Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Stare wkurzające deski za pyszna rybe to chyba dobry interes;) o ile ryba będzie;)

nie nie, na koniec zostały drzewa z wycinki, znaczy wiśnie. Myślę,że pan wędzarkowy by się na dechy nie połakomił.

Źle sie na sośnie wędzi :lol2:

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mówisz??:D

Moje wycinkowe morele i czereśnie zażarła teściowa koza. Zostało tylko trochę bo jak byli ciesle to teść kozę wywiózł do domu twierdzać "te cholery zamiasat robic to siedzą w budzie i palą w kozie co popadnie";D

Aaa zapomniałabym.

Dostałam dzis pierwsze drzewko do ogrodu. Teść mi kupił. Jabłoń.

Inie wiem czy się cieszyć czy nie bo nie wiem czy się w wyznaczonym miejscu zmieści:/

Drzwi zrobimy otwierane do wewnątrz (chyba)

Kiedyś się nad tym zastanawialiśmy i taka decyzja została podjęta więc juz o tym nie myślę.

Chociaż pewnie zacznę jak zaczniemy drzwi wybierać:)

Otwór na drzwi zostawiony jest na razie 140cm jak w projekcie. Nie wiem jednak czy nie zwęzimy go do 100, zeby wstawić zwykłe drzwi a nie z naświetlem czy jak to się tam nazywa...

Jak duży i szeroki wiatrołap do też bym drzwi do wewnątrz zrobiła, tu się nie ma nad czym zastanawiac;) Masz okno w wiatrołapie? Jeśli masz to z naswietla można bez większego żalu zrezygnowac, chociaż wygląda fajnie, ale jeśli nie ma okna to bez naświetla może wyjśc norkowo;)

Malka ale to co zrobiłabyś z naswietlem wtedy??:D

Ardea, nie mam dużeoi i szerokiego wiatrołapu. Mam taki 2x2,20.

Jak na razie wydaje mi się wystarczający a jaki faktycznie będzie to się okaże w użytkowaniu...

Pocieszam się tym, że obok mam sporą garderobę więc w wiatrołapie będą tylko kurtki i buty podręczne i jakaś ławeczka - mam nadzieję że to uratuje sytuację.

Z tym naświetlem się caaaały czas zastanawiam, przypuszczam że cena odegra rolę znacząca w moim procesie decycyjnym.

Minister mówi: jak chcesz;)

ps. jak mnie wywali 5 raz w ciągu godziny w internetu to idę spać;)

Nie wywaliło. Poszłam do wanny, poleżałam, pomyślałam i przyszłam z powrotem.

Opisałam nawet swoje przemyślenia ale stwierdziłam że nie są zbyt mądre, skasowałam i poszłam spać:D

No wychodzi na to Malka że mam wiatrołap spory, co nie??

;)

no spory,spory...zazdroszczę,u mnie jak kurtkę zdejmuję to łokcie obijam :oops:

i nigdy więcej nie kasuj postów,NIGDY!!!!!!!

gdybym ja usunęła te głupie,to pod avatarem miałabym liczbę 2 :oops:

no spory,spory...zazdroszczę,u mnie jak kurtkę zdejmuję to łokcie obijam :oops:

i nigdy więcej nie kasuj postów,NIGDY!!!!!!!

gdybym ja usunęła te głupie,to pod avatarem miałabym liczbę 2 :oops:

tak się zastanawiałam właśnie za co Cię lubię:D

Aga no idzie idzie jak burza:)

A ile się nagaaaada przy tym:)

Słupy jak się patrzy, planujecie je potem czymś obłożyć czy obrobione będą jak elewacja? Nasze słupki będą "elewacyjne"

A co do drzwi to ja bym wycenę jakąś pierwszą lepszą zrobiła już teraz, będziesz miała porównanie i wiedziała co robić. Poza tym nawet jak zmniejszysz otwór a potem w ostatniej chwili zdecydujesz się go powiększyć to zawsze można go ciut przyciąć. Zwróć też uwagę na ustawność wiatrołapu przy większych drzwiach, żeby to co planujesz ładnie się zmieściło.

U mnie wiatrołap ma ok.6m2 i drzwi (szer. 100cm) bmam otwierane na zewnątrz, bo za dużo miejsca by zabrały. Przy kilku osobach mogłoby być ciasno i goście musieliby do holu wchodzić, zeby drzwi otworzyć i wyjsc;) Edytowane przez agalind

Rocia a co nie tak z tymi drzwiami??

Muszę iść do Ciebie do Dziennika doczytać;)

Pumpaluna słupki będą tynkowane tak jak te na tarasie - w kolorze domu;)

Z tą wyceną rację masz - tylko jak na razie żadne mi się nie podobają;)

Aga ostatnio testowałam właśnie pod tym kątem wiatrołap znajomych - mają mniejszy niż nasz i moja 5-cio osobowa rodzina dała się ubrać - chociaż nie powiem, łatwo nie było:/

Pocieszam się tym, że w sumie ile razy w roku zaprasza się gości w większej ilości? Zobaczymy w praktyce jak to wyjdzie wszytsko...

A 6m to fajny już taki wiatrołap - teraz mam taką kuchnię:D

Przez te wasze wiatrołapowe dywagacje to aż wyszperałam projekt sprawdzić jakiej wielkości jest nasz i wychodzi że jest spory bo 7,5m2 (2,23x3,36). Wstyd się przyznać ale to miejsce traktuję strasznie po macoszemu, prawie na równi z kotłownią i garażem. Muszę popracować nad jakąś "wizją" (biedny mąż, jak wróci do domu to się znowu załamie)

ostatnio testowałam właśnie pod tym kątem wiatrołap znajomych - mają mniejszy niż nasz i moja 5-cio osobowa rodzina dała się ubrać - chociaż nie powiem, łatwo nie było:/

Pocieszam się tym, że w sumie ile razy w roku zaprasza się gości w większej ilości? Zobaczymy w praktyce jak to wyjdzie wszytsko...

może się i nie zaprasza, ale pamiętaj że co rano czeka was gromadne wyjście do szkoły/pracy i za chwilę będą to 4 sztuki wybywające z domu po 7ej