MusiSieUdac 05.03.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A tam od razu DUŻY, on jest po prostu SPORY:) Czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.03.2012 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 on naprawdę robi wrażenie:) Lukarna - duży ten Twój domek Coraz większy ten Wasz dom;) A tam od razu DUŻY, on jest po prostu SPORY:) Czesc :D:D Oj tam zaraz duży:D A tak już na poważnie, wczoraj sobie spokojnie połaziłam wszędzie, pomierzyłam, posprawdzałam i myślę że będzie dla nas IDEALNY... Taras specjalnie wywaliłam z Waszych cytatów żeby osobno o nim napisać mam nadzieję, że przez dużą część roku to będzie idealne miejsce dla nas, jest świetny i to zadaszenie to był strzał w 10:) Sypialnie nie ma co mówić w tym przypadku od początku wiedziałam że będą OK:) Łazienki fajne, może nie kosmicznie wielkie ale zupełnie wystarczające - prysznic na dole będzie boski;) Pralnia to już duży bonus nie ma konieczności zachwalania;) Wiatrołap nie jest zły, znajdzie się miejsce na mała ławeczkę/skrzynię czy coś tam, wieszak na kurtki gości czy nasze odwieszone na chwilę Salon i kuchnia pomimo mojego wcześniejszego biadolenia powinno być OK. Zmieści się wszystko co chcę tam mieć, najwyżej nie kupię dwóch kanap a jakis zgrabny narożnik. Spizarnia zostaje tak jak w projekcie:) Zbudowałam ją wczoraj z dziwnych rzeczy;) i stwierdziłam że w zupełności mi wystarczy:D Czyli?? Pomijając koszty dom idealny:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.03.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Czyli?? Pomijając koszty dom idealny:D:D i tego sie trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.03.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Takie mam właśnie postanowienie marcowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.03.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Czyli?? Pomijając koszty dom idealny Bardzo dobre podsumowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.03.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Najważniejsze że odpowiada waszym wymaganiom, nie innym a wam ma się podobać i to Wam ma się dobrze w nim mieszkać. ps.o co chodzi z tymi słupami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.03.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Słupy.To sa te o których kiedyś rozmawiałyśmy, pomiędzy którymi mają byc montowane drzwi do sypialni naszej i Marcina. Pomiędzy słupami jest przewidziane w projekcie 92 cm otwór + 12cm ścianka + 92cm drugi otwór czyli powinno być 196 a jest 187.I muszą je rozsunąć, zobaczymy ile się da ale o te kilka cm muszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.03.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Zawsze możesz zrobić drzwi 70cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.03.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) Mam nadzieję, że bez problemu je przesuną. Szkoda, że ten cieśla taki sierota ci się trafił tak mi do głowy jeszcze przyszło, na planie na bank dobrze centymetrami było rozliczone i to ewidentna wina cieśli czy już na rysunku mógł być jakiś zonk? Edytowane 5 Marca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.03.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A w ogóle to cześć Już się kiedyś witałam Lukarno. Może mało piszę, ale zaglądam bardzo często Domek pięknie się zapowiada A tak w m2 jak się przedstawia, bo wygląda całkiem zgrabnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.03.2012 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Aga wiem:) I te 70 wbrew pozorom nie sa wcale takie złe - teraz mamy takie u Wiki w pokoju i zauważyłam dopiero że są węższe jak je zmierzyłam wczoraj po powrocie z budowy;)Ale tak jakoś lepiej się będę czuła z 80:D Pumpaluna na rzucie poddasza na pewno sa dobre wymiary - nie wiem jak się mają do rysunku konstrukcji więźby... Kierownik powiedział, ze powinni bez problemu to poprawić.Ja już byłam załamana bo myslałam że nic się nie da zrobić i już kombinowałam jakby tu poprzestawiać garderobę żeby wchodzi do pokoju w innym miejscu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.03.2012 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Rocia ależ ja Cię przecież oczywiście pamiętam i wiem że się witałaś, po prostu po dłuższej nieobecności Cię powitalam, moze faktycznie niezbyt fortunnie;) Dom ma 180m2 powierzchni użytkowej plus trochę gospodarczej: nieduża piwnica;) i garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.03.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 To ja już wiem dlaczego Twój dom wydaje mi się duży, bo powierzchnię użytkową większą niż mój całkowitą I też jest dla nas idealny, jacyś minimaliści z nas (albo lubimy być blisko siebie) Tarasu zadaszonego zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.03.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Nieduża piwnica, ach jakaś Ty skromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.03.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ardea zapraszam na taras ale to za jakiś czas dopiero;) Pumpaluna no co, biorąc pod uwagę więlkość domu oraz pomysły co niektórych aby podpiwniczyć cały dam to piwnica jest naprawdę niewielka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.03.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Aga wiem:) I te 70 wbrew pozorom nie sa wcale takie złe - teraz mamy takie u Wiki w pokoju i zauważyłam dopiero że są węższe jak je zmierzyłam wczoraj po powrocie z budowy;) Ale tak jakoś lepiej się będę czuła z 80:D U nas wyszło, ze drzwi do obu łazienek będa miały 70cm i już się z tym pogodziłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.03.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ardea zapraszam na taras ale to za jakiś czas dopiero;) Pumpaluna no co, biorąc pod uwagę więlkość domu oraz pomysły co niektórych aby podpiwniczyć cały dam to piwnica jest naprawdę niewielka:D To ja się wpraszam na taras, bo już pisałam, ze zazdraszczam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.03.2012 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 U nas wyszło, ze drzwi do obu łazienek będa miały 70cm i już się z tym pogodziłam;) Ale one na serio nie są złe, gdybym nie zmierzyła to bym nie zauważyła... To ja się wpraszam na taras, bo już pisałam, ze zazdraszczam;) Oczywiście zapraszam również no coś Ty:) jak impreza to impreza:) Grill, sałatki, zimne piwo... jak ja za tym tęsknię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.03.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ale one na serio nie są złe, gdybym nie zmierzyła to bym nie zauważyła... Oczywiście zapraszam również no coś Ty:) jak impreza to impreza:) Grill, sałatki, zimne piwo... jak ja za tym tęsknię... Jak zmierzyłąm swoje obecne, to się okazało, że też 70-tki;) Nie bedzie źle. Już się nie moge doczekać kiedy słonko na tyle zaświeci, żeby kości wygrzac. U nas dziś tylko -1stC i słonko a przez ten wiatr to chyba -10 było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.03.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ale one na serio nie są złe, gdybym nie zmierzyła to bym nie zauważyła... Oczywiście zapraszam również no coś Ty:) jak impreza to impreza:) Grill, sałatki, zimne piwo... jak ja za tym tęsknię... Dodajmy jeszcze muzykę i rozmowy na tematy nie tylko budowlane żeby nie było tak czysto konsumpcyjnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts