Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Zawsze to jakaś oszczędność bo np u nas od metra tynki cw z materiałem to 24-26zł a wy tej piwnicy trochę macie, tylko warto byłoby przemyśleć/przegadać sprawę wtrącania się teścia do roboty murarzy. Jeśli nie będzie się wtrącał to ok, ale tu jest obawia że się za bardzo zadomowi ;) z drugiej strony ekipa może działać lepiej wiedząc że ktoś na nich ma stale oko. Wierzę, że to trudna decyzja ale jaką byście podjęli będzie dla was najlepsza

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teść podobno się do murarzy wtrącał nie będzie. Podobno:/

Rozmawiałam już z murarzem trochę tzn napomknęłam mu kiedys ze teść ma troszkę trudny charakter to mi powiedział ze mam się nic nie przejmowac bo już jego w tym głowa żeby było dobrze...

No tego zadomowienia tez się boję własnie:/

ps. właśnie na youtubie słucham sobie moich starych kawałków, jeeezu jaka to fajna muza... mój mąż mówi boże jakie szarpidruty:):)

Muszę sobie na telefon coś zgrac:)

Edytowane przez Lukarna

Z tego wszystkiego zapomniałam zrelacjonować postępy:

Strop jest w końcu w całości ułożony. Teraz teść robi szalunek wieńca na części niepodpiwniczonej. Oby pogoda dopisała to może się wyrobi w terminie jaki zakłada czyli piatek 26.08 lub poniedziałek 29 sierpnia.

Jak juz strop bedzie zalany to chyba ja się zaleję;)

U nas Minister zarabia i pilnuje;) nie na darmo jest Ministrem i to tytuł zasłużony;)

Ja zarabiam śmiesznie mało (tylko to taki nerwowy uśmieszek raczej) i niestety pieniądze się mnie nie trzymają... Do większych zakupów mam respekt i te przemyślę dokładnie ale płynę na codziennych zwykłych zakupach... Bo jak serek biorę to muszę 3 takie same... i 3 banany, 3 soki i płacę 70zł nie wiem za co:/

Codzienne zakupy to moja zmora:/

Właśnie przez przypadek znalazłam płytki do jednej z łazienek:):)

http://img546.imageshack.us/img546/1009/k253.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Z tego co się na szybko zorientowałam to kosztują około 40-50zł/m2 - tyle mi allegro powiedziało:)

Co powiecie na nie??

Jeszcze jedno

http://img189.imageshack.us/img189/7791/k53q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Bez tych czerwonych dekorów:)

Edytowane przez Lukarna

ooo czyli koleżanka też chce szarą łazienkę? ja jestem na tak, nawet ten kolorowy dekor mi podchodzi :)

jaka to firma?

a właśnie czy któraś z was bierze pod uwagę płytki z opoczna? mi się kilka motywów podoba ale się nasłuchałam i naczytałam że nie trzymają wymiaru i na cienką fugę ciężko położyć

Witaj Lukarna:) Dawno u Ciebie nie byłam :)

ja też już za płytkami sie oglądam i ostatnio taki cuś wpadło mi w oko : http://www.opoczno.eu/kolekcja.php?kolekcja=k123&aranzacja=01163&m=399 end to http://www.opoczno.eu/kolekcja.php?kolekcja=k122&aranzacja=01162&m=399 bo ja kocham kolor szary i najchętniej to bym widziała coś z szarym i salonie kuchni,tapetę w sypialni i oczywiście w łazienkach :D

Pumpaluna tak, ja chcę baaaardzo szarą łazienkę:)

Tylko jeszcze nie wiem czy szaro-szarą i zakupię kolorowe dodatki czy ta szarość połączyć z płytkami drewnopodobnymi (wiem wiem połączenie oklepane ale mam kilka takich pięknych inspiracji:)) Tylko przy połączeniu z drewnopodobnymi to już z dodatkami nie poszaleję bo by było za dużo...

A dekor mi ten pasiasty się podoba... aaa bo przecież nie wiesz co to za płytki:)

http://www.ceramikakonskie.pl/pl/strona.php/module=Oferta/action=Pokaz/IDKategorii=53/IDGrupy=17

ps. oglądałam stronę Opoczna, fajne mają wzory ale zupełnie nic o nich nie słyszałam

Ardea, Agalind oczywiście macie rację... po pierwsze miałam już takie przypadki że coś mnie zachwyciło na stronie int. a w rzeczywistości okazało się zupełnie inne - jak chociaż Nowa Gala szara (w sumie w sklepie ją w przelocie widziałam tylko ale pierwsze wrażenie nie za bardzo)

a po drugie właśnią jakaś dziewczyna w wątku o tych płytkach napisała że są straaaasznie matowe i cięzko je czyścić;(

Cześć Iza fajne te z Opoczna:) a w jakich cenach "mniej-więcej" się można zamknąć za te płytki?

A Twoją Zieloną Równinę można gdzieś zobaczyć? Masz galerię? A łazienkę w końcu zrobiłaś małżeńską czy nie? Widzę na suwaczku że zaraz się przeprowadzacie, fajnie:) Ja na razie płytek w sumie nie szukać bo jeszcze długa droga przede mną ale rozglądam się;)

Pumpaluna tak, ja chcę baaaardzo szarą łazienkę:)

Tylko jeszcze nie wiem czy szaro-szarą i zakupię kolorowe dodatki czy ta szarość połączyć z płytkami drewnopodobnymi (wiem wiem połączenie oklepane ale mam kilka takich pięknych inspiracji:)) Tylko przy połączeniu z drewnopodobnymi to już z dodatkami nie poszaleję bo by było za dużo...

A dekor mi ten pasiasty się podoba... aaa bo przecież nie wiesz co to za płytki:)

http://www.ceramikakonskie.pl/pl/strona.php/module=Oferta/action=Pokaz/IDKategorii=53/IDGrupy=17

ps. oglądałam stronę Opoczna, fajne mają wzory ale zupełnie nic o nich nie słyszałam

Ardea, Agalind oczywiście macie rację... po pierwsze miałam już takie przypadki że coś mnie zachwyciło na stronie int. a w rzeczywistości okazało się zupełnie inne - jak chociaż Nowa Gala szara (w sumie w sklepie ją w przelocie widziałam tylko ale pierwsze wrażenie nie za bardzo)

a po drugie właśnią jakaś dziewczyna w wątku o tych płytkach napisała że są straaaasznie matowe i cięzko je czyścić;(

Cześć Iza fajne te z Opoczna:) a w jakich cenach "mniej-więcej" się można zamknąć za te płytki?

A Twoją Zieloną Równinę można gdzieś zobaczyć? Masz galerię? A łazienkę w końcu zrobiłaś małżeńską czy nie? Widzę na suwaczku że zaraz się przeprowadzacie, fajnie:) Ja na razie płytek w sumie nie szukać bo jeszcze długa droga przede mną ale rozglądam się;)

Hmm cen nie znam,ale Opoczno nie ma zbyt wygórowanych cen:)Łazienki małż.nie zrobiliśmy,mamy dwie osobne spoore łazienki i jest fajnie:)Przeprowadzkę planuję za rok o tej porze jak wszystko dobrze się ułoży,wiesz jak to bywa z wszelakiej maści fachmanami :)Chyba założe w koncu swoja galerię :D

Edytowane przez IZA30

Iza bo ja w suwaczku nie zauważyłam słowa ROK:):):) Załóż galerię, załóż:)

Ardea ja sobie obiecałam że nie będę w domu robić nic co nie jest zgodne z moim "widzimisię":) Zobaczymy jak wyjdzie;)

A Nową Galę z Woodentikiem mam własnie w inspiracjach:)

Obyś miała rację z tym czasem:)