Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie nie wiem czy to jeszcze katar chorobowy czy alergia:sick: A najlepsze jest to, że wczoraj popołudniu dopiero mąż mi uświadomił: "a czy to przypadkiem nie zaczęło się pylenie i stad masz katar?" Kurcze, kompletnie zapomniałam, ze to juz ta pora :bash:

u mnie atak i chorobowy i alergiczny, znowu mam zmiany w oskrzelach bo odczulam się na razie tylko na trawy i zboża

U lekarza to ja jestem co tydzień ; dostałam nową porcję sterydów ale jeszcze próbuję ich nie włączać bo i tak dupsko mi urosło ostatnio.

Do malowania to daleka droga, najpierw trzeba te ponad 500m2 tynków przetrzeć drobnym papierem ściernym, odkurzyć, zagruntować ściany plus ok 100m2 podłóg i dopiero wtedy można mówić o malowaniu. Osuszacz mamy jeszcze na kilka dni, ale gdyby mąż był na miejscu to chociaż ścieranie by ruszyło a tak... no może po wielkanocy zaczniemy :bash:

Najgorzej, że teraz musimy jakoś przestawić umówione terminy, panele i schody miały być w pierwszym tygodniu kwietnia a montaż kuchni na 20 kwietnia przewidziany a teraz to wszystko trzeba jakoś no nie wiem odkręcić przełożyć etc.

Muszę jeszcze jakoś sprawę styropianu ogarnąć bo od kwietnia ponoć spora podwyżka ma być znowu. Zamówić to jeszcze nie problem, ale znaleźć miejsce na jego przechowanie i kogoś kto mi to pomoże ułożyć to dopiero inna bajka.

U lekarza to ja jestem co tydzień ; dostałam nową porcję sterydów ale jeszcze próbuję ich nie włączać bo i tak dupsko mi urosło ostatnio.

Do malowania to daleka droga, najpierw trzeba te ponad 500m2 tynków przetrzeć drobnym papierem ściernym, odkurzyć, zagruntować ściany plus ok 100m2 podłóg i dopiero wtedy można mówić o malowaniu. Osuszacz mamy jeszcze na kilka dni, ale gdyby mąż był na miejscu to chociaż ścieranie by ruszyło a tak... no może po wielkanocy zaczniemy :bash:

jeśli chodzi o gruntowanie, to najlepiej wymieszać w stosunku 1:1 grunt z jaką tanią biała farbą emulsyjną...

jeśli chodzi o gruntowanie, to najlepiej wymieszać w stosunku 1:1 grunt z jaką tanią biała farbą emulsyjną...

wiem o tym tyle że bym miała małe ALE do tej taniej białej farby. Na sufity pójdzie od razu dolewka decorala, a na ściany pomyślimy. Już raz kupiliśmy tanią białą i się potem źle malowało. W sumie pewne jest tylko że podłogi będziemy gruntować - grunt z wodą rozcieńczany 3:2

Edytowane przez pumpaluna

wiem o tym tyle że bym miała małe ALE do tej taniej białej farby. Na sufity pójdzie od razu dolewka decorala, a na ściany pomyślimy. Już raz kupiliśmy tanią białą i się potem źle malowało. W sumie pewne jest tylko że podłogi będziemy gruntować - grunt z wodą rozcieńczany 3:2

ja miałem gruntowane nawet farbą lateksową :)

do posłuchania...

[/url]

Dziękuje i słucham:)

Cisza na Forum, wszyscy korzystają z pięknej, słonecznej pogody i oblegają swoje działki, budowy, tarasy...

A ja podstępem uśpiłam Młodszych (tzn Średnia uśpiła się sama "mamusiu przykryj mnie kocykiem, moje oczy musza odpocząć", Najmłodszego posadziłam na foteliku do karmienia, włączyłam "Krecika" i padł) i przyszłam tu w celach relaksacyjnych:)

Ale że cisza to odsłucham jeszcze raz Esiakowy prezent i spadam - pralka piszczy że mam przyjść;)

dzień dobry...po wczorajszych budowlanych zmaganiach dziś pozwoliliśmy sobie na błogie lenistwo i choć dzień słoneczny,to chłodny wiatr wygnał nas znad zalewu....

a rolek nawet nie wyjęłam z bagażnika (mieśnie odmówiły współpracy) :oops:

takiego ładnego posta wysmarowałam i mi zeżarło :mad:

więc w skrócie będzie:

budowlanie - przenieśliśmy blachę na dach przyszłego garażu, na ten właśnie dach, który obecnie jest dachem budynku o wszelakim przeznaczeniu,co łatwe nie było,po dach wysoki, a blacha długaśna.

Potem ogarnęliśmy resztę drewna, choc przyznam, że po łatwiźnie polecielim :oops: Zapakowaliśmy na samochód i poszło w świat, bo a) te ch... złodzieje znaczy :oops: ukradli nam piłę spalinową, a ręczną to bym to sto lat cięła, b) już ie mam gdzie tego drewna składać, c)liczę na jakąś dobrą rybkę, gdyż drewno pojechało do pana wędarza, a ponoć na wisience dobre rybki są :) d) tak było łatwiej :oops: i szybciej :lol:

a potem myłam samochód....zazwyczaj zawożę na myjnie reczną, ale ale tym razem było mi wstyd :oops: do tak opłakanego stanu wewnętrza i zewnętrza, jeszcze nigdy jeździdła nie doprowadziłam :oops:, a dziś wiem,że samochód jest srebrny i ma cos takiego jak dywaniki :o :

:lol2:

Lukarna a Ty co oprócz prania zrobiłaś w weekend?:)

W sobotę obiad i bajaderki z zeszłotygodniowych muffin;)

A dzisiaj nic:D

Obiad był z grilla więc pracował grillowy a reszta to drobnostki;)

Teść nam produkuje słupy podtrzymujące daszek nad wejściem (Fotka w Dzienniku;))

Zdecydowałam się na wymiar25x25cm i jest ok - podoba nam się.

Jutro ciąg dalszy malowania nadbitki po raz drugi. Strasznie się boję bo podbitka pomalowana jeden raz ZUPEŁNIE NIE PASOWAŁA do dachówki a wręcz się z nią gryzła:/ Chociaż kolor wybraliśmy idealny - tak nam się wydawało...

I jedno i drugie z nazwy to kasztan:/ Ten kawałek który jest pomalowany dwukrotnie jest duzo ciemniejszy, jutro wezmę dachówke i pojadę sprawdzic.

Malka ja tez mam drugie podejście do odpowiedzi:/ głupi internet:/

Stare wkurzające deski za pyszna rybe to chyba dobry interes;) o ile ryba będzie;)

ps. mi na myjni Pan powiedział tylko: "nieźle się Pani tego w tym małym autku uzbierało"

A nie zaglądał jeszcze do bagaznika;)

Moje jest czerwone:D