Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agalind a to drewna do kominka tyle kupiliście? Jakie braliście? No i gotowe polana czy trzeba je przerobić na drobne?

Do kominka:yes: Drewno jest swieże, wiec spalimy je za jakieś 2-3lata:sick: Część jest już podzielona na mniejsze polana a część trzbea będzie poszczapować.

Aga a jakąs drewutnię macie??

Mamy taką tymczasową drewutnie i tam wszytsko składujemy. Żeby zrobić drewutnie z prawdziwego zdarzenia musimy najpierw nawieźć ziemi i ogarnąc troche teren. No i trzeba papiery do gminy złożyć (przy wymiarach do 25m2 wystarczy zgłoszenie)

Edytowane przez agalind

My mamy na działce całą górę korzeni drzew owocowych... Jak była działka karczowana z sadu (to już 2 lata ale ten czas leci) to wszystko zostało pocięte i poukładane (niestety teść spalił wszystko w kozie;() tylko te nieszczęsne korzenie zostały...

Czy takie korzenie mozna w kominku??

Musiałabym z wujem lesniczym pogadać czy by mu nie zapłacić teraz i żeby sobie u niego to moje kominkowe drewno leżakowało;)

No to owocowe sa liściaste nie??:)

Mam jeszcze do ścięcia 5 niedużych orzechów i wielką czereśnię. Oby było mozna tym palic...

W ogóle to juz się nie mogę doczekać kiedy wyrównają nam działkę tak abym coś już mogła posadzić... W zamian za te wszystkie wycięte drzewa...

A dziś mąz powiedział że równać będziemy może w przyszłym roku dopiero:/

powiedzcie mi jaka to jest niepłaska ściana, skoro macie problem z płaskimi, co to jest węgarek i dlaczego do niego się drzwi montuje? :oops:

My wczoraj rozpoczęliśmy sezon grillowy :) i to była jedyna przyjemna część dnia, resztę spędziłam na a) zgrabieniu dębowych lisci - tych które spadły z drzewa póżną jesienią, juz po zamknięciu sezon ogrodowego - liście w ilosci około 5 m3 przed zgnieceniem w bigbagu, reszta została na kupie , bo nie miałam ich gdzie już wcisnąć :oops:

b) znalazłam szambo, przy drugiej próbie :) odkopałam zaznaczyłam panu koparkowemu gdzie mu wjeżdżać nie wolno jesli nie chce wpaść w depresję;)

c) ułozyliśmy resztę drewna - ja moge się pochwalić, że wiem ile to jest 20 m3:)

dziś dogorywam, po krótkim spacerze nawet nie miałam siły łyżka w garze machać, by obiad ugotować, więc skończyło się na rosole i wizycie u Jeffsa, gdzie zaserwowano mi najbardziej gumowate krewetki swiata , ale zrehabilitowali się najlepszą szarlotką (od szefa kuchni :) ) I siedzę sobie taka obolała, z napchanym po korek żołądkiem i piszę ...co bezbolesne nie jest ....uuuuuuuuu moje ręce......cóż, czuję sie jak Lukarna po fitnesie ;)

Oj Malka Ty mnie tu o węgarek nie pytaj bo ja Ci nie wytłumaczę dokładnie, to taki dzyndzel wystający ze ściany żeby mozna było futryna go objąć. Ten dzyndzel to taki kawałek muru po prostu. A do płaskiego to nie wiem jak się drzwi mocuje bo nie wiem po prostu.

Sezon grillowy fiu fiu

Dzis to nawet o Tobie pomyślałam tocząc smętnym wzrokiem po działce. Myślałam sobie"A Malka to pewnie karkówkę teraz wcina, a ja co - kiczowate rózowo-białe babeczki z ozdobione kolorową posypka i motylami"

No, przez co jutro po fitnesie poczuje się jak Malka po 20m3:D:D:D

I to nie będzie smieszne na pewno...

Ja, gdy widzę efekty to się trzymam, a teraz już widzę, ale upadków też kilka zaliczyłam;);) dziś przeczytałam, że każda dieta powinna dopuszczac odstępstwa, bo inaczej powoduje zniechęcenie i prędzej czy później prowadzi do porażki. :) Tylko ja jakaś zasadnicza jestem, bo nie lubię odstępstw.

babeczki fajne, chłopczyk tez niczego sobie:)

dzieciaki Ci ładnie wyszły :)

A dzięki dzięki:)

Chłopczyk to mi wyszedł tak wiesz, przypadkiem:D

Ja, gdy widzę efekty to się trzymam, a teraz już widzę, ale upadków też kilka zaliczyłam;);) dziś przeczytałam, że każda dieta powinna dopuszczac odstępstwa, bo inaczej powoduje zniechęcenie i prędzej czy później prowadzi do porażki. :) Tylko ja jakaś zasadnicza jestem, bo nie lubię odstępstw.

No własnie a moja zasadnicza wina to że w dietach lubię najbardziej odstępstwa:) I dlatego Ty dążysz do rozmiaru 36 a ja do 40:D

Chłopczyk to mi wyszedł tak wiesz, przypadkiem:D

Bywa :)

teoria mojego dziecia głosi, ze gdyby nie dzieci z przypadku to wyginęlibyśmy niczym dinozaury , więc - dziękuję Ci o Lukarno,że dajesz szansę na przetrwanie gatunku ludzkiego :lol: