agalind 28.03.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam się grzecznie przy porannej kawie;) Dzień dobry. Nie ma to jak poranna kawa:) Słoneczko pięknie świeci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.03.2012 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 U nas zimnawo ale słońce się przebija trochę przez chmury;) Do piątku musimy zamówić dachówkę właśnie mi się przypomniało:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.03.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 U nas zimnawo ale słońce się przebija trochę przez chmury;) Do piątku musimy zamówić dachówkę właśnie mi się przypomniało:/ To masz o czym myśleć. Całość m2, liczbę tych wszystkich gasiorów, dachówek skrajnych policzy Wam dekarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.03.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Policzyli nam w hurtowniach, ilości pewnie orientacyjne ale we wszystkich hurtowniach mniej więcej tak samo.A dekarza w sumie jeszcze nie mamy:) Ale ten potencjalny jakby co to nam sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.03.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dzien dobry:) Zorientuj się, czy hurtownia, w ktorej zamowisz pokrycie ( dachowki etc) przyjmuje zwrotyTzn czy jak zostanie Ci paleta dachowki to czy bedziesz mogla ja im oddac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.03.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 O, dzięki MSU, cenna informacja, a tak w ogóle to cześć Własnie kumpela z biura obok które tez się buduje mi powiedziała żeby się zapytać o ile ma byc tak podwyżka bo ona ostatnio kupowała wełnę na szybko, przed podwyżką, na hura a wełna podrożała o nie całe 50 zł (całość to kwota 6000) Co nie zmienia faktu że zamówić musimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.03.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Zamawiaj, zamawiaj, będziesz miała z głowy i oknami będziesz mogła się zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.03.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Lukarna, tutaj masz dobre ceny na rockwool'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Lukarna, zapomniałam Ci powiedzieć, że podoba mi się kształt Twojej dachówki:) Piemont jest naprawdę ładny, a moja Monza ma najcudniejszy dachówkowy grafit, taki szaro-zamszowy, chłodny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Własnie kumpela z biura obok które tez się buduje mi powiedziała żeby się zapytać o ile ma byc tak podwyżka bo ona ostatnio kupowała wełnę na szybko, przed podwyżką, na hura a wełna podrożała o nie całe 50 zł (całość to kwota 6000) Co nie zmienia faktu że zamówić musimy:) a mi się udało dzisiaj sfinalizować zamówienie 28,2 m3 styropianu (ostatecznie genderka 032), biorę z netu bo taniej niż u mnie o 40zł/m3 i transport gratis (u mnie za transport jeszcze 100zł doliczyliby). Strasznie mi zależało, żeby zrobić to w tym miesiącu bo o podwyżce 10% babka z jakiejś tam firmy online mówiła a ten mój lokalnie hurtownik o 15% wspomniał nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ja zwykle bijesz na głowę chetnie się zamienię na taki 4 metrowy 2x2 Malka ale kto da rade jak nie Ty?? muszę schuść by się wymijać z innym człowiekiem w korytarzu - nie ma jak porządna motywacja, nie? Wytłumaczcie mi różnicę między podbitką, a nadbitką......bosz jaki ja ignorant jestem bry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.03.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 muszę schuść by się wymijać z innym człowiekiem w korytarzu - nie ma jak porządna motywacja, nie? Wytłumaczcie mi różnicę między podbitką, a nadbitką......bosz jaki ja ignorant jestem bry Podbitkę nabija się od dołu krokwi a nadbitkę od góry. Logiczne, nie? Motywację trzeba mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Wczoraj wpadła mi w oko informacja, że jednak nadbitka nie wychodzi dużo drożej niż nadbitka jeśli nie taniej nawet. Ktoś z was będzie miał w ogóle pcv'kę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.03.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ja będę miała pcv, ale o ceny nie pytaj, bo nie robiłam wyceny, tylko to i parapety mi zostało do kupienia na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 28.03.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Rocia a co nie tak z tymi drzwiami?? Muszę iść do Ciebie do Dziennika doczytać Problem, z drzwiami jest taki, że takie drzwi jak mnie się podobają nie mają odpowiedniego rozmiaru. Inne w miarę fajne nie podobają się M, bo mają zawiasy na wierzchu, a jeszcze inne mają nieodpowiednią... cenę http://www.cosgan.de/images/midi/boese/a025.gif Ja metrażowo mam największy wiatrołap 8m2 8 długi, metr szeroki http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a070.gif Witam się grzecznie przy porannej kawie;) A ja Was witam przy popołudniowym cappuccino http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/c045.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Podbitkę nabija się od dołu krokwi a nadbitkę od góry. Logiczne, nie? ale robi się jedno lub drugie, tak ? nie na raz?? ja sobie wymysliłam,ze podbitka będzie tynkowana, a co ? o taka : http://rezulak.pl/dach12.jpg ładna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.03.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 malka, nadbitka jest u mnie... http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/275.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 aha, czyli to robisz przed połozeniem dachówki, a podbitkę można zrobić na końcu, tak ?A z jakiś konkretnych powodów zrobiłaś nadbitkę? Masz deskowany dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.03.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) mam dach deskowany, a "zrobiłam" bo ten sposób bardziej nam się podobał i chciałem mieć odkryte krokwie... Edytowane 28 Marca 2012 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 mam dach deskowany, a "zrobiłam" bo ten sposób bardziej nam się podobał i chciałem mieć odkryte krokwie... nie mogę pzywyknąć przepraszam tu wiecznie same baby i jeszcze "Ilonka" mnie zmyliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts