Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór Dziewczęta;)

Mam mega lenia więc zamiast robić to co sobie zaplanowałam to przyszłam do Was;)

Malka ja nie wiem co z piekłem było??

A co do wątku edukacyjnego: po wielotygodniowych rozważaniach poszłam zapisac Weronikę do szkoły i raz kozie smierć;)

I teraz się trochę zastanawiam czy dobrze zrobiłam bo ona niesmiała trochę jest i czasem daje sobą rządzić innym. Muszę jej jakis program asertywności przeprowadzić...

Weronika ma lat 6 ?

Moim zdaniem to dobry wybór.

Obecna podstawa programowa jest przygotowana dla 6 latków, bez przygotowania zerówkowego.

Bądź spokojna:)

Wiedziałam ,że umiesz docenić dobre towarzystwo ;) :lol:

dobry wieczór:)

tego sie boje właśnie z moim maluchem, że się zanudzi w 5latkach od września ale nie wiem czy do zerówki dziecko nie powinno już pisać a mój o ile chętnie rysuje to nie zauważyłam żeby się rwał do pisania liter 'pisanych' (drukowanymi pisze do mnie listy czasami)

Patrz wyżej :)

Moje młode też nie pisało, ale on zawsze miał trzepniętą małą motorykę, więc na wiele w tym temacie liczyć nie mogę.

Jakie Wy macie zdolne te dzieci:jawdrop: Moja córka to taki przeciętniak.

Ardea,co Ty mówisz.....poszukaj dobrze, a znajdziesz talenty swojej małej :)

Edit:

a jeszcze piekło, wiecie, że religia jest już w przedszkolu w 5-latkach, no i to był jakoś Wielki Tydzień , coś tam o poście rozmawiali, na co pani tffffu katechetka pyta, co dzieci jadły w środę popielcową, na co mój młody,że kurczaczka pieczonego sałatkę i ryz, na co pani ,że tylko złe i głupie dzieci jedzą mięso w poście i na pewno on za to niecne zachowanie pójdzie do piekła - to była ostatnia lekcja religii mojego młodego.

Edytowane przez malka

Moja Mała nie wyróżnia się na tle innych dzieci, ma mocne i słabe strony, taka przeciętna jest;)

Dokładnie jak Wera:)

Nie odstaje od grupy jakoś szczególnie w żadną stronę - no może wyjątkowo grzeczna jest - podobno:D:D

Szkoda że Marcin nie idzie do tego samego przedszkola bo już on by nadrobił za wszytskie spokojne lata siostry;)

Jak moja córka do przedszkolnej zerówki chodziła to normalnie pisała i czytała.

Ja ogólnie jestem przeciwniczką nowego systemu nauczania i tej całej reformy począwszy od posyłania 6latków do szkół, przez testy kompetencji, instytucję jaką jest gimnazjum a na nowej maturze skończywszy.

Ja płynie zaczęłam czytac w 3 kl. podstawówki;) Było mi trudno, bo zanim się nauczyłam ładnie przeczytac to już znałam tekst na pamięc;)

:lol2: :lol2:

ja dłużej przewracam kartkę książki niż ją czytam :p

a byłam w sobotę na wykładzie na temat nauki szybkiego czytania i te 2000 słów (rekord to ponad 46 tys) na minutę to była dla mnie abstrakcją, no ale Esiak.....pokłony :)

Halo, co Wy tu wszyscy jacyś tacy niezwykli jesteście??

Się normalnie chowam przy Was:D

No jedynie z Malki synem mam coś wspólnego bo czytałam książki pod ławką w podstawówce;)

dobra to inne kwestie: dach? kredyt? elektryka? instalacje?

Niestety nie mam sie czym pochwalić w tych sprawach... ale...

Już za chwileczkę;)

Priorytet to kredyt.