Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:):)

niestety juz tam nie mieszkamy...

Ale jak zaczęłam oglądac stare zdjęcia to mi się przypomniało jakie my tam robolismy imprezy fajne zanim się młodsze dzieci pojawiły:):) dziwię się że sąsiedzi po strózów prawa nie dzwonili bo tańce do świtu to była norma;)

a teraz się jakos znajomości rozluźniły, każdy ma swoje życie, swoje dzieciaki i coraz trudniej się spotkac...

a u nas odwrotnie, zlewozmywak ma być ceramiczny, więc będzie na widoku, w centralnej części kuchni

U nas w niemal centralnej, ale ja mam inaczej ściankę więc będzie z grubsza zasłonięty, jednak obojętne z czego zlewozmywak - jak nie umyję patelni po jajecznicy to nie mam ochoty oglądać jej siedząc na kanapie... a nie zawsze mam ochotę sprzatać zaraz po obiedzie/śniadaniu/kolacji itp.

Zlew może być ładny, ale nie zapominajmy do czego służy, dla mnie to żaden widok, nawet na tak piękną i zdobioną ceramikę... wolę widok na ładny okap czy fajne szafki kuchenne ;)

W sumie mając kuchnię otwartą trzeba się liczyć z tym, że sprzęty kuchenne będą na widoku;)

I wszystko zależy od upodobań i charakteru kucharza;) Ja ze swoim bałaganiarstwem, no dobra z alternatywna organizacją przestrzeni;) wiedziałam od poczatku że kuchnia ma być zamknięta bo nie cierpię jak ktoś mój bałagan widzi;)

Ale kuchnie otwarte podobają mi się bardzo - u kogoś:)

Nie przekonuje mnie tylko wizja płyty na wyspie...

Alternatywna organizacja przestrzeni:rotfl:

Mamy cechę wspólną:)

No ba;)

Ja miałam w poprzednim mieszkaniu otwartą na salono-sypialni-bawialnię teraz mam zamkniętą i też wybrałam to co uważam dla siebie za najlepsze;)

ps. a jak kiedyś nabiorę cech chociaz połowę cech Perfekcyjnej Pani Domu to sobie kawałek ściany wyburze i tyle;)

E tam, zaraz ekstremalnie:)

Jeżeli wiesz że się będziesz dobrze czuła w otwartej przestrzeni to niech sobie każdy mówi i piszę co chce a dla Ciebie to najlepsze rozwiązanie.

Tylko zwróć uwagę na głośność sprzętów bo to podobno przeszkadza niektórym w otwartej przestrzeni. Ale myślę że to wszystko kwestia nastawienia i przemyslenia projektu.

I przestrzeń będziesz miała większą łącząc.

A tak w ogóle to jakie ma wymiary Twój salon (długośc/szerokość) i część kuchenna?

W weekend mi mąż zapowiedział, że mam teściowi powiedzieć gdzie będzie zlew i zmywarka w kuchni. Więc podczas naszej wczorajszej wizyty na Jastrzębiej wzięłam kredę i zaczęłam zaznaczać w "kuchni" czyli na szalowaniu do zalania wieńca;) gdzie będą okna, drzwi itd.

I pytania mojego męża:

- tu będzie okno?

- tak

- taaakie duże?

- tak

- dlaczego takie wielkie?

- bo tak w projekcie mamy... a zobacz tu będzie drugie, tu będa drzwi a tu wejście do salonu...

- ej, to tu naprawdę nie ma za bardzo gdzie tych szafek ustawić...

:):)

faceci;)

I zaczęłam z powrotem meczyć temat swojej kuchni i siedzę i ryczę;(

pomęczę Was wieczorem z domu;)

Musze jeszcze zrobic jeden rzut mebli kuchennych, tzn ustawienia i wtedy poddam go Waszej ocenie:)

Ale to potem bo teraz muszę się trochę z dzieckami pobawić;)

Pytanie jedno tylko:

Czy ktoś z Was spotkał się z tym, żeby wyciąg kuchenny był podłączony do takiego zewnętrznego niby kominka? że nie jest ciągnięta rura od wyciagu do pionu wentylacyjnego tylko jest jakoś podłączona na zewnątrz??

Trochę zagmatwałam, nie?

Czy ktoś z Was spotkał się z tym, żeby wyciąg kuchenny był podłączony do takiego zewnętrznego niby kominka? że nie jest ciągnięta rura od wyciagu do pionu wentylacyjnego tylko jest jakoś podłączona na zewnątrz??

Trochę zagmatwałam, nie?

no jak tam mam, wyciąg podłączony do kominka wentylacyjnego na dachu..