Lukarna 12.04.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Dobra trochę mi przeszło. Przecież nie ma co się przejmować - NA PEWNO nie pozwolę na to aby w swoim wymarzonym domu wchodzić na piętro po płytkach. Nie i koniec! Obdzwoniłam znajomych schodowych i wszyscy zgodnie twierdzą że absulutnie nie ma potrzeby lakierować czy tam malowac schodów co 2 lata (argument P.) Przy okazji rozpuściłam wici w rodzinie i u znajomych badając ich co sądzą o schodach płytkowych;) żeby w razie spotkanie wiedzieli co przy P mówić Ardea, niestety nie chodziło mu o piwniczne - te na bank będą w płytkach (pewnie podobnych do tych co ma Aga, ale zaczekam jak je pouzytkuje trochę) Myszonik dokładnie tak mu powiedziałam że płytki na schodach wewnętrznych kojarzą mi się biurowo-handlowo (tutaj chciałabym przeprosić wszytskich właścicieli schodów płytkowych - to moje subiektywne odczucie) Cześć Princesa, mnóstwo czasu Cię nie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.04.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Próbuję wyszukać w sieci informacje dotyczące schodów drewnianych i w sumie powtarzają się w kółko argumenty: ciepłe, pasują do każdego wnętrza, materiał naturalny, nie powodują alergii. Chyba czas zacząć obmyślać sposób przekonania męża w którym racjonalne argumenty nie grają żadnej roli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.04.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Z racjonalnych - o wiele łatwiejsze w utrzymaniu w czystości - na płytce widać najczęściej każdy brudek i trzeba by je non stop myć + brud w fugach. Płytkowe mogą też być niebezpieczne - łatwiej się na nich poślizgnąć. Jak się dzieciak wywróci na kant schodów z płytek to na pewno dozna dotkliwszych obrażeń niż uderzając w drewno. To, że ciepłe to oczywiste. Trudno w płytce będzie ładnie zamontować i obrobić jakieś słupki od barierek. Że w ogóle nie wspomnę, że abstrahując od gustu to chyba cudem byłoby znalezienie tak dobrego płytkarza żeby idealnie położył płytki na schodach. Płytkowe będą bardzie głośne - stukanie obuwia na płytkach jest mocniej dolegliwe niż na drewnie. A jakie on w ogóle ma argumenty za schodami z płytek???Bo mnie jakoś żadne do głowy nie przychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.04.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Ja podejrzewam, że może uważać, ze praktyczniejsze, bo mniej widać zarysowania, pewnie tańsze... - więcej argumentów nie widzę Lukarna, ale ja myślę, że On tak wstępnie rzucił i wcale na poważnie tak nie myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 12.04.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam się w Twoim dzienniku! Jestem pod wrażeniem, po przeczytaniu pierwszego posta, myślałam, że będziecie budować jakiś mniejszy domek ok 100 m a tu widzę kawał dużego, pięknego domu. My też mamy połowę podpiwniczoną chociaż gabaryty mniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.04.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Dziękuję Wam dziewczyny Argument jest taki: trwałe i tanie:/ Myszonik muszę zapamiętać dobrze co napisałaś to świetne argumenty - szczególnie ten o bezpieczeństwie dzieci! To dla P jest ważne bardzo. Ardea mam własnie nadzieję że to chwilowy "kaprys" pod wpływem stresu i emocji które przez ostatnie 24 godz krażą w powietrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.04.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 przyprowadź na budowę stolarza, który miałby Wam schody robić i niech się określi ile trzeba by je zeszlifować lub skuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.04.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam się w Twoim dzienniku! Jestem pod wrażeniem, po przeczytaniu pierwszego posta, myślałam, że będziecie budować jakiś mniejszy domek ok 100 m a tu widzę kawał dużego, pięknego domu. My też mamy połowę podpiwniczoną chociaż gabaryty mniejsze! Witaj:) Bo widzisz dom miał być około 100m, no dobra miało być 140 ale niestety trochę urósł Ale i tak go lubię. przyprowadź na budowę stolarza, który miałby Wam schody robić i niech się określi ile trzeba by je zeszlifować lub skuć... Stolarza nie przyprowadzę bo nie mam pojęcia kto nam będzie robił. Obdzwoniłam dziś paru i wszyscy jednogłośnie orzekli że najmniej mam liczyć 3cm na okładzinę drewnianą... Że standard jest 44-45mm ale jak zależy mi na cieńszej to właśnie te 3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.04.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Czyli dobrze przewidziałam argumentację Twojego M;) Moje schody będą obkładane taką samą mozaiką jak podłoga, a ona ma 2,40cm grubości, chyba że na schody wybierają większe grubości i np. układają podwójnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.04.2012 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 takie argumenty sa zwykle na pierwszym miejscu... na razie nic już nie mówię bo sprawa przestała byc stawiana na ostrzu noża więc ciiii A z tą mozaiką to przecież fachowcy wiedzą co mówią, jak stwierdzili że może być to znaczy że może, przynajmniej tak mi się wydaje;) I jeszcze mi się wydaje że mozaika jest bardziej wytrzymała niż deska (chociaz może to bzdury??) i może być cieńsza... Chyba powinnam zmazac to co napisałam bo się kupy nie trzyma ale co tam;) Spokojnej nocy, ja uciekam bo wstaję za jakies 5 godz:/ ps. rynny weźmiemy raczej PCV tylko nie wiem czy Marleya czy Galeco:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.04.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Ardea, niestety nie chodziło mu o piwniczne - te na bank będą w płytkach (pewnie podobnych do tych co ma Aga, ale zaczekam jak je pouzytkuje trochę) Póki co tylko czyszczę swoje płytki;), ale wydaje sie, że są ok. Mężowi powiedz, że nie znajdzie takiego fachowca, który idealnie położy płytki. Tym bardziej na schodach zabiegowych nie jest to łatwe (wiem coś o tym, bo u mnie tez poprawki były). Zawsze będziecie mieli jakieś "ale" i nie wiem czy chce patrzeć na nie przez kolejne lata. Zamocowanie balustrady tez mało estetyczne bedzie (niech sobie popatrzy w jakiejś galerii handowej, klatce schodowej to zmieni zdanie). Nie mówiąc o tym, że jak któreś dziecię się na nich przewróci to dopiero bedzie dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Ciśnienie wróciło do normy, więc dzisiaj ja na kawę zapraszam:) http://4.bp.blogspot.com/-9nibDEr9ve0/TZRaVa43PuI/AAAAAAAAABc/XI7SdyUvuhc/s200/4375kawa1b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.04.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 zapowiada sie pyszna kawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.04.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Trzeba się porozpieszczać czasami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 13.04.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Witeczka! Jeśli mogę coś o schodach dodać to jednak M U S I S Z bronić swego zdania jak niepodległości. Zaproponuję Ci najtańszą wesję drewnianych schodów czyli wykonanie fachowiec- montaż we własnym zakresie. W moim dzienniku opisałam krok po kroku taką samodzielną wersję i co najważniejsze tańszą niż w całości powierzoną fachowym siłą. A i płytki też są ale jedynie na podstopniach. Odkpoałam się z czeluści i zapowiadam- będę częściej wpadać. Pasi?! Pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.04.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Cześć Dzięki za kawę Aga, wygląda bosko;) Ja dopiero śniadanie jem bo mam dziś sądny dzień w pracy... A jeszcze musiałabym wyskoczyć do biura parafialnego po zaświadczenie o chrzcie mej pierworodnej bo z tydzień ma bierzmowanie - jeszcze jej nie dopusza:/ Z tematem schodowym się przespałam i oczywiście że będą drewniane. Nie ma innej opcji i tyle. Cześć Lili Odkopana Pójdę zaraz do Cię zobaczyć schody samodzielne (chyba że mnie szef zawezwie;)) I wpadaj wpadaj, serdecznie zapraszam - i widzisz czasami na jakies smakowitości się można u mnie załapać:D:D choć kiedyś to i procenty tu stawiali:D ps. murarze mieli dziś rano przyjechać i kuć i oczywiście ich nie ma:/ przyjdę pewnie i tak tylko do południa mąż tam był i miał ich przypilnować żeby 3cm ścięli a teraz już jedzie do pracy i du..a Najchętniej bym wzięła wolne i sama tam pojechała jak już się zjawią łaskawie - ale nie mogę;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.04.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Czesc Gwiazdy i Gwiazdo:) A mi sie wydaje ze Twoj maz specjalnie mowi o schodach w plytkach, bo chce zebys go przekonywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.04.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Cześć A wiesz co, coś może w tym być... Wczoraj zastanawiałam że może jednak szukać tego noclegu w górach na jakiś weekend majowy;) Myślisz, że to by pomogło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.04.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Wiadomo, że na każdego faceta znajdzie sie sposób;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.04.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Taa tylko pomyśl sobie ile jeszcze do końca budowy pewnie się znajdzie tych rzeczy do przekonywania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts