Lukarna 23.08.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Staraj się staraj to może coś zgapię od Ciebie;) Cholera te Końskie żeby matowe nie byłyby to byłoby super. Mnie nie zależy napolerze ale żeby płytka dała się gładko umyc;) ps. bo raz że wersja oszczędna finansowo to jeszcze oszczędna "sprzątaniowo" ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Mnie się połączenie drewna z szarością bardzo podoba, ale ja nie patrzę na oryginalność (w sensie niepowtarzalność) i Nowa Gala mnie się podoba. Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu, chociaż pewnie mniej niż nam się wydaje:) Czas szybko leci. Nawet się nie obejrzysz jak będziesz kupować. 10 miesięcy temu wjechala koparka na naszą działkę, a wydaje się jakby to było tydzień temu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.08.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 widzę że znasz mnie już doskonale z tego co rozmawialiśmy z wykonawcą to on od kwietnia rusza u nas z wykończeniówką także zakupy będziemy robili luty-marzec. Powiedział nam że wpadnie z laserem i wymierzy ile nam potrzeba płytek i ile zapasu jest konieczne, zaznaczał że nie warto zbyt wcześnie kupować bo później już może danej partii nie być i będzie trzeba kombinować z dopasowaniem płytek. Ostatnio robił u ludzi którzy płytki kupili pół roku wcześniej, o ile nowa partia zgrywała się kolorem o tyle niestety wielkością totalnie nie współgrała i musiała iść szeroka fuga co dla mnie jest nie do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.08.2011 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 widzę że znasz mnie już doskonale Ja po prostu aspiracji na bycie perfekcyjną Panią Domu nie mam i w związku z tym dom musi być łatwosprzatalny. A jeżeli masz tak samo jak ja to jeszcze bardziej Cię lubię W ogóle to nie zastanawiacie się jak poradzicie sobie z utrzymaniem w ryzach domu?? To jednak 2-3-4 krotnie większa powierzchnia do sprzatania itd Że nie wspomnę o ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.08.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 u mnie ogrodu nie będzie więc przynajmniej jeden problem z głowy co do sprzątania to wszyscy znajomi którzy się poprzeprowadzali zgodnie twierdzą że w domu jest łatwiej utrzymać porządek bo jest więcej miejsca a nie wszystko naściubione jedne na drugie, tej myśli się trzymam, w razie czego w sobotę na dzień dobry ruszymy z mopami, odkurzaczami i wszelkiej maści szmatami a dopiero później będzie lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 23.08.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No ja to pewnie z tym sprzątaniem zostanę sama bo w domu jedyna baba jestem i jak widzę moi panowie mają to w d... ja nie przepadam za sprzątaniem więc trochę mnie to przeraża, no i jeszcze jest duży ogród ale co tam damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kim, musisz ich nauczyć sprzątać po sobie póki jeszcze mieszkacie w mieszkaniu. Jak sie tu nie nauczą, to potem na większej powierzchni będzie cieżko. Wprowadź nowe zasady i zrób im grafik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 23.08.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Wiem, że dobrze mówisz ale...chociaż nie jest tak źle do końca bo jak gruchnę to sprzątają ale tak żeby sami z siebie hmm to już ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.08.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 to ja mam dobrze, mąż lubi sprzątać i nie dość że na szmacie lata to jeszcze okna czy glazurę pomyje, ja za to wykazuję się kulinarnie. U dzieci na naukę sprzątania przyszedł też właściwy moment, po prostu raz zagroziliśmy spakowaniem zabawek do wora i pomogło, w miarę niezły porządek utrzymują w zabawkach, najgorzej jest z chowaniem ubrań, szczególnie jak córka się stroi na podwórko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.08.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja trochę sama sobie narobiłam - najstarsza córka w ogóle nie umie sprzatać:/ Jak była mała to jakoś mi do głowy nie przyszło żeby ją uczyć - ona się grzecznie bawiła a ja sama wszystko szybko robiłam.. Teraz jak przyszły maluchy jest dużo gorzej, czasu mniej bałagan większy a najstarsza nadal się do sprzatania nie garnie niestety... I jak mam jej palcem wszystko pokazywać co ma zrobić to wolę jak mi dzieci weźmie np na 2 godz na dwór a ja w tym czasie zrobię 10 razy więcej niż ona... Ale dzielnie zaczęłam z tym walczyć Ma wyznaczone obowiązki - na początek porządek codzienny w pokoju, 2 x w tyg wc i łazienka, klatka schodowa i pilnuję żeby się wywiązywała. Dodatkowo coś z doskoku - wyciagnąć/włożyć do zmywarki, powiesić/ściągnąc pranie i takie tam... Ale jest ciężko z nią i na pewno małych będę uczyć szybciej - średnia córka bardzo chętnie pomaga w porządkach;) A Ministra nie ma w domu od świtu do zmierzchu więc sprzątać nie ma kiedy. Jedynie przy generalnych porzadkach myje lampy, odsuwa tapczany i takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 23.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Lukarna to masz zabawę ze sprzątaniem na głowie własnej... no może się jednak najstarsza przekona do pomagania U mnie mąż na szczęście sam też trochę sprząta (choć nie tak dokładnie, ale zawsze) i to te najmniej przyjemne miejsca (kuchnię troszkę i łazienkę). A mamy teraz raptem 36m kw. do ogarnięcia... ale mam wrażenie, że na małym metrażu jest więcej kłopotu ze sprzątaniem, bo wszystko jest poupychane na maksa... a w domu więcej miejsca i mniejsze zagęszczenie rupieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.08.2011 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja sobie cały czas to na uspokojenie powtarzam - teraz mam wszytsko powciskane w rózne kąty, w domu wszytsko będzie miał swoje miejsce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.08.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja ze sprzątaniem nie mam problemu bo mężuś lubi porządek i pomaga mi w sprzątaniu a i dzieciaki (14 i 11 lat)sprzątają swoje pokoje już od dobrych paru lat.Codziennie je zamiatają a w sobotę robią generalne porządki ,bo wiedzą że sobota to dzień do sprzątania.Przez ostatnie miesiące ,gdzie ja cały czas przebywałam na budowie musiały się zajmować całym mieszkaniem(77m2) miały utrzymywać czystość i co nie co upichcić tzn.jakieś proste dania.Zadowolone były jak ja wracałam o 21 do domu zmęczona a one mi podawały talerz z jedzeniem a je chwaliłam że się super spisały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 24.08.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja ze sprzątaniem nie mam problemu bo mężuś lubi porządek i pomaga mi w sprzątaniu a i dzieciaki (14 i 11 lat)sprzątają swoje pokoje już od dobrych paru lat.Codziennie je zamiatają a w sobotę robią generalne porządki ,bo wiedzą że sobota to dzień do sprzątania.Przez ostatnie miesiące ,gdzie ja cały czas przebywałam na budowie musiały się zajmować całym mieszkaniem(77m2) miały utrzymywać czystość i co nie co upichcić tzn.jakieś proste dania.Zadowolone były jak ja wracałam o 21 do domu zmęczona a one mi podawały talerz z jedzeniem a je chwaliłam że się super spisały. Daj mi te aniołki na trochę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Z dzieciństwa pamiętam sobotnie sprzątanie. Pół soboty na to schodziło. Wydawało mi się to stratą czasu i teraz "na swoim" sprzątam w czwartek wieczorem, żeby cennego i krótkiego weekendu nie marnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 24.08.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jakiej szerokości będziecie mieć wejście do salonu?Bo martwi mnie, czy u nas nie będzie za wąskie (salon jest z kuchnią a wejście tylko 1) szerokość po wstawieniu schodów - 107/105 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 jak się nie mylę to my wejście do salonu mamy 120cm, dzisiaj jak nie zapomnę metrówki to jeszcze sprawdzę dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Metrówka w mojej torebce zajmuje zaszczytne miejsce;). Już od dawna ją noszę i pewnie jeszcze długo nie wyjmę. Czasami Panom fachowcom muszę pożyczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 24.08.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 U nas można w razie czego skuć kawałeczek ściany i zrobić je do szerokości 120-125cm ale nie wiem czy to konieczne... kurcze wydawąło mi się, że tak jak jest w projekcie to wystarczy, ale teraz jak tam jestem to mi się wydaje, że ciasno... tylko że stoi tam las stempli więc może to dlatego... sama nie wiem co robić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ja nie noszę torebki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts