Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Lukarna, dom masz piękny i duzy, ale to już wiesz;)

Nie chwaliłaś sie, ze u Was już wiosna w pełni. Te kwitnące drzewa są przepiekne:jawdrop: Cudnie będzie sie Wam tam mieszkało a wiosną to już czysta rozkosz:rolleyes:

U nas wiosna baaaardzo powoli się budzi, choć dzisiaj ładnie słońce swieciło.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiaj jest wyjątkowo słoneczny dzień i tak wiosennie to wygląda wszystko:) Naprawdę nie mogłam się zmusić żeby jechac do domu:)

A w tych kwitnących drzewach (chyba to mirabelki) są całe roje pszczół chyba - jak się zblizysz to strasznie brzęczą:)

A jak się czujesz dzis?

No ja w sumie też nie, chociaz wolałam jak było tak jak kiedyś:

koniec marca, kwiecien i maj - piękna zielona wiosna...

czerwiec był wstępem do

lipcowo-sierpniowego słonecznego lata z letnimi burzami

wrzesień zaczynał zmieniac kolory na drzewach a

październik otulał babim latem...

A teraz?? Nigdy nie wiesz w jakiej porze roku obudzisz się dnia nastepnego:/

Ja właśnie pokonałam obawy, bo balkonową planujemy drabinkę, ale drzwi na klamkę z blokadą i moje dziecko ma 5 lat i jeszcze nigdy samo nie było na blokowym balkonie. W domu chyba bym nie zaryzykowała i tak zamontujemy jakąś przeszkodę, żeby mała sama nie schodziła po schodach.

Ja z tych strachliwych. A gdyby ktoś zapomniał o blokadzie i dziecię jednak by się wydostało na balkon? Brrr...

A Ty nie masz córki w podobnym wieku? Bo kojarzy mi się że pokazywałas taka pannę z długimi włosami...

Dobrze kojarzysz. Tylko ja myślałam, że u Ciebie jest mniejsza różnica wieku między dziewczynami (a tu chyba coś koło 9-10?).

Moje balkony to taki wypas, ze na jednym zmieszczę się ja i luneta na statywie, na drugim ja z mężem i butelka wina;)

:lol2: boska jesteś

No moje rzygowniki to juz całkiem pojemne są. Sama butelka tylko się zmieści;)

Jedna lepsza od drugiej :lol2:

:)

A moja Wika spi dziś poza domem.

Straszne nie??

Własnie mi sie przypomniało

A co to, pierwszy raz, bo na pewno nie ostatni :)

Lukarna, nie rozwiewaj moich złudzeń, bo ja ciągle liczę, że gdy to moje małe podrośnie to się wreszcie przestanę o nie tak bać.

Oj dopiero zaczniesz się bać. Teraz masz chociaż nad nią jakąś kontrolę, a później...

Ale mam lenia dziś...

A to niespodzianka. Ciebie też dopadł :bash:

I cieszę się że pojechałam bo jest tam dziś przepięknie - słońce, ciepło...

A u nas pada, zimno, wietrznie, brrr...

U nas dopiero krokusy kwitły, więc na drzewa musimy jeszcze poczekać.

A ja dziś widziałam piękną magnolię. Uwielbiam je :cool:

Ta, przyjdzie wiosna, pobędzie 2 tyg i zaraz się zrobi upalne lato:)

I właśnie tego najbardziej nie lubię w pogodzie. Tęsknię za dawnymi porami roku :(

No ja w sumie też nie, chociaz wolałam jak było tak jak kiedyś:

koniec marca, kwiecien i maj - piękna zielona wiosna...

czerwiec był wstępem do

lipcowo-sierpniowego słonecznego lata z letnimi burzami

wrzesień zaczynał zmieniac kolory na drzewach a

październik otulał babim latem...

Jak pięknie to opisałaś, bardzo malowniczo :D :hug:

Ps. Nadrobiłam. Uff...

Czyli dobrze policzyłam. U mnie 18-12-5 :) Właśnie za tydzień Weronika ma urodziny, a ja kompletnie nie mam pomysłu na prezent. Pomóżcie. Liczę na oryginalne pomysły :)

Oj tam biszkopt nie ucieknie. A z tego co zauważyłam to Ty z sów jesteś ;)

Ps. Widoki z okien zapierają dech w piersiach.

Edytowane przez Rocia

Hmm co do prezentów. Wiktoria ma za tydzień bierzmowanie, poprosiła abym była jej swiadkiem. U nas jest tradycja że świadek kupuje jakąś pamiątkę, prezent. Mówię do niej: Wika może może Ci kupię srebrny łańcuszekz zawieszką?? A ona: Mama, wolałabym nową marynarkę;)

Jako pamiatkę:D

Ja od świadka dostałam łańcuszek z białego złota z przywieszkami (Bozia, podkowa i koniczynka).

Piękna wiosna, nasz szpaler śliw jeszcze nie kwitnie. Widoki cudne i bardzo zgrabna bryła budynku:) Nie wiem dlaczego ale wszystkie poddasza wydają mi się podobne, u Ciebie też widzę podobieństwa do Bławiego, chociaż to jakby porównywać mrówkę ze słoniem;)

Ja od świadka dostałam łańcuszek z białego złota z przywieszkami (Bozia, podkowa i koniczynka).

Piękna wiosna, nasz szpaler śliw jeszcze nie kwitnie. Widoki cudne i bardzo zgrabna bryła budynku:) Nie wiem dlaczego ale wszystkie poddasza wydają mi się podobne, u Ciebie też widzę podobieństwa do Bławiego, chociaż to jakby porównywać mrówkę ze słoniem;)

Siedziałam sobie na palecie pod tymi drzewami, słońce grzało tak że ściągałam polar;) i wokół mnie te pszczoły... bajka:)

Zaraz tam słoniem, mogłaś chociaż powiedzieć że Bławatek to młodszy brat mojego Dużego;)

Pieknie zakwitło

Ps Kup jej ta marynarke:)

Kupie kupię:)

Jak tu odmówić Pierworodnej jak wiem że to ją uszczesliwi;)