Ardea 14.03.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Niektórym to się same decyzje podejmują Dla mnie dwie najtrudniejsze decyzje to zacząć budowę, czy nie oraz czy na kredyt. Oczywiście byliśmy u Opena i Expandera (bo bałam się, że zaprzyjaźnieni analitycy mają zbyt subiektywne spojrzenie), Open - porażka, Expander - fachowo, ale nic nowego. Stanęło jednak na zaprzyjaźnionym specu od ekonomii i bankowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.03.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Dobrze miec kogoś zaprzyjaźnionego kto Ci doradzi... Ale bądźmy dobrej mysli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.03.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 ja to miałam szwagra w homebrokerze więc w ogóle lajcik, nic mnie nie interesowało i tylko dokumenty mu dowiozłam przy okazji odwiedzin w stolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.03.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ech, może nie mówmy już o kredytach:( Może o czymś przyjemniejszym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.03.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 My mieliśmy aż za dużo doradców (spore grono naszych znajomych to finansiści) wszyscy jednak powtarzali, ze w naszej sytuacji dobrze wynegocjowany kredyt jest najlepszym wyjściem, więc uległam chociaż sceptycznie, bo od zawsze wiadomo, że bank nie daje zarobic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.03.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ech, może nie mówmy już o kredytach:( Może o czymś przyjemniejszym?? O już wysłałam posta, zanim przeczytałam, ale od teraz cisza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.03.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Spoko, jakos to przeżyłam;) Położę dzieci a potem biorę się za rozrysowanie górnej łazienki dla teścia - będę miała rozrywkę przynajmniej;)Już mam dla niego narysowane wszystkie garderoby, a łazienka największe zmiany więc zostawiłam na deser;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.03.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Wolę łazienki niż kredyty:) Aby jeszcze wykonał dokładnie wg wytycznych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.03.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 no może bardziej treściwie, co? Lukarna, jaki jest dalszy harmonogram...? bo od piątku +15o.. co będzie robione w dalszej kolejności..? za okna byś się wzięła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.03.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Najpierw niech kredyt przyklepie, a potem załatwia resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.03.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Na razie w harmonogramie jest na pierwszym miejscu kredyt a potem daleko za nim cała reszta;) A tak na serio pytanie mam techniczne: W górnej łazience ma być wymurowana kabina 90*100cm. Najprawdopodobniej będzie wyłozona płytkami z odpływem w podłodze. Ale cały czas się zastanawiam na zamontowaniem w niej płytkiego brodzika. I tu pytanie: Jakie rozrysować teściowi wymiary tej kabiny wewnątrz??Kabina wewnątrz ma być wyłożona płytkami, ile zostawić "luzu"Czy ściany boczne zrobić trochę dłuższe na "głębokość" - docelowo mają być zamontowane szklane drzwi Boję się żeby nie narysować teściowi za małej bądź za dużej kabiny, żeby w razie czego ładnie wpasowac tam brodzik:/Chociaz z tego co widzę to tanie te niskie nie są:/I z ciekawości:Czy Sanplast to dobra firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.03.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Sanplast, bardzo dobry... my też kupujemy brodziki tej firmy, model B-M/SPACE, są to odlewy mineralne, grubość całego brodzika to tylko 3cm...a jeśli chodzi o kabinę to do wymiarów brodzika musisz dodać jeszcze grubość płytek z klejem na ścianach wokół brodzika, bo standardowo robi się tak, że płytki wchodzą za brodzik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.03.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 No własnie czyli ile mam dodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.03.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Włąsnie na ten sam brodzik patrzyłam fajny tylko nie myslałam że drogi taki:)Jak dojdzie ten cały syfon i coś tam plus drzwi plus armatura - masakra:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.03.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 No własnie czyli ile mam dodać? a skąd mam wiedzieć jakie planujesz mieć płytki...? ścienne mają od 6 do aż 11mm grubości, to tego klej z 5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.03.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 http://www.sanplast.pl/uploads/tx_evoproducts/Detal_Brodz_SPMINERAL_bezprogowe_wejscie.jpg http://www.sanplast.pl/uploads/tx_evoproducts/B-M_SPACE_prost.jpg http://www.sanplast.pl/uploads/tx_evoproducts/Detal_Brodz_SPMINERAL_IMG_4918.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.03.2012 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 cholera:/no dobra czyli lepiej dać trochę więcej, np załozyć na płytki 10mm plus 5 na klej, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.03.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 jeśli 100x90 brodzik to wykusz powinien być 105-106/92-94cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.03.2012 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ok a co z drzwiami ??Wy też planujecie szklane prawda??One są montowane wewnątrz, między ściankami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Położę dzieci a potem biorę się za rozrysowanie górnej łazienki dla teścia - będę miała rozrywkę przynajmniej Teść ostro działa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts