Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

do pracy wiadomo torebka musi być ale później to ręce wolne, szczególnie na spacerach, wtedy tylko małą listonoszka żeby zmieścić klucze, komórkę i portfel, wystarczy że do roboty targam taką pięciokilową :p

Listonoszka - o wlasnie o takiej mówie. Ręce muszę miec wolne zawsze. Metrówka też wejdzie;)

Jeżeli chodzi o sprzątanie to staram się w piątek jak najwięcej zrobić (plus zakupy w sklepie obok mojej pracy;)) zeby w sobotę jak najmniej mieć. Ale udaje mi się to bardzo rzadko...

Często coś kończę w niedzielę około południa jak mały idzie spać a tata zabiera srednią gdzieś:/

Wejście do salonu mam 180 z korytarza i 120 z kuchni, przy czym z korytarza nie będzie drzwi, a z kuchni będą przesuwne... Princesa poszłam przypomniec sobie Twój projekt i może jednak wykujcie do tych 120 będzie się wygodniej wchodziło...

A torebkę muszę mieć, ale z moimi dzieciakami wchodzi w grę tylko listonoszka;) Jedna mam taka małą właśnie jak Pumpaluna pisze: jak mam w niej portfel i telefon to jedynie klucze wcisnę:)

Wiecie co muszę sobie właśnie kupić miarę bo co jadę na budowę i chcę coś zmierzyć to szukam:)

A Z CIEKAWOŚCI

no napiszcie jakie macie te wejścia do salonu bo się miarami i torebkami zagadałyscie;)

Edytowane przez Lukarna

my mamy 123 ale akurat 2-3cm odejdą na tynki czyli wyjdzie 120, wg mnie akurat - już wszystko przeniesiesz a 2 osoby bez problemu się w przejściu miną nawet coś niosąc

dzisiaj sprawdzałam specjalnie że mijamy się we trójkę, ja z mężem idąc ręka w rękę i dzieci między nas się wciskające :D

Powiem Ci, że ja naprawdę nie mam pojęcia czy 120 będzie OK, ale to zawsze lepiej niż 100, nie? A więcej niż 120 nie macie mozliwości zrobić więc zakładamy że 120 to będzie W SAM RAZ i tyle, nie ma co się stresować rzeczami których nie możemy zmienić (ale mądrala ze mnie nie?)

A w ogóle to wszyscy moi znajomi którzy mają dom to mają jakoś tak salon otwarty na hol więc zupełnie nie mam porównania jak jest dobrze...

U nas znowu łazienka na dole jest na wprost wejścia do salonu vis a vis stołu:/ I tez juz tego nie zmienię chociaz bardzo mnie to wkurza:/

ps. Gdyby się okazało że musi zostać 100 cm to myślę że będzie Cię to denerwowac teraz a po zamieszkaniu umknie jakos i przestaniesz zwracać na to uwagę, głowa do góry...

A czytałam w schodowym wątku że masz problem jak zabudowac schody, wymyśliłas już cos?