Esiak 11.04.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 No czasami dasz się wciągnąć ale rzadko:D no bez przesady... rzadko...? aż taki poważny wypadam...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Widocznie świetnie stwarzasz pozory:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.04.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Gratuluję klepnięcia dachówki. Jak przeczytała o schodach to od razu pomyślałam, że teść przesadza i obym miała rację. My nie chodziliśmy od razu po naszych schodach, a strop podlewaliśmy z drabiny;) Z oknami to Ty wiesz, co ja bym wybrała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Z oknami to Ty wiesz, co ja bym wybrała;) No wiem wiem:) Na razie staram się o oknach za dużo nie rozmyślać - zobaczę co mi zaproponują i za ile:) Ardea a z teściem obyś miała rację: dzwoniłam przed chwilą do męża, podobno był murarz, odszalował jedną deskę, sprawdził i niby jest OK. Chyba jakąś zdrowaśkę odmówię w tej intencji albo co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Aaaa SONDA Jakie macie rynny?? Producent, materiał i opinie jeśli można prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.04.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 my mamy rynny tytan-cynk Zambelli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 A one srebrne takie nie są??Ide do dziennika Lapisa zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.04.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ja dopiero wewnątrz rozwijam skrzydła, więc temat rynien przeoczyłam, ale chyba pcv (dla mnie najważniejsze by kolor mi pasował) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 No są srebrne.Cholera a wcześniej nie zwróciłam uwagi na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.04.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 srebrne są teraz, później będą patynować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Mój pan w hurtowni mi powiedział że zaletą tytan-cynków są porządne łączenia, że PCV i metalowe powlekane przy nich wysiadają. Ale nie wiem czy mądrze gadał Czekam co mi o cenie napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.04.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Pewnie mądrze gadał, ale tytan-cynk będzie miało też odpowiednią cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.04.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 no to po kolei 1. Dzień dobry 2. okno tarasowe mam HKS i co dziwne, ja się upierałam przy HS (to był pierwszy duzy zakup budowlany , wiec z kasą sie mocno nie liczyłam - o głupia ja, głupia), a pani okniara, mówi do mnie : pani malko....ja mogę pani sprzedać okno za 18 tysi, zamiast tego za pięć, ale niech sie pani zastanowi, czy salon to ogród zimowy? Bo to okna do takich przestrzeni. Przy naszym klimacie często klienci żalą sie na nieszczelnosci....nie ma progu - ładnie, ale czy skutecznie ?? No i przekonałam się.... 3.Rynny mam alutecki z marleya - to co mam juz na dachu sprawdza się ładnie, rury spustowe ciągle w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 A no dzień dobry;) A dzięki Ci Malko za opinię. Co do okien to pewnie wersja ekonomiczna do mnie bardziej przemówi;) Ale zobaczymy. A dziecki już na tyle podrosną że się na progu na goły tarasowy beton przewalac nie będą A rynny alutecki to co, aluminiowe?? (zapytała ignorantka lukarna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.04.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 podobno alu ale bedę szczera , dla mnie było ważne to,ze pomalują ja na kolor identyczny jak dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.04.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Mój pan w hurtowni mi powiedział że zaletą tytan-cynków są porządne łączenia, że PCV i metalowe powlekane przy nich wysiadają. Ale nie wiem czy mądrze gadał Czekam co mi o cenie napisze ponieważ rynny tytan-cynk się lutuje, tak jak rurki miedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 podobno alu ale bedę szczera , dla mnie było ważne to,ze pomalują ja na kolor identyczny jak dach Kurde i mi właśnie też by na kolorze jakimś pasującym zależało;) ponieważ rynny tytan-cynk się lutuje, tak jak rurki miedziane Ooo cos takiego mi dokładnie szeptał w słuchawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Wszystko się wyjaśniło. Teść niestety miał rację i schody są źle wylane. Przy wysokości pierwszego stopnia murarz wziął pod uwagę grubość styropianu (6cm) i wylewki (6cm) i płytek (2cm) ale nie wziął pod uwagę tego że na stopniu tez będzie okładzina jakaś. Stopnie wyszły mu wysokie na 18,5 cm:/ chociaz w projekcie było 17,9:/ a jak się doda okładzinę to juz zupełnie kiszka. A ostatni stopień wyjdzie nizszy.Po prostu całą konstrukcję schodów podnieśli do góry o 2 cm. I na to wszystko jeszcze teść mu powiedział że ma liczyć grubość okładziny na schodach też 2cm a z tego co się orientowałam to deska na schody ma 3 albo 4 cm:( ale to juz moja wina bo MYŚLAŁAM że każdy to wie:/) Murarz przyjechał i stwierdził że jest dobrze.Przyjechał syn murarza, teść mu narysował o co chodzi i jak młody zrozumiał w koncu jaki błąd popełnili to powiedział tylko podobno "o, k..." Syn murarza mówi:- To może wylewki dacie grubiejTeść na to:- Możemy dać, ale kto zapłaci za dodatkowe 2cm wylewki?Syn murarza:- To styropian dajcie 8 a nie 6Teść:- Możemy ale kto zapłaci więcej za styropian? I taka jałowa rozmowa. Teść twierdzi, że powinni każdy stopień ściąć o te 2cm i będzie dobrze. A ja już nic nie wiem co powinnismy zrobić i jak z tego wybrnąc:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.04.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 krótko mówiąc - przejeb*ane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.04.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 To ja się pytam, gdzie był ekspert od wszystkiego i stały nadzorca budowy (czyt. teść)?!!! Niech teraz kombinuje, jak nie przypilnował! Współczuję Lukarna i myślę, ze da się z tego wybrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts