Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

alez oczywiście,że wiem - ja nadrabiam :) taka nieprzygotowana bym sią nie odzywała :) Aga ma niebalkon na zwracanie tego wina, co się tam niby zmieści tzw rzygacz ;)

Co tam będe robić widzę, żę zostało już ustalone, ale pozwólcie, że zostanę przy nazwie portfenetr, co by czynność tak jakoś "eleganciej" zabrzmiala;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do okna to mamy 2-skrzydłowe z ruchomym słupkiem. Stały słupek to jakaś porażka. Po to drzwi są 2-krzydłowe, żeby szerokie wejście było, nie????

Suwankę bym wzięła, gdyby otwór na drzwi miał min. 4m szerokości, bo wtedy wejscie ok. 2m by było. Przy węższym otworze mam tylko duże okno i wąskie wejscie.

2m

No własnie. Ja w projekcie miałam 2m. I chciałam suwankę wtedy bo byłam zafascynowana. To mi odradzili że 2m suwanka to kiepski pomysł bo malutkie przejście będzie. To powiększyłam ręcami murarzy do 2,5m otwór. I w międzyczasie pomyślałam że fajnie mieć byłoby otwierane jednak. I teraz rozmiar do suwanki jest OK ale otwierane skrzydło miałoby 1,2 i coś tam nie teges jest podobno, że lepiej jak byłby słupek, uff

:D

Jak chcesz suwankę to powieksz otwór, bo jeszcze mozesz, choć nadproze musieliby dolac. Teraz to taka kiszka wyjdzie. Pamiętaj, ze rama trochę tez zabiera miejsca w świetle drzwi. Otwieranych bez słupka pewnie nikt Ci nie zrobi, a na pewno nie dostaniesz gwarancji, bo za ciezkie bedzie takie skrzydlo. No i poprzeczki pewnie w drzwiach by wstawili.

Przy tej szerokości ja bym wzięła suwankę dzieloną na 2 części.

U nas jest 340cm i suwanka trzyczęściowa. Dopiero wczoraj zamontowana ale działa fajnie :)

sąsiad ma chyba 360 albo ciut więcej i zrobił HSa dzielonego na 2 części i ja np. nie dam rady praktycznie tego jakoś ludzko obsłużyć - jak się zaprę to otworzę ;) jednak trzyszybowe okna są ciężkie jak cholera.

Nie dość że widziałam to jeszcze przez nie wychodziłam;)

Słuchajcie, na razie jest OK:)

Nie chcę się cieszyć bo decyzji nie mam więc wszystko się zdarzyć może. Zbieram dokumenty i w przyszłym tyg chcę złożyć wniosek.

W każdym bądź razie wizyta przebiegła w miłej i przyjaznej atmosferze, poznałam pewnie połowę pracowników owej placówki i jestem pełna optymizmu:):):)

Dzięki za kciuki, przydały się:)

Jak złożę wniosek to poproszę o jeszcze;)

:D

Dlatego mówię że teraz trzymać nie trzeba - dla rozluźnienia;)

Bo z dokumentami sobie poradzę ale żeby Szanowna Komisja pozytywnie mój wniosek rozpatrzyła to pewnie Wasze wsparcie się przyda...

Ile to się człowiek nadenerwować musi...

ps. dzisiaj gadam z moim mężem a on "A "