Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

on naprawdę robi wrażenie:)

Lukarna - duży ten Twój domek :)

Coraz większy ten Wasz dom;)

A tam od razu DUŻY, on jest po prostu SPORY:)

Czesc

:D:D:D Oj tam zaraz duży:D

A tak już na poważnie, wczoraj sobie spokojnie połaziłam wszędzie, pomierzyłam, posprawdzałam i myślę że będzie dla nas IDEALNY...

Taras specjalnie wywaliłam z Waszych cytatów żeby osobno o nim napisać:) mam nadzieję, że przez dużą część roku to będzie idealne miejsce dla nas, jest świetny i to zadaszenie to był strzał w 10:)

Sypialnie nie ma co mówić w tym przypadku od początku wiedziałam że będą OK:)

Łazienki fajne, może nie kosmicznie wielkie ale zupełnie wystarczające - prysznic na dole będzie boski;)

Pralnia to już duży bonus nie ma konieczności zachwalania;)

Wiatrołap nie jest zły, znajdzie się miejsce na mała ławeczkę/skrzynię czy coś tam, wieszak na kurtki gości czy nasze odwieszone na chwilę:)

Salon i kuchnia pomimo mojego wcześniejszego biadolenia powinno być OK. Zmieści się wszystko co chcę tam mieć, najwyżej nie kupię dwóch kanap a jakis zgrabny narożnik.

Spizarnia zostaje tak jak w projekcie:) Zbudowałam ją wczoraj z dziwnych rzeczy;) i stwierdziłam że w zupełności mi wystarczy:D

Czyli?? Pomijając koszty dom idealny:D:D

Słupy.

To sa te o których kiedyś rozmawiałyśmy, pomiędzy którymi mają byc montowane drzwi do sypialni naszej i Marcina. Pomiędzy słupami jest przewidziane w projekcie 92 cm otwór + 12cm ścianka + 92cm drugi otwór czyli powinno być 196 a jest 187.

I muszą je rozsunąć, zobaczymy ile się da ale o te kilka cm muszą.

Mam nadzieję, że bez problemu je przesuną. Szkoda, że ten cieśla taki sierota ci się trafił

tak mi do głowy jeszcze przyszło, na planie na bank dobrze centymetrami było rozliczone i to ewidentna wina cieśli czy już na rysunku mógł być jakiś zonk?

Edytowane przez pumpaluna

Aga wiem:) I te 70 wbrew pozorom nie sa wcale takie złe - teraz mamy takie u Wiki w pokoju i zauważyłam dopiero że są węższe jak je zmierzyłam wczoraj po powrocie z budowy;)

Ale tak jakoś lepiej się będę czuła z 80:D

Pumpaluna na rzucie poddasza na pewno sa dobre wymiary - nie wiem jak się mają do rysunku konstrukcji więźby... Kierownik powiedział, ze powinni bez problemu to poprawić.

Ja już byłam załamana bo myslałam że nic się nie da zrobić i już kombinowałam jakby tu poprzestawiać garderobę żeby wchodzi do pokoju w innym miejscu;)

Aga wiem:) I te 70 wbrew pozorom nie sa wcale takie złe - teraz mamy takie u Wiki w pokoju i zauważyłam dopiero że są węższe jak je zmierzyłam wczoraj po powrocie z budowy;)

Ale tak jakoś lepiej się będę czuła z 80:D

U nas wyszło, ze drzwi do obu łazienek będa miały 70cm i już się z tym pogodziłam;)

Ardea zapraszam na taras ale to za jakiś czas dopiero;)

Pumpaluna no co, biorąc pod uwagę więlkość domu oraz pomysły co niektórych aby podpiwniczyć cały dam to piwnica jest naprawdę niewielka:D

To ja się wpraszam na taras, bo już pisałam, ze zazdraszczam;)

U nas wyszło, ze drzwi do obu łazienek będa miały 70cm i już się z tym pogodziłam;)

Ale one na serio nie są złe, gdybym nie zmierzyła to bym nie zauważyła...

To ja się wpraszam na taras, bo już pisałam, ze zazdraszczam;)

Oczywiście zapraszam również no coś Ty:) jak impreza to impreza:)

Grill, sałatki, zimne piwo... jak ja za tym tęsknię...

Jak zmierzyłąm swoje obecne, to się okazało, że też 70-tki;) Nie bedzie źle.

Już się nie moge doczekać kiedy słonko na tyle zaświeci, żeby kości wygrzac. U nas dziś tylko -1stC i słonko a przez ten wiatr to chyba -10 było.

Dodajmy jeszcze muzykę i rozmowy na tematy nie tylko budowlane :p żeby nie było tak czysto konsumpcyjnie;);)