Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Niektórym to się same decyzje podejmują;) Dla mnie dwie najtrudniejsze decyzje to zacząć budowę, czy nie oraz czy na kredyt.

Oczywiście byliśmy u Opena i Expandera (bo bałam się, że zaprzyjaźnieni analitycy mają zbyt subiektywne spojrzenie), Open - porażka, Expander - fachowo, ale nic nowego. Stanęło jednak na zaprzyjaźnionym specu od ekonomii i bankowości.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spoko, jakos to przeżyłam;)

Położę dzieci a potem biorę się za rozrysowanie górnej łazienki dla teścia - będę miała rozrywkę przynajmniej;)

Już mam dla niego narysowane wszystkie garderoby, a łazienka największe zmiany więc zostawiłam na deser;)

Na razie w harmonogramie jest na pierwszym miejscu kredyt a potem daleko za nim cała reszta;)

A tak na serio pytanie mam techniczne:

W górnej łazience ma być wymurowana kabina 90*100cm. Najprawdopodobniej będzie wyłozona płytkami z odpływem w podłodze. Ale cały czas się zastanawiam na zamontowaniem w niej płytkiego brodzika. I tu pytanie:

Jakie rozrysować teściowi wymiary tej kabiny wewnątrz??

Kabina wewnątrz ma być wyłożona płytkami, ile zostawić "luzu"

Czy ściany boczne zrobić trochę dłuższe na "głębokość" - docelowo mają być zamontowane szklane drzwi

Boję się żeby nie narysować teściowi za małej bądź za dużej kabiny, żeby w razie czego ładnie wpasowac tam brodzik:/

Chociaz z tego co widzę to tanie te niskie nie są:/

I z ciekawości:

Czy Sanplast to dobra firma?

Sanplast, bardzo dobry... my też kupujemy brodziki tej firmy, model B-M/SPACE, są to odlewy mineralne, grubość całego brodzika to tylko 3cm...

a jeśli chodzi o kabinę to do wymiarów brodzika musisz dodać jeszcze grubość płytek z klejem na ścianach wokół brodzika, bo standardowo robi się tak, że płytki wchodzą za brodzik...