Princesa 16.04.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 U nas też niestety leje i leje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Czyli nie pracują?Ciekawe czy mój teść działa dziś... Mógłby w końcu skończyć chociaż w 2 pokojach te działówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.04.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Mąż pracuje - sprząta w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Zaleta zadaszenia;) A okna jutro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.04.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam się U nas szarawo za oknem, ale nie pada. Podobno od środy ma się ocieplać, więc jest szansa, że wiosna wreszcie się rozkręci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Cześć Od środy mówisz?? Ciekawe czy u mnie też, idę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Faktycznie!!Od środy 14 stopni a potem juz tylko cieplej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.04.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Pewnie jutro pojawi się prognoza, ze od środy ochłodzenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.04.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Tak, okna jutro z samego rana Szukam kozy w takim tradycyjnym stylu (żeliwna) która by mogła zostać zainstalowana w domu z rekuperacją. Może kojarzycie jakiegoś producenta, który nie zabije ceną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.04.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ...a u nas slonce:) Nie ma to jak Trojkat Bermudzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.04.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 My dziś do dentysty wędrowałyśmy w strugach deszczu, wcale nie ciepłego i wiosennego i smagane zimnym wiatrem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Bilans poniedziałkowy: Rano dzień zapowiadał się spokojnie. Około 13 zwolniłam się z pracy myśląc naiwnie że pozałatwiam parę rzeczy zaległych. Poszłam do Banku z resztą zaświadczeń i świstków. Przypomniało mi się że na 14:30 nieszczęsna nie załatwiona w piątek wymiana opon:/ no nic- trzeba jechać. Ale miałam jeszcze trochę czasu więc wjechałam do hurtowni zamówić rynny. W owej hurtowni spotkałam naszego dekarza. Zamówilismy wspólnie co trzeba i rozjechaliśmy się każde w swoją stronę, ja do gumiarza a on nie wiadomo gdzie. Oddałam auto w sprawne ręce fachowców a sama weszłam na małą kawę do kumpeli, tzn Pani Prezes;) o 15 pojechałam do Weronikę. Potem zaległa piatkowa:/ wizyta u dentysty i nie wiadomo kiedy zrobiła się 16. Szybko do domu, obiad w locie i w te pędy do banku (okazało się że jest szansa na bank który miał być poza naszym zasięgiem, ale to nie ten w którym byłam po 13;)) W banku nic nie załatwiłam bo Pan miał klientów a za 15 min mieli zamykać. No to pojechałam do Pana Roberta pogadać o oknach (jak pamietacie w tym tygodniu miałam ruszyć a oknami;)) Pana Roberta nie było, wisiała na drzwiach słynna karta "Jestem na pomiarach". Zadzwoniła, okazało się że kartka trochę oszukańcza jest bo był na montażu a nie na pomiarach. Troche mi się chciało śmiac bo wiem doskonale że mnie przez telefon nie poznał ale starał się bardzo żeby pokazać że mnie doskonale kojarzy:D Umówiliśmy się na jutro. Pojechałam do drugiego "salonu" - szeroko reklamowanego w prasie i TV - Drutexu (jeju jak mnie ta nazwa zniesmacza nie wiem dlaczego ale kojarzy mi się ze zmywakami takimi metalowymi) W Drutexie karteczka że czynne do 17 ale chyba pracownikowi zegarek chodził inaczej bo była 16:57 a juz nikogo nie było. Znowu kiszka. Nie zrażona pojechałam do wiodącego prym (kiedyś) na lokalnym rynku Deforu. Pojechałam, obeszłam dookoła mały biurowiec - i nic. Żadnej tabliczki, żadnego napisu, żadnej informacji... Tylko przy drodze 3 flagi oznajmiające dumnie że owa firma się tam znajduje. Wsiadłam do auta, objechałam cały teren , pooglądałam mnóstwo wystawionych uszykowanych do wywiezienia okien i przez nikogo nie zaniepokojona pojechałam dalej... Jak oni chcą sprzadac te swoje okna jak nigdzie nie ma nawet tyciutkiej inforamcji np"biuro handlowe znajduje się na drugiem końcu miasta" albo coś w tym stylu. W drodze powrotnej wstąpiłam do sklepu, kupiłam składniki na pomidorową i placki ziemniaczane i zniechęcona wróciłam do domu. Myślicie że to takie proste jest zamówić okna?? Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 My dziś do dentysty wędrowałyśmy w strugach deszczu, wcale nie ciepłego i wiosennego i smagane zimnym wiatrem;) Wiesz że o Was myślałam dziś?? Przypomniało mi sie jak krażyłam po włościach producenta okien - widma:) I jak poszło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.04.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Nie lubię poniedziałków:D Moje przeboje z Oknostylem i Mielczarkiem były podobne, czułam się jak natręt, który chce im wcisnąć kilkadziesiąt tysięcy. Mimo wszystko uśmiałam się czytając "Poniedziałek Lukarny":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.04.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 U dentysty - sukces, mam bardzo wyważone i dzielne dziecko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Pierwsze wizyty ważne są - dobrze że poszło OK:) A co do okien to ja im tak łatwo nie odpuszczę W sumie może i dobrze że mnie dziś nikt nie przyjął bo muszę sobie przypomnieć Wasze rady odnoście wyboru okien... Zapomniałam zupełnie O CO POWINNAM PYTAĆ...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.04.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Proś na maila dwie wersje: full i mniej full, jeżeli nie możesz się zdecydować. Ja prosiłam o jedną, bo byłam pewna i wtedy rzetelnie można porównać co dają: jakie okucia, klamki, szyby, profile, ramki i inne. Potem wykorzystasz Esiaka to rzuci fachowym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.04.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 zapomniałam zupełnie o co powinnam pytać...:/ dlaczego tak drogo...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.04.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 jak to dobrze mieć internet w telefonie... przynajmniej człowiek na nasiadówie się nie nudzi tylko FM podczytuje, chociaż zdjęcia w dzienniku dopiero w pełnym wymiarze obejrzałam ale nadrobiłam wszystkie perypetie Mam nadzieję, że i z bankiem i z oknami pójdzie Ci sprawnie a dachówka lada dzień przyjedzie i zaczną się panowie na wysokościach wykazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.04.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Lukarna,, poniedziałek jak to poniedziałek, potrafi zaskoczyć Dobrze, że temat okien "zaczęłaś załatwiać";) Przywitam się z Państwem:) (tak zawsze mówiła moja nauczycielka chemii z LO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts