Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jutro o 12 jadę na sekretne spotkanie do Banku - usilnie proszę o trzymanie kciuków bo się denerwuję:/

Spotkanie w samo południe (prawie) na Rynku;)

a dlaczego SEKRETNE? mąż nie wie czy jak?

Starałam się aby Was nie rozczarować;)

Najchętniej załatwiłabym wszytsko oda razu ale nie mogę codziennie zastawiać dzieciaków na cały dzień więc muszę po kawałku;)

moje dzieci ostatnio się pytały czy jak już się przeprowadzimy to będziemy dla nich więcej czasu mieli i aż mi się przykro zrobiło że znowu maluchy cierpią na "dorabianiu się" rodzicieli

a tak w ogóle to dzisiaj kolejny krok do przeprowadzki poczyniony - przemeldowaliśmy się :)

A żeby nie było to prosiłam o wycenę drzwi tarasowych w 3 opcjach:

- otwierane dwuskrzdłowe ze stałym słupkiem

- otwierane 3-skrzydłowe (jeden stały jeden ruchomy słupek)

- zwykłe suwanki

- suwanki z niskim progiem

O to wersje mają być cztery;)

A mozesz dorzucic jeszcze piatą - dwuskrzydłowe z ruchomym słupkiem ;)

A widzisz, nie wiesz o winie, bo Cię nie było, gdy uzasadniałyśmy co kto i dlaczego ma. Ja balkon na lunetę, a Aga swój niebalkon na wino;) Malka na jakim etapie jesteś z budową, przebudową, niebudową?

alez oczywiście,że wiem - ja nadrabiam :) taka nieprzygotowana bym sią nie odzywała :) Aga ma niebalkon na zwracanie tego wina, co się tam niby zmieści tzw rzygacz ;)

no ja mam aktualny dziennik :lol2:

Lukarna z wycen pewnie suwanka będzie najdroższa (z niskim progiem to już totalnie).

Ja bym wzięła suwankę z normalnym progiem, nie są takie strasznie drogie a jednak to dośc fajna rzecz.

Poza tym dwuskrzydłowe z ruchomym słupkiem też są ok, kwestia gustu i aranżacji...

a nam może się przesunąć na jesień :rolleyes: i nie względu na budowę

Jakieś tajemnicze plany??:)

a dlaczego SEKRETNE? mąż nie wie czy jak?

Mąż wie ale jadę na rozmowy od kuchni:)

moje dzieci ostatnio się pytały czy jak już się przeprowadzimy to będziemy dla nich więcej czasu mieli i aż mi się przykro zrobiło że znowu maluchy cierpią na "dorabianiu się" rodzicieli

a tak w ogóle to dzisiaj kolejny krok do przeprowadzki poczyniony - przemeldowaliśmy się :)

GRATULACJE!!!!

A mozesz dorzucic jeszcze piatą - dwuskrzydłowe z ruchomym słupkiem ;)

i takie rozwiązanie jest u ciebie najlepsze, oczywiście poza suwanką

wg mnie stały słupek przy dwuskrzydłowych odpada, będzie niewygodnie

Z tego co mi powiedział wczoraj pan Robert to te moje balkonowe za szerokie na otwierane dwuskrzydłowe z ruchomym słupkiem. Otwór ma szerokość 250cm więc skrzydło wyjdzie 120 plus minus...

Malka brzmi nieźle, jakiś bal geriatrii zamiast parapetówki Ci wyjdzie;)

Lukarna jak pojedynek w banku? Ta piąta wersja drzwi tarasowych to najbardziej moja;)

Jaki bal geriatrii?? Za 20 lat to ja będę rycząca pięćdziesiątką i chętnie na parapetówę do Malki skoczę a co;) Dzieci już mnie nie będą ograniczały itd:):):)

Do banku to dziś:)

dla mnie trójka :)

Ardea -już mówiłam -parkietu na dole nie będzie, bo mi zryjecie balkonikami na parapetówie ;)

Następna o balkonikach:)

u mnie w salonie jest okno 4 częściowe, 2 witryny i 2skrzydłowe z ruchomym słupkiem, w sypialni 3cz - witryna i dwa skrzydła+słupek

Pumpaluna a w sypialni jakie macie szerokie to 3-skrzydłowe??

Lukarna trzymam kciuki :)

Nie dziękuję, wrócę to dam znac co i jak:)

Lukarna z wycen pewnie suwanka będzie najdroższa (z niskim progiem to już totalnie).

Ja bym wzięła suwankę z normalnym progiem, nie są takie strasznie drogie a jednak to dośc fajna rzecz.

Poza tym dwuskrzydłowe z ruchomym słupkiem też są ok, kwestia gustu i aranżacji...

Moim marzeniem jest otwierane - niestety brak mi na nie miejsca... Chyba że zrobię jedną kanapę w salonie...

A jeszcze mi wczoraj pan Robert sprzedał patent na mycie pancerza rolety od środka przy fixie:D