Lukarna 24.08.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 E tam spoko wklejaj wklejaj:) A ja idę do waszych dzienników te drzwi obejrzeć. Znaczy rzuty zeby zobaczyć jak drzwi będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.08.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dobra, zobaczyłam:) Ardea, widziałam Twoje wc salonowe, już wiem jak wygląda;)Agalind drzwi do piwnicy to te przy sciance kuchni??Projekt Kim sobie wygooglałam bo nie mogę u niej w dzienniku znaleźć rzutów - internet mi się cholernie wiesza i przejrzenie strony ze zdjęciami to jakis koszmarek:/U Pumpaluny żadnych drzwi nie widać z salonu;) A zobaczcie co widac u mnie: http://img14.imageshack.us/img14/3361/drzwinv.jpg Uploaded with ImageShack.us I w ogóle do dziś nie zwróciłam na to uwagi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 U nas szoku nie było, bo od początku stwierdziliśmy, że salon ma być takim centrum, ze względu na ograniczony metraż nie było gdzie przenieść wc, zresztą nam to wcale nie przeszkadza:) U Ciebie widać drzwi i tyle, są raczej oddalone od stołu, chyba nie powinny bardzo przeszkadzać, ale to zależy od Was. My wiemy, że ani nam, ani naszym gościom nie będzie to wadziło, po prostu taki mamy salon, że wszystko w nim jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.08.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ale zobacz Ardea najsmieszniejsze jest to, że w sumie to nie zwróciłabym na to uwagi gdyby nie dzisiejszy temat;)W głowie miałam tylko tą łazienkę blisko:) Ktos mi kiedys napisał tu na forum ale nie pamiętam kto, że czasem niepotrzebnie nakręcamy się bzdurami. I coś w tym jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 O nakręcaniu niepotrzebnym to pewnie Esiak;) Zobacz, ze te drzwi nie są blisko, ot - zwykłe drzwi:) U nas też drzwi naprzeciwko klatki schodowej a od stołu nawet nie będzie widać. Lepsze to niż wychodek na zewnątrz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.08.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 O nakręcaniu niepotrzebnym to pewnie Esiak;) Zobacz, ze te drzwi nie są blisko, ot - zwykłe drzwi:) U nas też drzwi naprzeciwko klatki schodowej a od stołu nawet nie będzie widać. Lepsze to niż wychodek na zewnątrz;) Znowu się usmiałam:) A z tym wychodkiem na zewnątrz to tekst stulecia:) A z nowości budowlanych (może się Esiak odezwie bo o bzdurach z nami nie chce gadać) Beton mam zamawiać nie na piątek, nie na poniedziałek a na czwartek za tydzień dopiero - na 1 września... Bo na poniedziałek się teść nie wyrobi (cos mu tam z szalunkami do wieńca nie wyszło) a we wtorek i środę Minister nie dostanie urlopu a chce być przy tym ważnym wydarzeniu:) Tak, że jutro dzwonię do ostatniej betoniarni, szybkie porównanie cen i zamawiam:) Jutro też zadzwonię do murarza i zamówię tego człowieka z łatą wibrującą... Dzisiaj zadzwonił do mnie jeden z dwóch cieśli na których wycenę czekałam. Umówiliśmy się na sobotę bo coś tam chce ze mna pogadać... Jutro Minister zadzwoni do drugiego cieśli żeby go pogonić i w weekend chciałabym zakończyc casting ciesielski:) W sumie to chciałabym aby ciesla sam zamówił więźbę w dobrej cenie (tak jak Esiaka ciesla) ale ten co mam z nim randkę w sobotę to podobno tani i dobry jest chociaz więźby nie załatwia... Poczekam do soboty i zobaczymy:) ps. z niebudowlanych to muszę napisać bo mnie męczy: byłam dziś z najstarsza u gastroenterologa bo narzeka że ją brzuch boli i prowdopodobnie bedzie musiała miec robiona gastroskopię, biedna;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.08.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 http://www.ceramikakonskie.pl/pl/strona.php/module=Oferta/action=Pokaz/IDKategorii=60/IDGrupy=17 Wklejam dla pamięci, dziewczyna która ma położone te Konskie seria Oxford narzeka że czyszczą się jadnak strasznie i że te sa inentyczne ale z połyskiem... Muszę gdzies je w realu obejrzeć Fajne te pasiaste dekory... Ps. byłam dziś w Ikea, głaskałam kuchnie, siadałam na kanapach... ech marzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dzieciaki dobrze znoszą wszelkie niedogodności, są tak dzielne, ze nam starym szczęki opadają. Oczywiście współczuję, bo to nic przyjemnego i strach - najważniejsze, żeby problem rozwiązać. Wiesz, że ja uwielbiam dzieci:hug: Casting ciesielski i randka hmmm:) Nam w sprawie drewna na więźbę doradzał nasz murarz, który zna się na drewnie jak mało kto, ale cenę ustalaliśmy sami. Powodzenia w sprawie teścia, cieśli, betonu itp. I przede wszystkim zdrowia dla córeczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2011 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Dzięki Ardea Na bieżąco będę pisać co i jak. A pani doktor w porządku taka, starała się Wikę uspokoić, zobaczymy... 12 września ma mieć testy na alergię, jak jej cos na testach wyjdzie to gastroskopii na razie nie. Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 25.08.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 A czytałam w schodowym wątku że masz problem jak zabudowac schody, wymyśliłas już cos? No własnie nic To mnie trochę uspokoiłyście tym przejściem. U nas łazienka nie będzie za specjalnie widoczna z salonu, a nawet gdyby była to by mi to nie przeszkadzało raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 No widzisz u Ciebie też byłam w dzienniku zobaczyć jak tam Twoje drzwi do łazienki i zapomniałam wpisać że ten problem Cię nie dotyczy;)Ciekawe jak długo trzeba by projektować DOM IDEALNY...Bez ani jednaj wady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 25.08.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Lukarna nie da się, a szczególnie gdy kupuje się gotowca (jak my). Poza tym pewne rzeczy zaczynają przeszkadzać w trakcie budowy, inne po zamieszkaniu, część znika itd. chyba po prostu każdy do czegoś się musi czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2011 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Lukarna nie da się, a szczególnie gdy kupuje się gotowca (jak my). Poza tym pewne rzeczy zaczynają przeszkadzać w trakcie budowy, inne po zamieszkaniu, część znika itd. chyba po prostu każdy do czegoś się musi czepiać Święte słowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 25.08.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Lukarna Ty jesteś niemal całodobową forumowiczką Masz jakiś pomysł na te moje schody nieszczęsne? Marzyły mi się dywanowe, do salonu przylega bieg idący w górę na poddasze, no ale pod nim jest przepaść do piwnicy... nie wiem czy to zabudować kartongipsem (to po co robić dywanowe? ) czy np. wstawić szkło jakieś takie nie do końca przezroczyste... tylko, że nie pomysleliśmy (jak zwykle) wcześniej i na klatce schodowej do piwnicy nie ma okna :sick:i to taka kiszka ciemna... ehhhh nie wiem co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 E tam, zaraz całodobowa:) Przecież prawie 8 godz jest przerwy między postami:) A o Twoich schodach to myślałam oczywiście ale zupełnie nie wiem jak by to rozwiązać bo ja mam słabą wyobraźnię jeżeli chodzi o takie rzeczy...Jeżeli chodzi o ciemne zejście do piwnicy to chyba nie jest problem bo wydaje mi się że większość ludzi tak ma. Tylko nie za bardzo wiem jakby tam zabudować to zejście... Zerknęłam do rzutu, myślisz żeby wstawić pomiędzy jednym a drugim biegeim to szkło?? Ale Wy macie schody zabiegowe, nie? To co w miejscu zabiegu?Nie umiem sobie tegoi wyobrazić po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.08.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Tak, to te drzwi przy kuchni. Nie wiem dlaczego nie widzialam tego wczesniej. Jakas pomroczność jasna, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 25.08.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Nie nie, schody po adaptacji sa dwubiegowe ze spocznikiem i mają odwrócony bieg (do salonu przylegaja te na poddasze) od strony salonu nie ma tez tej ścianki, która jest na rzucie podstawowym, czyli shcody są otwarte na salon (bokiem do niego). Przeszklic myślałam dół tego biegu, który przylega do salonu... bo pod nim jest dziura (schody do piwnicy i trzeba to jakoś zabezpieczyć, żeby nikt nie wpadł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.08.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Aga ale faktycznie ta ścianka nie jest duża to może się tym fornirem zainteresuj? To by fajnie chyba wyglądało... Princesa teraz to już w ogóle mi się pomieszało:) A jak próbuję wejść do dziennika Twojego to mi się otwiera jakiś stary dziennik z 2008:/ Macie tak czasami że linki źle działają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 25.08.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Mi sie otwiera normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.08.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Princessa nie byłam u ciebie w dzienniku bo mam dzisiaj mały kocioł ale tak na szybko -może płytą k-g zabudować, dzięki czemu nie dość że nie masz dziury to jeszcze zwiększa ci się ustawność pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts