Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

PS. Wlasnie sobie pomyslalam, ze to zaden wyczyn, bo zaraz Malka tu wkroczy i powie, ze miała 10/10 i drewno rabała złamaną ręką:cool:

Lukarna szuka adrenaliny i nawet po Malkę skoczyła;)

Malką, to można dzieci straszyć ;) a cisnienie zawsze mam książkowe 120/80 :) no chyba, że z łopata biegam, albo z taczką , albo mnie teściowa podkurzy;)

mam: macie wyprowadzoną na dach rurę wywiewną od głównego pionu kanalizacyjnego????????

mamy :) w dodatkowej kostce komina :)

Jaką blachę polecacie na obróbki??

Bo ja naiwna myślałam że jest 1 rodzaj i koniec:/

Moi dekarze chwalili budmata,ponoć fajnie się obrabia - cokolwiek by to nie znaczyło.

Myślicie że to takie proste jest zamówić okna??

:D

bardzo proste:) w drodze powrotnej z kądśtam, zatrzymujesz się przy pierwszym napotkanym składzie , wybierasz najładniejszy kolor i już :) ;)

a w ogóle gaduły Wy straszne..... myslicie,że łatwo nadrobić ? ;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No cześć Dziewczęta:D:D:D

Malka kiedyś jak kompa trochę mile połechotałaś to stanął na wysokości zadania i pociągnął dalej to może spróbuj raz jeszcze co??

A co do tego komina znaczy tej wentylacji w kominie: czytałam że musi być 4m od kominów wentylacyjnych... dekarz mi mówi że mozna w jednym kominie razem to i to... Cholera już nic nie wiem...

Sposób zamawiania okien - pierwsza klasa;)

Aga:)

Jak załatwiałam okna, to pojechałam do jednego takiego salonu i jak zobaczyłam to choćby nie wiem jak gdzieś indzeij mnie przekonywali i tak bym nie wzięła. Miłość od pierwszego wejrzenia a właściwie wyjrzenia;)

ja serio zamawiałam okna jak wyżej opisałam :oops: dla mnie jedna cholera jaki profil, chciałam by były ciepłe (ale nie pasywne -cena) i ładne.

Choć dziś wiem,wzięłabym aluminiowe...ale dzis juz wiem co nieco na temat budowy :oops: wtedy byłam zielona jak chwasty w moim ogródku.

u mnie wszystko idzie w kominach, nie chciałam ciachać dachu kominkami.

Aga- jak ja lubię Twój dach........następny jeśli nie będzie płaski , to właśnie taki :)

Aga- jak ja lubię Twój dach........następny jeśli nie będzie płaski , to właśnie taki

Dziękować, dziekować :yes:

Lukarna, u nas sporo tego i nie chciałam kolejnego komina murowanego.Rozbudowaywć istniejący to juz kompletne wariactwo, bo olbrzym by nam wyszedł. To by był dach na kominie a nie komin na dachu;)

No i taniej takiego grzyba postawić i rurę spiro pociagnąć.

W naszych 3 kominach to Ci miejsca dostatek na wszystkie wentylacje jakie trzeba.

Potężne są - ale cóż.

Jak Malka wspomniała teraz bym była mądrzejsza przy projektowaniu ale cóż - mądry Polak po szkodzie;)

ps. jutro o 12 jadę na sekretne spotkanie do Banku - usilnie proszę o trzymanie kciuków bo się denerwuję:/

Spotkanie w samo południe (prawie) na Rynku;)

Od samego rana już gadacie - a ja dopiero po południowo sie witam:)

W banku to Ty stawiasz warunki, w końcu łaski Ci nie robią ściągając grube odsetki i zawsze można iść do innego. Moje okna to zdecydowanie głos rozsądku, bo jakby był serca to byłyby drewniane, ale za to mam najpiękniejsze plastiki jakie istnieją;)