agalind 18.03.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Aga nic straconego:) Kolejny weekend przed Wami;) Oj, tak. Myślę, że za którymś razem się skusimy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.03.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) Agalind a to drewna do kominka tyle kupiliście? Jakie braliście? No i gotowe polana czy trzeba je przerobić na drobne? Do kominka:yes: Drewno jest swieże, wiec spalimy je za jakieś 2-3lata:sick: Część jest już podzielona na mniejsze polana a część trzbea będzie poszczapować. Aga a jakąs drewutnię macie?? Mamy taką tymczasową drewutnie i tam wszytsko składujemy. Żeby zrobić drewutnie z prawdziwego zdarzenia musimy najpierw nawieźć ziemi i ogarnąc troche teren. No i trzeba papiery do gminy złożyć (przy wymiarach do 25m2 wystarczy zgłoszenie) Edytowane 18 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 My mamy na działce całą górę korzeni drzew owocowych... Jak była działka karczowana z sadu (to już 2 lata ale ten czas leci) to wszystko zostało pocięte i poukładane (niestety teść spalił wszystko w kozie;() tylko te nieszczęsne korzenie zostały...Czy takie korzenie mozna w kominku?? Musiałabym z wujem lesniczym pogadać czy by mu nie zapłacić teraz i żeby sobie u niego to moje kominkowe drewno leżakowało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.03.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Nam do kominka polecają buk i dębinę także tego będziemy się trzymać. Musimy zrobić jakąś "wiatę" tymczasową, żeby kupić niedługo ze 2-3m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 A brzoza się nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.03.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 tak, nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.03.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Nam przywieźli buk i trochę brzozy. Ogólnie najlepiej chyba liściaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 No to owocowe sa liściaste nie?? Mam jeszcze do ścięcia 5 niedużych orzechów i wielką czereśnię. Oby było mozna tym palic... W ogóle to juz się nie mogę doczekać kiedy wyrównają nam działkę tak abym coś już mogła posadzić... W zamian za te wszystkie wycięte drzewa... A dziś mąz powiedział że równać będziemy może w przyszłym roku dopiero:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.03.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 powiedzcie mi jaka to jest niepłaska ściana, skoro macie problem z płaskimi, co to jest węgarek i dlaczego do niego się drzwi montuje? My wczoraj rozpoczęliśmy sezon grillowy i to była jedyna przyjemna część dnia, resztę spędziłam na a) zgrabieniu dębowych lisci - tych które spadły z drzewa póżną jesienią, juz po zamknięciu sezon ogrodowego - liście w ilosci około 5 m3 przed zgnieceniem w bigbagu, reszta została na kupie , bo nie miałam ich gdzie już wcisnąć b) znalazłam szambo, przy drugiej próbie odkopałam zaznaczyłam panu koparkowemu gdzie mu wjeżdżać nie wolno jesli nie chce wpaść w depresję c) ułozyliśmy resztę drewna - ja moge się pochwalić, że wiem ile to jest 20 m3:) dziś dogorywam, po krótkim spacerze nawet nie miałam siły łyżka w garze machać, by obiad ugotować, więc skończyło się na rosole i wizycie u Jeffsa, gdzie zaserwowano mi najbardziej gumowate krewetki swiata , ale zrehabilitowali się najlepszą szarlotką (od szefa kuchni ) I siedzę sobie taka obolała, z napchanym po korek żołądkiem i piszę ...co bezbolesne nie jest ....uuuuuuuuu moje ręce......cóż, czuję sie jak Lukarna po fitnesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Oj Malka Ty mnie tu o węgarek nie pytaj bo ja Ci nie wytłumaczę dokładnie, to taki dzyndzel wystający ze ściany żeby mozna było futryna go objąć. Ten dzyndzel to taki kawałek muru po prostu. A do płaskiego to nie wiem jak się drzwi mocuje bo nie wiem po prostu. Sezon grillowy fiu fiuDzis to nawet o Tobie pomyślałam tocząc smętnym wzrokiem po działce. Myślałam sobie"A Malka to pewnie karkówkę teraz wcina, a ja co - kiczowate rózowo-białe babeczki z ozdobione kolorową posypka i motylami" No, przez co jutro po fitnesie poczuje się jak Malka po 20m3:D:D:DI to nie będzie smieszne na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 O tu trochę widać babeczki: http://img43.imageshack.us/img43/1226/dsc0032kq.jpg Uploaded with ImageShack.us I jak sie tworzyły;)http://img543.imageshack.us/img543/9669/dsc0023ze.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Rozumiecie więc że pomimo diety MUSIAŁAM spróbować;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Musiałaś spróbowac, jesteś rozgrzeszona - urocze Maleństwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 A dziękuję Ardea a Ty jak się trzymasz?? Bo ja mam wzloty i upadki:/ Dziś w upadku jestem, od jutra planuję jakis czas same wzloty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.03.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 babeczki fajne, chłopczyk tez niczego sobie:) dzieciaki Ci ładnie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ja, gdy widzę efekty to się trzymam, a teraz już widzę, ale upadków też kilka zaliczyłam;) dziś przeczytałam, że każda dieta powinna dopuszczac odstępstwa, bo inaczej powoduje zniechęcenie i prędzej czy później prowadzi do porażki. Tylko ja jakaś zasadnicza jestem, bo nie lubię odstępstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 babeczki fajne, chłopczyk tez niczego sobie:) dzieciaki Ci ładnie wyszły A dzięki dzięki:) Chłopczyk to mi wyszedł tak wiesz, przypadkiem:D Ja, gdy widzę efekty to się trzymam, a teraz już widzę, ale upadków też kilka zaliczyłam;) dziś przeczytałam, że każda dieta powinna dopuszczac odstępstwa, bo inaczej powoduje zniechęcenie i prędzej czy później prowadzi do porażki. Tylko ja jakaś zasadnicza jestem, bo nie lubię odstępstw. No własnie a moja zasadnicza wina to że w dietach lubię najbardziej odstępstwa:) I dlatego Ty dążysz do rozmiaru 36 a ja do 40:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Fajne przypadki Cię spotykają:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.03.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Chłopczyk to mi wyszedł tak wiesz, przypadkiem:D Bywa teoria mojego dziecia głosi, ze gdyby nie dzieci z przypadku to wyginęlibyśmy niczym dinozaury , więc - dziękuję Ci o Lukarno,że dajesz szansę na przetrwanie gatunku ludzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 A proszę bardzo:)Napisałabym że polecam się na przyszłośc ale to byłby naprawdę tylko nic nie znaczący zwrot grzecznościowy więc przemilczę jednak:D A teksty Twojego syna mnie zabijają;D Ardea;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts