agalind 18.04.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 alez oczywiście,że wiem - ja nadrabiam taka nieprzygotowana bym sią nie odzywała Aga ma niebalkon na zwracanie tego wina, co się tam niby zmieści tzw rzygacz Co tam będe robić widzę, żę zostało już ustalone, ale pozwólcie, że zostanę przy nazwie portfenetr, co by czynność tak jakoś "eleganciej" zabrzmiala;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.04.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 No i Dzień Dobry, ofkors:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.04.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Co do okna to mamy 2-skrzydłowe z ruchomym słupkiem. Stały słupek to jakaś porażka. Po to drzwi są 2-krzydłowe, żeby szerokie wejście było, nie???? Suwankę bym wzięła, gdyby otwór na drzwi miał min. 4m szerokości, bo wtedy wejscie ok. 2m by było. Przy węższym otworze mam tylko duże okno i wąskie wejscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.04.2012 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 a jakie masz szerokie to okno z tym ruchomym słupkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.04.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.04.2012 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 No i cześć:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ja mam 3,6 przesuwkę i bardzo sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.04.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 2m No własnie. Ja w projekcie miałam 2m. I chciałam suwankę wtedy bo byłam zafascynowana. To mi odradzili że 2m suwanka to kiepski pomysł bo malutkie przejście będzie. To powiększyłam ręcami murarzy do 2,5m otwór. I w międzyczasie pomyślałam że fajnie mieć byłoby otwierane jednak. I teraz rozmiar do suwanki jest OK ale otwierane skrzydło miałoby 1,2 i coś tam nie teges jest podobno, że lepiej jak byłby słupek, uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.04.2012 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ja mam 3,6 przesuwkę i bardzo sobie chwalę Mogłam zażądać większego otworu jeszcze:) Byłoby po kłopocie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Mogłam zażądać większego otworu jeszcze:) Byłoby po kłopocie;) ale ja mam to na 3 dzielone czyli 120 x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.04.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Jak chcesz suwankę to powieksz otwór, bo jeszcze mozesz, choć nadproze musieliby dolac. Teraz to taka kiszka wyjdzie. Pamiętaj, ze rama trochę tez zabiera miejsca w świetle drzwi. Otwieranych bez słupka pewnie nikt Ci nie zrobi, a na pewno nie dostaniesz gwarancji, bo za ciezkie bedzie takie skrzydlo. No i poprzeczki pewnie w drzwiach by wstawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 18.04.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Przy tej szerokości ja bym wzięła suwankę dzieloną na 2 części. U nas jest 340cm i suwanka trzyczęściowa. Dopiero wczoraj zamontowana ale działa fajnie sąsiad ma chyba 360 albo ciut więcej i zrobił HSa dzielonego na 2 części i ja np. nie dam rady praktycznie tego jakoś ludzko obsłużyć - jak się zaprę to otworzę jednak trzyszybowe okna są ciężkie jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.04.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Acha, Princessa mi przypomniała: Wybraliśmy okna 3-szybowe i nasze otwierane w tym układzie były górną granicą przy tej wadze skrzydła. I tak profile mamy poszerzone, żeby to wszystko się kupy trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.04.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Ja mam ruchomy słupek, 3 szyby i 115cm jedno skrzydło - 5cm może robi różnicę, ale u mnie działa idealnie, a jak zapraszająco;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.04.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ja mam 3m okno z podziałem na 3 części, środkowa przesuwna i nie mogę powiedzieć aby była za wąska...zresztą Lukarna widziała te okno na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.04.2012 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Nie dość że widziałam to jeszcze przez nie wychodziłam;) Słuchajcie, na razie jest OK:) Nie chcę się cieszyć bo decyzji nie mam więc wszystko się zdarzyć może. Zbieram dokumenty i w przyszłym tyg chcę złożyć wniosek. W każdym bądź razie wizyta przebiegła w miłej i przyjaznej atmosferze, poznałam pewnie połowę pracowników owej placówki i jestem pełna optymizmu:):) Dzięki za kciuki, przydały się Jak złożę wniosek to poproszę o jeszcze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 puszczam juz mi łapa zdrętwiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.04.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Dlatego mówię że teraz trzymać nie trzeba - dla rozluźnienia;) Bo z dokumentami sobie poradzę ale żeby Szanowna Komisja pozytywnie mój wniosek rozpatrzyła to pewnie Wasze wsparcie się przyda... Ile to się człowiek nadenerwować musi... ps. dzisiaj gadam z moim mężem a on "A " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.04.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ps. dzisiaj gadam z moim mężem a on "A " Chyba sie czegoś nawdychałam, bo nie kumam:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.04.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Chyba sie czegoś nawdychałam, bo nie kumam:confused: Ja też myślałam, że on P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts