Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć wszystkim:)

Ale miałam miły weekend... szkoda że się już kończy i jutro do pracy:(

Dostałam wycenę od hydraulika. W krzesło mnie nie wbiła bo mniej więcej takiej kwoty się spodziewałam. Natomiast Pan mnie zaskoczył tym, że nie proponuje do naszego domu kotła kondesacyjnego... Myślałam że teraz wszyscy takie zakładają...

No nic zapytałam go o to zobaczymy co mi odpisze.

Mąż nagrał mi dziś piękny film w którym oprowadził mnie po wszystkich zakamarkach:) Z racji tego że mieliśmy gości nie miałam jak pojechać i sama zobaczyć:)

Murarze skończyli, jutro wchodzi cieśla - zobaczymy jak długo jeszcze im zejdzie...:)

Marcin jak zobaczył co oglądam to od razu krzyknął DOM;)

Teść prosi o dokładne rozrysowanie zmian w ścianach działowych w stosunku do projektu więc muszę jutro druknąć i ładnie mu namalować co i jak. I jak bumerang wrócił temat spiżarni (przy omawianiu z Ministrem zmian których i tak nie możemy nigdzie zrobić oprócz dolej łazienki). I P. twierdzi że spiżarnia pozostać powinna i już. Że ja mam decydujące zdanie bo to moje królestwo;) ale on jest za tym aby została:)

Nasz dom jest tak pomyslany że nie ma opcji na jakąkolwiek większą zmianę;)

Jedynie dolna łazienka idzie do zmiany, w górnej delikatnie jedna ściana oraz u dziewczyn przesuwany drzwi w garderobach.

I teraz ważna rzecz: ile na gotowo muszę liczyć głębokość stelaża geberitu?? Chcę zlicować zabudowę geberitu na gotowo ze ścianą boczną prysznica. Tzn o ile mam cofnąć ścianę na której zamontowane będą stelaże...

Jasno to napisałam czy niezbyt??

Pumpaluna w wycenie jest wszystko (materiał i robocizna) oprócz stelaży, Pan bardzo rozsądny powiedział że nie wyceniał bo mam sobie najpierw przyciski wybrać które mi pasują:)