Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Ja uprzedziłam młode, ze gdyby przyszło mi do łba sterczeć pod szkołą jak on bedzie miał jakieś egzaminy - może mnie odstrzelić :lol:

Malka ja się na razie ustrzegłam na razie takich porywów ale wiesz, na starość może mi przy maluchach odwalić nie??:)

Nie znam zwyczajów, ale to chyba dobrze, że się pytają i masz wybór? U nas chyba nie pytają.

Dobrze dobrze tylko zdziwiona byłam i nie przygotowana:)

U nas pytali :)

Choc dla mnie to był strzał w ciemno, bo kompletnie nie znałam nauczycieli, popytałam więc dzieci i jak piały z zachwytu nad swoją panią to już widziałam - taaaaa

Ja mam wiadomości z pierwszej ręki - ciotka pracuje w bibliotece więc słyszy co dzieci mówią;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka ja się na razie ustrzegłam na razie takich porywów ale wiesz, na starość może mi przy maluchach odwalić nie??:)

Ja mam wiadomości z pierwszej ręki - ciotka pracuje w bibliotece więc słyszy co dzieci mówią;)

No ja pierwszej młodości nie jestem, a najbliższy egzamin już w czerwcu.....

z pierwszej ręki - szczęściara, no ale Twoje dziecko nie wybrało sobie szkoły na końcu świata

No ja pierwszej młodości nie jestem, a najbliższy egzamin już w czerwcu.....

z pierwszej ręki - szczęściara, no ale Twoje dziecko nie wybrało sobie szkoły na końcu świata

Jaki masz w czerwcu egzamin??

Najmniej wad mają nauczyciele klas 1-3, najwięcej gimnazjum;)

:):)

I dzieci również:)

Jaki masz w czerwcu egzamin??

w maju, w maju...znów popierniczyłam terminy :oops:

Młode ma test kompetencyjny - bosz...jakie kompetencje można testować u 9 latka?

Edytowane przez malka

Kawusia?:)

Cześć:)

Kawusia już wypita ;) Ale zjadłabym coś dobrego (nic konkretnego), najlepiej przygotowanego przez kogoś. Macie czasem dość gotowania? A jeszcze bardziej wymyślania co tu ugotować (żeby wszystkim smakowało) ;) ?

Najmniej wad mają nauczyciele klas 1-3, najwięcej gimnazjum;)

Oj, niekoniecznie gimnazjum :( Moja córa trafiła bardzo niefajnie (jest w piątej kl.) i ma niezrównoważoną panią, która jak ma zły humor to wyrywa kartki z zeszytu z zadaniem, które jej się nie podoba i wyrzuca do kosza :(

Cześć Rocia:)

Gotowania dośc nie mam bo mi teściowa gotuje:D:D Ja tylko w weekendy:p

I nie martw się, jeszcze rok i opuści podstawówkę.

Dokładnie, tym się pocieszamy. Ale z drugiej strony będą zupełnie nieprzygotowani do testów :( I zastraszeni :(

Ps. Ale Ci dobrze z tym gotowaniem :)

:eek: No to mnie zaskoczyłaś. Może jeszcze wprowadzą testy czy dziecko nadaje się do przedszkola? Polskie absurdy :(

Gotowość szkolną sprawdza się od lat, lecz od kilku lat się o tym głośno mówi i wystawia pisemną opinię na ten temat.

A testy na przedszkolaka tez przecież są -nikt nie przyjmie do przedszkola dzieciaka, który nie ma pewnych umiejętności.

ps. Wiktoria już skończyła, ciekawe dlaczego nie dzwoni

juz świętuje ?

Tak, Wera miała punkt odjęty za skakanie na skakance;) (za mamusią się wydała:)) i za to że nie wiedziała czegoś o Polsce.

Wynika z tego że do szkoły może iść;)

juz świętuje ?

Mówisz?? Chociaż z przyzwoitości by do czwartku zaczekała:)

Zadzwoniła, żyje:)

Mówię: Wika to Ty teraz siedź i przypominaj sobie wzory na jutro, a ona: mama, cały dzień mam się uczyć??

Hmm, to śmieszne jest??

Czy mi się humor juz przytępił??

Właśnie skończyłam szykować obiad:)

Z tymi wadami nauczycieli to chodzi mi o to, że maluchy najczęściej bezkrytycznie są zachwycone swoją panią, a w gimnazjum (taki wiek) widzi się same wady świata, nauczycieli i rodziców, swoje własne również (pamiętacie nastoletnie kompleksy;))

Lukarna, najpierw musi się dowiedzieć co pozaznaczali inni;)