury już przy 90°C, podczas gdy normalna temperatura, przy jakiej zapala się drewno wynosi około 300°C.

u mnie teoretycznie po zrobieniu wymianu i wywaleniu części krokwi jest ok 30 cm do więźby, czyli zgodnie z przepisami, ale komin mój systemowy nie nagrzewa się wcale, jest tak zaizolowana cholera ,ze mimo hajcowania w piecu (a niestety to taki typ,że ciepło szło w gwizdek) nie oddał nic a nic, nad czym ja osobiście ubolewam :(

znaczy pożar mi nie grozi, ale skarpet przy kominie nie wysuszę ;) ? tak ?

U nas na działce podobno mega błocko, nie widziałam bo nie byłam ale wczoraj Piotr przyjechał w tak ubłoconych spodniach ze myslałam że padnę:) poslizgnał sie i upadł na kolana:D

ps. jakby co to mama mnie uczyła że nieładnie jest się smiac z innych:D

Na szczęście pusta działka - będą musieli w przyszłości przerzucić piasek na początek działki. Ale nasza nie zalana:)

To dobrze ze nikt tam nie mieszka i że Wasza sucha...

Straszne jak zaczyna domy podmywac...

Kurcze Minister juz tupie że mam iść spać;(