Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Lukarna, tutaj masz dobre ceny na rockwool'a

Dzięki ale na razie nie patrzę nawet na wełnę. To za daleka przyszłość jak dla mnie;)

Lukarna, zapomniałam Ci powiedzieć, że podoba mi się kształt Twojej dachówki:) Piemont jest naprawdę ładny, a moja Monza ma najcudniejszy dachówkowy grafit, taki szaro-zamszowy, chłodny...:)

:hug:

muszę schuść by się wymijać z innym człowiekiem w korytarzu - nie ma jak porządna motywacja, nie? :)

Wytłumaczcie mi różnicę między podbitką, a nadbitką......bosz jaki ja ignorant jestem :oops:

bry :lol:

Bry;)

Malka każda powód jest dobry tylko nie każdy dobrze motywuje... ja sobie obiecałam że muszę schuść bo mam baaaardzo wąską spiżarnię;)

A różnicę juz Ci pomocna koleżanka Agalind objasniła:)

Wczoraj wpadła mi w oko informacja, że jednak nadbitka nie wychodzi dużo drożej niż nadbitka jeśli nie taniej nawet.

Coo?

Problem, z drzwiami jest taki, że takie drzwi jak mnie się podobają nie mają odpowiedniego rozmiaru. Inne w miarę fajne nie podobają się M, bo mają zawiasy na wierzchu, a jeszcze inne mają nieodpowiednią... cenę http://www.cosgan.de/images/midi/boese/a025.gif

A ja Was witam przy popołudniowym cappuccino http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/c045.gif

Aaa to problem z drzwiami to narmalny problem:D Znaczy niezdecydowanie inwestorki;)

mam dach deskowany, a "zrobiłam" bo ten sposób bardziej nam się podobał i chciałem mieć odkryte krokwie... :)

Esiak:D

Malka ja tez mam nadbitkę bo:

a) podobaja mi się odkryte krokwie jak Esiakowi

b) mogłam ją miec od razu;) (deskowanie mam)

c) podobno wychodzi taniej na dodatek;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja będę miała pcv, ale o ceny nie pytaj, bo nie robiłam wyceny, tylko to i parapety mi zostało do kupienia na zewnątrz.

nasi znajomi mają w prawdzie ciut więcej ten podbitki niż my ale im z robocizną wyliczyli ponad 6tys :/ ja jeszcze wyceny też nie mam bo nie sprawdziłam ile mi tego potrzeba. Muszę poprosić wykonawcę, żeby obydwa warianty mi policzył. Na razie najwięcej dobrego czytam o firmie Gamrat, jednak weźmiemy grafitową żeby się z elewacją nie gryzła. O parapetach choljercia zapomniałam. Też muszę się tej sprawie przyjrzeć jak już wyzdrowieję na tyle by po składach budowlanych latać.

ja sobie wymysliłam,ze podbitka będzie tynkowana, a co ?o taka : http://rezulak.pl/dach12.jpg ładna?

hmm, takiego rozwiązania na żywo to ja nie widziałam, drogie to to?

a co do kuchni to ja bym z tym zlewem pod oknem się zastanowiła, też tak chciałam ale znajomi stolarz stwierdził, że stracę najlepsze miejsce na blat roboczy, tam jest najwidniej więc jakieś przebieranie grzybków, siekanie ziół, dekorowanie ciast etc będzie najlepiej właśnie pod oknem uskuteczniać

taka podbitka to cena osb, styro i tynku , czyli chyba niedrogo mając za alternatywę pcv lub drewno.

Jak już dojdę do tego etapu to wyliczę i podam cenę. Aaaa bo ja to chce sama zrobić, tynkowanie zostawię tylko panom od elewacji

Pierwszy warunek mojej kuchni (a było 2 lub 3), to zlew pod oknem :oops: specjalnie na tę okoliczność było okno niedzielone zamawiane (bo i tak bateria nie pozwoli go otworzyć). Ja pracuję na zlewie, lub zw zlewie, obieram jarzyny, kroję je (mam deskę nakładana na zlew) to jest bardzo wygodne i zero syfu na blacie.

Więc stąd takie rozwiązanie i to chyba jedno z nielicznych z których nie zrezygnuję :oops:

Ale dzieki za uwagę :hug:

no cóż mój pomysł z podbitką został zignorowany

to chociaż może na moją kuchnię rzucicie okiem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200436-Kolejna-nudna-kuchnia&p=5294987#post5294987

Malcia no co Ty

Widziałam tą Twoją podbitkę i nawet chciałam skomentować że oryginalna - nigdy takiej nie widziałam (ale nie przejmuj się ja mało widziałam:D)

I że jeżeli znalazłaś taką fotę to znaczy że da się zrobić:)

Ale sama??

A na kuchnię już patrzę

Pumpaluna, a powiedz co chciałaś wczesniej napisac podbitka droższa czy nadbitka??

To ja mocno zacofana widać jestem bo nawet o takich deskach nie wiedziałam.

patrz :) http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/11/39/79/2211397937 , do kazdego rodzaju zlewu mozna dobrać, a jak nie mozna, to stolarz za parę złotych zrobi, a wygdone jak ta lala - moja prawa ręka w kuchni :)

Malcia no co Ty

Widziałam tą Twoją podbitkę i nawet chciałam skomentować że oryginalna - nigdy takiej nie widziałam (ale nie przejmuj się ja mało widziałam:D)

I że jeżeli znalazłaś taką fotę to znaczy że da się zrobić:)

Ale sama??

A na kuchnię już patrzę

No cały urok takiej podbitki polega na tym,że nie nie musi być co do milimetra zrobiona, znaczy osb,bo na to idzie jeszcze styro, klej , siatka i tynk. w zasadzie - nic trudnego :)

A fotkę ukradłam chyba Reziemu - sam robił :) podbitke, nie fotkę :lol2:

Malka coś mi się nie chcą powiększyć Twoje obrazki, popsułas je??

e u mnie jest ok.

Decha jest mega wygodna, jeśli jeszcze ktoś ma młynek w zlewie, to już w ogóle - wszystkie odpadki prosto do komory :)

Ja tez wszystko na stojąco, nawet sałatkę jarzynową :oops: a naprawdę bardzo drobno kroję :oops:

Ja planuję blaty na 90 cm - oczywiscie pod siebie, bo ślubny to se może chleb ukroić na jakim będzie :lol2:

My też mamy wszystko, żeby taki młynek kupić ale tak na forach to więcej - niż + opisują, a to jednak spory koszt zwłaszcza że my zlew w baaaardzo dobrej cenie mieliśmy i wychodziło że za ten rozdrabniacz prawie drugie tyle by wyszło. Nikt znajomy nie ma więc nie mam jak sprawdzić czy mi się podoba

Czesc dziewczyny i chlopaki:)

Dorzuce dwa grosze, mam nadbitke i za nic nie zamienilabym na podbitke- jest teraz tak górsko - klimatycznie:D

Malka, kuchnie widzialam, ale wybacz nie znam sie na tych designach i te sprawy to bym Ci jeszcze zle doradzila

Złotko, wiesz gdzie ja mam dizajny...ta...dokładnie tam (w największej części mego ciała) :oops:, mnie chodzi o to by nie zrobić 10 km gotując obiad ;) moja obecna kuchnia ma szalony metraż,że gdy stanę na środku to wyciagniętą ręka dotknę każdej ściany. Chodzi o to, że ta przestrzeń mnie przeraża :oops:

mnie od stania łupie w krzyżu bo ja nie potrafię stać prosto, zawsze biodro w bok wypycham jak to mój mąż twierdzi "zalotnie"

Bo jak się stoi, to trzeba korzystać z podnóżka , koniecznie trzeba odciążać kręgosłup :)