Lukarna 14.04.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Ardea nie będzie tylko JUŻ JEST:) Fantastyczne uczucie prawda?? Cześć Princesa i bardzo dziękuję U Ciebie za chwilę okna prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.04.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Lukarna - domek wsród kwitnących drzew wygląda sielsko, można się rozmarzyc piszesz, ze jeszcze kilkanascie miesiecy do przeprowadzki, ale patrząc na zaawansowanie robót, to wydaje się, ze bedzie to dużo wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 15.04.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Lukarna tak tak, u mnie okna we wtorek powinny być, jutro się upewnię Zaraz potem elektryk, rekuperacja, CO i wylewki Jak widzę jak bardzo koszty rzeczywiste odbiegają od założonych to zaczynam wpadać w panikę U Ciebie tyle jest zrobione, że niedługo mnie dogonisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.04.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam się wieczorową porą... Ewa ja po cichu liczę że może uda nam się trochę wcześniej ale wolę głośno nie mówić Princesa ja już się nie mogę doczekać etapu tynków i wylewek;) Ale jak wytrzymałam 2 lata żeby wejść po schodach na poddasze to i wytrzymam jeszcze trochę Szykuję ostatnie dokumenty do banku. I nie uwierzycie - zgubiłam pit11 mojego P. Zginął, przepadł, pod ziemię się zapadł:/ Przeszukałam już wszystko co mi do głowy przyszło i nie ma... I pytanie mam: macie wyprowadzoną na dach rurę wywiewną od głównego pionu kanalizacyjnego???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 i pytanie mam: Macie wyprowadzoną na dach rurę wywiewną od głównego pionu kanalizacyjnego???????? mamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.04.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 :D:D No co, nie chciałam żeby ważne pytanie pomiędzy lekką konwersacją umknęło;) To teraz powiedz mi jak to na dachu wygląda? To kominek jakis czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 załatwiasz to kominkiem wentylacyjnym - czyli systemową dachówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 to te kominki co sterczą z dachu: http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/213.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.04.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 załatwiasz to kominkiem wentylacyjnym - czyli systemową dachówką... A widzisz a ja naiwna myślałam że te kominki wentylacyjne do do wentylowania... - nie wiesz co nie będę się błaźnić jeszcze więcej;) U Was widzę 4. Ten najnizej to od kuchni prawda?? A pozostałe 3?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 pozostałe od pomieszczeń na górze... i do jednego podłączone jest zakończenie pionu kanalizacyjnego...są jeszcze dachówki wentylacyjne, które wentylują połać dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.04.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Lukarna jak bedziesz zamawiala dachowke powiedz zeby dorzucili do zamowienia kominek do odpowietrzania pionu kanalizacyjnego, za takie cudo cos 200-300zl Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Lukarna jak bedziesz zamawiala dachowke powiedz zeby dorzucili do zamowienia kominek do odpowietrzania pionu kanalizacyjnego, za takie cudo cos 200-300zl Dobranoc bez przesady, kominek wentylacyjny w Robenie kosztuje coś koło 70-80zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.04.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Znowu mnie wywaliło. Tak, dachówki wentylacyjne mam w zamówieniu i 1 kominek wentylacyjny tylko nie wiedziałam do czego on jest;)A kominek kosztuje około 150-160 zł na dzień dzisiejszy - przynajmniej tak miałam na wszytskich wycenach:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.04.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 W tym tygodniu ma do nas dekarz wejść. Na razie zamontuje rynny (jak je jutro zamówię) i ponabija te wszystkie łaty czy tam coś. I może obróbki blacharskie zrobi??Nie wiem jak to jest z kolejnością w każdym bądź razie teraz ma prawie 2 tyg wolnego więc posiedzi parę dni u nas, potem pójdzie gdzieś tam a jak będzie dachówka to wróci... Jaką blachę polecacie na obróbki??Bo ja naiwna myślałam że jest 1 rodzaj i koniec:/ A rynny będą po prostu brązowe z firmy którą dekarz poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 np blacha aluminiowa powlekana...wpierw mus zrobić obróbkę nadrynnową czyli inaczej pas nadrynnowy a później dopiero rynny montować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.04.2012 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 np blacha aluminiowa powlekana... wpierw mus zrobić obróbkę nadrynnową czyli inaczej pas nadrynnowy a później dopiero rynny montować... Na pewno dobrze napisałeś? Roben mówi co innego: Może chodziło Ci o pas podrynnowy i do tego rynny z PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.04.2012 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 bez przesady, kominek wentylacyjny w Robenie kosztuje coś koło 70-80zł... ja placilam ok 160zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.04.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 bez przesady, kominek wentylacyjny w Robenie kosztuje coś koło 70-80zł... Nie wiem ile kosztuje w Robenie, podałam koszt swojego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Zamawiając dachówkę zastanawiałam się po co takie drogie cudo własnie;) Witam się deszczowo i ponuro dziś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.04.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Lukarna u nas tez deszczowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts