Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No schody faktycznie massssakra. Ja bym im grosze nie dała i jeszcze pociągnęła do pokrycia kosztów betonu. Pogadaj z kierownikiem czy tak może zostać czy lepiej rozwalić i od nowa zrobić.

Ścianki działowe do drzwi bez problemu można podbudować. U nas też już po tynkach przesuwaliśmy drzwi, ytong ma bloczki takie wąskie, właśnie idealne do przystawek.

Jeśli idzie o okna to czy w tej cenie masz już rolety w całym domu czy tylko na dole? No i faktycznie cena zwala z nóg chociaż jakbyś nam pewnei napisała ile w sumie macie okien to by wyszło, że z 2 razy tyle niż niektórzy z nas.

ps.

Ardea mi coś świta, że z tymi schodami to teść się z piwnicznymi nie wyrobił i poszło ustalenie że się później doleje

O kurteczka, schody to rzeźnia, no jakbym widziała mój wieniec - beton niezawibrowany. Nam popękało i bezdyskusyjnie musiało być skute i wylane od nowa. Ale to wieniec był, schody nie przyjmuja takich obciążeń, więc może przejdzie, ale ja bym kazała kierbudowi klepnąć.

No jestem - wczoraj się musiałam trochę zresetować z koleżanką;)

Co do schodów - kierownik je widział, wiadomo zachwycony nie był. Muszę z nim osobiście pogadać ale to za kilka dni bo teraz jest nieosiągalny.

I mówiłam że masakra, nie??

A okna??

1. 90x90 - 1 szt. U=1,07

2. 150x150 - 8 szt.(rolety) U= 1,01

3. 180x150 - 2 szt. (rolety) U=0,96

4. 150x60 - 3 szt. U=1,13

5. 90x60 - 2 szt. U=1,19

6. 100x240 - 4 szt. (rolety) U=0,90

7. 250x240 - suwanka ze zwykłym progiem U=0,86

- Profil Schucco CT70 (pięciokomorowy)

- Okucia WINKHAUS ACTIV PILOT (4 narożniki antywyważeniowe, okucie w pełni obwiedniowe równiez na skrzydłach rozwieralnych cokolwiek by to znaczyło, blokada obrotu klamki, czterostopniowy uchył, klamki sekustik)

- Listwa przyparapetowa

- Drzwi wyposażone w poszerzenie ramy

- Ciepła ramka międzyszybowa

- Rolety do obustronnej zabudowy z kątownikami

- Szkło 4-18-4-18-4 UG=0,50

Okna 26 600 (przesuwka bez niskiego progu) plus rolety na wszystkie okna 8900

Razem 35 500,00 zł

Edytowane przez Lukarna

W kosztorysie przewidziałam 25 tys:(

Mam kolejną wycenę. Firma Drutex. Ale niestety nie ma w niej szczegółów o jakie prosiłam. Nie ma nic nt U, żadnych szczegółów w sumie. Jedynie że są to okna IGLO5 (znalazłam opis w internecie) i że okucia to MACO (przeczytałam że standard to 1 zaczep antywyważeniowy)

Cena

- ze zwykłą suwanką - 16 607zł

- dopłata za 3 szyby - 1 500zł

- dopłata za niski próg - 2 000zł

- rolety - 6 840zł

razem (bez niskiego progu) 24 947,00

Byłam również w Oknoplaście po aktualizację wyceny, pan powiedział że najpierw chce podjechać na budowę i pomierzyć okna. Jak mi sie uda wyrwać z pracy w to w poniedziałek pojedziemy pomierzyć.

To mam nadzieję, że jakąś dobrą ofertę z Oknoplastu jeszcze dostaniecie. Nasze okna na profilach schuco ale deklarowane U okna wszystkie mają poniżej 1.

Z drugiej strony zobacz my mamy 2 okna 120x150, 2 okna 150x150, jedno wąskie w kotłowni i 2 małe w garażu plus 2x tarasowe (2,7 i 3,3 szerokości) i bez rolet a połowę Twojej sumy zapłaciliśmy więc już wcale te 35tys mnie nie dziwi przy 19sztukach.

Liczę na ten Oknoplast też.

Miałam dziś mailowe porozsyłać zapytania ale nie mam do tego głowy.

Ogólnie szkoda mi bardzo że ta pierwsza wycena okazała się wysoka taka ale cóż - zobaczymy co wyjdzie na koniec.

W końcu to tylko okna:( Albo aż okna.

Idę dzieckom poczytać bo jeszcze nie śpią, bedziesz czy padasz??

Ja i padam? No coooooś Ty, ja to ponoć zawstydzam nie jednego chłopa ;)

:) Jak mogłam w Ciebie wątpić;)

to drogo Ci p. Robert wycenił...

znajomym 32 okna z roletami wycenił na tym samym profilu na 41 tys...

Okna plus rolety??

No to faktycznie wycenił mi bardzo drogo:/

Tylko jak mam gadac żeby zjechał z tej ceny...

Zaczekam aż będę miała wyceny okien o podobnym standardzie i wtedy pójde do niego raz jeszcze...

Może to dopiero cena wyjściowa/katalogowa. W zależności od układów z właścicielem to i kilkanaście jak nie kilkadziesiąt procent rabatu można dostać

to już ma na pewno cenę z rabatem...

Tak to juz cena z rabatem jest.