Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka a czy Twój czasami z moim nie pracuje??:/

Podobne godziny pracy mają...

Wczoraj pełna zapału pojechałam na budowę. Miałam tłumaczyć teściowi zawiłości ścianek działowych. Ale niestety winda mu się spsuła i był tak masakrycznie wkurzony że się bałam odezwać:D

Zjadł przywieziony obiad, podziękował wylewnie i z groźnym pomrukiem zabrał się do rozplątywanie dalej...

Połaziłam więc, pogapiłam się, stwierdziłam ze dolna łazienka zostanie chyba bez drzwi bo nie wiem jak je zamontują:/

Że stół mi się nie zmieści w salonie tak jak chciałam, muszę jakieś inne rozwiązanie znaleźć

I wiele innych rzeczy które wiem nie od wczoraj;)

Potem jak już się zmęczyłam myśleniem to wzięłam wygodne krzesło, usiadłam na tarasie i się wygrzewałam w słonku...

Było bosko...

Aaa mój zostałam zapytana jakie maja byc słupy podtrzymujące daszek przed wejściem.

Obstawiam 25x25 bo daszek do małych nie należy...

I dobrze że na tarasie kierownik nie zgodził się na takie cienkie jak z teściem chcieliśmy zrobić bo by wyglądały jak zapałki;)

Miłęj niedzieli wszystkim życzę:)

Stół się nie zmieści wzdłuż ściany dzielącej kuchnię i salon. W sumie to było wiadome od początku bo ściana ma 175 cm a stół 1,5, mógłby tam stać z 4 krzesłami ale jak wiadomo nas jest 5;) - ale się łudziłam że "jakos to będzie"

Będzie musiał stać prostopadle a tym samym zmniejszy się powierzchnia na kanapy... coraz bardziej wisi nade mna wizja narożnika... a tak chciałam 2 kanapy... Ale cóż ostatnio widziałam piękny naroznik więc nie ma tego złego;)

A łazienka?

Murarze poszli na łatwiznę i nie zrobili węgarka, teść teraz domurowywał ścianki działowe, poszedł na łatwiznę i tez nie zrobił (tam kawałek ściany jest przemurowany akurat cegła pełna i cięzko by się kuło aby "dokleić" około 12 cm murka)

I mam zupełnie gładką ścianę na której jakos trzeba będzie dokleić ościeznicę - jak dla mnie to czarna magia:/

W czyims dzienniku czy komentarzach ktoś tak ładnie opisał mozliwości montowania drzwi - i za nic w świecie nie mogę tego znaleźć...

U nas też jedne drzwi będą montowane do płaskiej ściany, nie było jak przesunąć ale montażysta kazał się nie martwić bo wszystko idzie zrobić.

Co do narożnika to ja byłam wielką fanką tego rozwiązania i miałam nawet konkretne 2 modele upatrzone, ale zaczynam się zastanawiać czy nie kupić normalnej kanapy i takiej samej pufy, w razie jak mi się zamarzy jakaś mała rewolucja to nie będzie takiego problemu, żeby meble przestawić.

Lukarna, fajnie, że już odczuwasz rozkosze tarasu:)

Też nie mam węgarka w łazience, bo tak kombinowaliśmy z korytarzykiem;) Myszonik też kilka par drzwi miała mocowanych do płaskiej ściany i nie było problemu.

Pisałam Ci kiedyś o kanapach modułowych, niby narożnik, a można przestawiac w kilku kombinacjach.

Ech bo się z tymi płaskimi ścianami kręcę w kółko;)

Tak, kanapy modułowe muszę się im przyjrzeć (przede wszystkim cenowo)...

A na działce było dziś świetnie tylko trzeba mieć oczy dookoła głowy ze względu na Marcina - wystarczy 10 sek i od razu znika z oczu... Z tego względu na tarasie za długo nie posiedziałam tylko przenieślismy się na front domu bo tam kupa piachu jest i się roboty ziemne odbywały;)

Wczoraj była super pogoda (17st w cieniu) wiec posiedzielismy sobie chwilę na ławce z kawą w ręku (obiad tez na świeżym powietrzu). Były to krótkie chwile odpoczynku a zasadniczo narobiliśmy się okropnie, bo w tygodniu przywieźli nam drewno i trzeba było je ułożyć. Teraz już wiem ile to 6m3 drewna ;) I da się to ogarnąć w 1 dzień, choć myślałam, ze przynajmniej 2 nam zejdą. Ostatnie taczki to juz ledwie dałam radę:sick:

Wczoraj była super pogoda (17st w cieniu) wiec posiedzielismy sobie chwilę na ławce z kawą w ręku (obiad tez na świeżym powietrzu). Były to krótkie chwile odpoczynku a zasadniczo narobiliśmy się okropnie, bo w tygodniu przywieźli nam drewno i trzeba było je ułożyć. Teraz już wiem ile to 6m3 drewna ;) I da się to ogarnąć w 1 dzień, choć myślałam, ze przynajmniej 2 nam zejdą. Ostatnie taczki to juz ledwie dałam radę:sick:

Uroki życia w domku;) Nas chyba nic nie zniechęci po atrakcjach blokowych.