Lukarna 28.03.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Lukarna, tutaj masz dobre ceny na rockwool'a Dzięki ale na razie nie patrzę nawet na wełnę. To za daleka przyszłość jak dla mnie;) Lukarna, zapomniałam Ci powiedzieć, że podoba mi się kształt Twojej dachówki:) Piemont jest naprawdę ładny, a moja Monza ma najcudniejszy dachówkowy grafit, taki szaro-zamszowy, chłodny... muszę schuść by się wymijać z innym człowiekiem w korytarzu - nie ma jak porządna motywacja, nie? Wytłumaczcie mi różnicę między podbitką, a nadbitką......bosz jaki ja ignorant jestem bry Bry;) Malka każda powód jest dobry tylko nie każdy dobrze motywuje... ja sobie obiecałam że muszę schuść bo mam baaaardzo wąską spiżarnię A różnicę juz Ci pomocna koleżanka Agalind objasniła:) Wczoraj wpadła mi w oko informacja, że jednak nadbitka nie wychodzi dużo drożej niż nadbitka jeśli nie taniej nawet. Coo? Problem, z drzwiami jest taki, że takie drzwi jak mnie się podobają nie mają odpowiedniego rozmiaru. Inne w miarę fajne nie podobają się M, bo mają zawiasy na wierzchu, a jeszcze inne mają nieodpowiednią... cenę http://www.cosgan.de/images/midi/boese/a025.gif A ja Was witam przy popołudniowym cappuccino http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/c045.gif Aaa to problem z drzwiami to narmalny problem:D Znaczy niezdecydowanie inwestorki;) mam dach deskowany, a "zrobiłam" bo ten sposób bardziej nam się podobał i chciałem mieć odkryte krokwie... Esiak:D Malka ja tez mam nadbitkę bo: a) podobaja mi się odkryte krokwie jak Esiakowi b) mogłam ją miec od razu;) (deskowanie mam) c) podobno wychodzi taniej na dodatek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 no cóż mój pomysł z podbitką został zignorowany to chociaż może na moją kuchnię rzucicie okiem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200436-Kolejna-nudna-kuchnia&p=5294987#post5294987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ja będę miała pcv, ale o ceny nie pytaj, bo nie robiłam wyceny, tylko to i parapety mi zostało do kupienia na zewnątrz. nasi znajomi mają w prawdzie ciut więcej ten podbitki niż my ale im z robocizną wyliczyli ponad 6tys :/ ja jeszcze wyceny też nie mam bo nie sprawdziłam ile mi tego potrzeba. Muszę poprosić wykonawcę, żeby obydwa warianty mi policzył. Na razie najwięcej dobrego czytam o firmie Gamrat, jednak weźmiemy grafitową żeby się z elewacją nie gryzła. O parapetach choljercia zapomniałam. Też muszę się tej sprawie przyjrzeć jak już wyzdrowieję na tyle by po składach budowlanych latać. ja sobie wymysliłam,ze podbitka będzie tynkowana, a co ?o taka : http://rezulak.pl/dach12.jpg ładna? hmm, takiego rozwiązania na żywo to ja nie widziałam, drogie to to? a co do kuchni to ja bym z tym zlewem pod oknem się zastanowiła, też tak chciałam ale znajomi stolarz stwierdził, że stracę najlepsze miejsce na blat roboczy, tam jest najwidniej więc jakieś przebieranie grzybków, siekanie ziół, dekorowanie ciast etc będzie najlepiej właśnie pod oknem uskuteczniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 taka podbitka to cena osb, styro i tynku , czyli chyba niedrogo mając za alternatywę pcv lub drewno. Jak już dojdę do tego etapu to wyliczę i podam cenę. Aaaa bo ja to chce sama zrobić, tynkowanie zostawię tylko panom od elewacji Pierwszy warunek mojej kuchni (a było 2 lub 3), to zlew pod oknem specjalnie na tę okoliczność było okno niedzielone zamawiane (bo i tak bateria nie pozwoli go otworzyć). Ja pracuję na zlewie, lub zw zlewie, obieram jarzyny, kroję je (mam deskę nakładana na zlew) to jest bardzo wygodne i zero syfu na blacie. Więc stąd takie rozwiązanie i to chyba jedno z nielicznych z których nie zrezygnuję Ale dzieki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 To ja mocno zacofana widać jestem bo nawet o takich deskach nie wiedziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.03.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 no cóż mój pomysł z podbitką został zignorowany to chociaż może na moją kuchnię rzucicie okiem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200436-Kolejna-nudna-kuchnia&p=5294987#post5294987 Malcia no co Ty Widziałam tą Twoją podbitkę i nawet chciałam skomentować że oryginalna - nigdy takiej nie widziałam (ale nie przejmuj się ja mało widziałam:D) I że jeżeli znalazłaś taką fotę to znaczy że da się zrobić Ale sama?? A na kuchnię już patrzę Pumpaluna, a powiedz co chciałaś wczesniej napisac podbitka droższa czy nadbitka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.03.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Malka coś mi się nie chcą powiększyć Twoje obrazki, popsułas je?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ponoć podbitki z tych 'lepsiejszych' firm wychodzą jednak drożej niż nadbitka no i przy nadbitce idzie dekarza robiącego deskowanie z ceną negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Malka, a ja widziałam na żywo i wygląda bardzo ok. Na forum chyba Monsanbia ma tak zrobione. Nie wydaje mi się jednak, żeby to było tanie, bo gdy kupowaliśmy OSB na zabudowę stryszku to pamiętam, że była dośc droga. Podbitkę też można kłaśc samemu, mój sąsiad kładł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 To ja mocno zacofana widać jestem bo nawet o takich deskach nie wiedziałam. patrz http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/11/39/79/2211397937 , do kazdego rodzaju zlewu mozna dobrać, a jak nie mozna, to stolarz za parę złotych zrobi, a wygdone jak ta lala - moja prawa ręka w kuchni Malcia no co Ty Widziałam tą Twoją podbitkę i nawet chciałam skomentować że oryginalna - nigdy takiej nie widziałam (ale nie przejmuj się ja mało widziałam:D) I że jeżeli znalazłaś taką fotę to znaczy że da się zrobić Ale sama?? A na kuchnię już patrzę No cały urok takiej podbitki polega na tym,że nie nie musi być co do milimetra zrobiona, znaczy osb,bo na to idzie jeszcze styro, klej , siatka i tynk. w zasadzie - nic trudnego A fotkę ukradłam chyba Reziemu - sam robił podbitke, nie fotkę Malka coś mi się nie chcą powiększyć Twoje obrazki, popsułas je?? e u mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 I mówisz, że taka decha jest wygodna? Bym nawet nie pomyślała. Ja tam lubię sobie usiąść jak siekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.03.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Pumpaluna w Ikei są takie deski, swoją też tam kupiłam. Ja nigdy nie siedzę podczas prac kuchennych, nawet czasochłonną siekaninę robię na stojąco - i wyjaśniło się dlaczego chcemy blaty na różnych wysokościach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Przecież ja od początku pisałam, że wiele rzeczy w kuchni robię na siedząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Decha jest mega wygodna, jeśli jeszcze ktoś ma młynek w zlewie, to już w ogóle - wszystkie odpadki prosto do komory Ja tez wszystko na stojąco, nawet sałatkę jarzynową a naprawdę bardzo drobno kroję Ja planuję blaty na 90 cm - oczywiscie pod siebie, bo ślubny to se może chleb ukroić na jakim będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.03.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Czesc dziewczyny i chlopaki:) Dorzuce dwa grosze, mam nadbitke i za nic nie zamienilabym na podbitke- jest teraz tak górsko - klimatycznie:D Malka, kuchnie widzialam, ale wybacz nie znam sie na tych designach i te sprawy to bym Ci jeszcze zle doradzila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 mnie od stania łupie w krzyżu bo ja nie potrafię stać prosto, zawsze biodro w bok wypycham jak to mój mąż twierdzi "zalotnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.03.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 No właśnie planujecie młynek w zlewie? ja mam wszystko zaplanowane, żeby ewentualnie później dokupic (prąd, szafka pod zlewem). Tyle różności się o tym naczytałam, że już sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 My też mamy wszystko, żeby taki młynek kupić ale tak na forach to więcej - niż + opisują, a to jednak spory koszt zwłaszcza że my zlew w baaaardzo dobrej cenie mieliśmy i wychodziło że za ten rozdrabniacz prawie drugie tyle by wyszło. Nikt znajomy nie ma więc nie mam jak sprawdzić czy mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Czesc dziewczyny i chlopaki:) Dorzuce dwa grosze, mam nadbitke i za nic nie zamienilabym na podbitke- jest teraz tak górsko - klimatycznie:D Malka, kuchnie widzialam, ale wybacz nie znam sie na tych designach i te sprawy to bym Ci jeszcze zle doradzila Złotko, wiesz gdzie ja mam dizajny...ta...dokładnie tam (w największej części mego ciała) , mnie chodzi o to by nie zrobić 10 km gotując obiad moja obecna kuchnia ma szalony metraż,że gdy stanę na środku to wyciagniętą ręka dotknę każdej ściany. Chodzi o to, że ta przestrzeń mnie przeraża mnie od stania łupie w krzyżu bo ja nie potrafię stać prosto, zawsze biodro w bok wypycham jak to mój mąż twierdzi "zalotnie" Bo jak się stoi, to trzeba korzystać z podnóżka , koniecznie trzeba odciążać kręgosłup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.03.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 ja sobie wymysliłam,ze podbitka będzie tynkowana, a co ? o taka : http://rezulak.pl/dach12.jpg ładna? Malka, sprytne to to:) U Ciebie dach jest chyba 2-spadowy, to co zrobisz przy ścianie szczytowej? Też tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts