Ardea 24.04.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja płynie zaczęłam czytac w 3 kl. podstawówki;) Było mi trudno, bo zanim się nauczyłam ładnie przeczytac to już znałam tekst na pamięc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.04.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 ja dłużej przewracam kartkę książki niż ją czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.04.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Esiak, to Ty jak Chuck N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.04.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Dobry wieczór Dziewczęta;) Mam mega lenia więc zamiast robić to co sobie zaplanowałam to przyszłam do Was;) Malka ja nie wiem co z piekłem było?? A co do wątku edukacyjnego: po wielotygodniowych rozważaniach poszłam zapisac Weronikę do szkoły i raz kozie smierć I teraz się trochę zastanawiam czy dobrze zrobiłam bo ona niesmiała trochę jest i czasem daje sobą rządzić innym. Muszę jej jakis program asertywności przeprowadzić... Weronika ma lat 6 ? Moim zdaniem to dobry wybór. Obecna podstawa programowa jest przygotowana dla 6 latków, bez przygotowania zerówkowego. Bądź spokojna:) Wiedziałam ,że umiesz docenić dobre towarzystwo dobry wieczór:) tego sie boje właśnie z moim maluchem, że się zanudzi w 5latkach od września ale nie wiem czy do zerówki dziecko nie powinno już pisać a mój o ile chętnie rysuje to nie zauważyłam żeby się rwał do pisania liter 'pisanych' (drukowanymi pisze do mnie listy czasami) Patrz wyżej Moje młode też nie pisało, ale on zawsze miał trzepniętą małą motorykę, więc na wiele w tym temacie liczyć nie mogę. Jakie Wy macie zdolne te dzieci:jawdrop: Moja córka to taki przeciętniak. Ardea,co Ty mówisz.....poszukaj dobrze, a znajdziesz talenty swojej małej Edit: a jeszcze piekło, wiecie, że religia jest już w przedszkolu w 5-latkach, no i to był jakoś Wielki Tydzień , coś tam o poście rozmawiali, na co pani tffffu katechetka pyta, co dzieci jadły w środę popielcową, na co mój młody,że kurczaczka pieczonego sałatkę i ryz, na co pani ,że tylko złe i głupie dzieci jedzą mięso w poście i na pewno on za to niecne zachowanie pójdzie do piekła - to była ostatnia lekcja religii mojego młodego. Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.04.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 wiecie, że Chuck N. nie robi pompek..?on odpycha Ziemię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ej no Pumpa co Ty gadasz jakie pisanie w zerówce?? Przecież z tego co mi wmawiają to w pierwszej klasie się dopiero literek uczą Wera czytać nie umie, a literki zaczęły ją niedawno interesować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ooo ale zdążyliście napisać zanim kliknełam "wyślij"A to tylko krótka sprzeczka z inwestorem wrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.04.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ej no Pumpa co Ty gadasz jakie pisanie w zerówce?? Przecież z tego co mi wmawiają to w pierwszej klasie się dopiero literek uczą Wera czytać nie umie, a literki zaczęły ją niedawno interesować. Lukarna, Ty tu nie ściemniaj o dzieciach, tylko gadaj co załatwiłaś w sprawie okien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.04.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Moja Mała nie wyróżnia się na tle innych dzieci, ma mocne i słabe strony, taka przeciętna jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ooo doczytałam Malka mniód na me serce lejesz:) To może ja poleje coś??To co?? Mała imprezka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Lukarna, Ty tu nie ściemniaj o dzieciach, tylko gadaj co załatwiłaś w sprawie okien! Nic nie piszę bo nie ma o czym. Wycen nie mam jeszcze i sama siedzę jak na szpilkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.04.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 To może ja poleje coś?? To co?? Mała imprezka?? ja zaraz schodzę do piwnicy na brovarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.04.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 ja zaraz schodzę do piwnicy na brovarka Jak do piwnicy to oczywiste, że po piwko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.04.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Nic nie piszę bo nie ma o czym. Wycen nie mam jeszcze i sama siedzę jak na szpilkach... dobra to inne kwestie: dach? kredyt? elektryka? instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Moja Mała nie wyróżnia się na tle innych dzieci, ma mocne i słabe strony, taka przeciętna jest;) Dokładnie jak Wera:) Nie odstaje od grupy jakoś szczególnie w żadną stronę - no może wyjątkowo grzeczna jest - podobno:D:D Szkoda że Marcin nie idzie do tego samego przedszkola bo już on by nadrobił za wszytskie spokojne lata siostry;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.04.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Jak do piwnicy to oczywiste, że po piwko:) ale ja nie idę tam po piwo, tylko wypić sobie tam piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.04.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Jak moja córka do przedszkolnej zerówki chodziła to normalnie pisała i czytała.Ja ogólnie jestem przeciwniczką nowego systemu nauczania i tej całej reformy począwszy od posyłania 6latków do szkół, przez testy kompetencji, instytucję jaką jest gimnazjum a na nowej maturze skończywszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.04.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja płynie zaczęłam czytac w 3 kl. podstawówki;) Było mi trudno, bo zanim się nauczyłam ładnie przeczytac to już znałam tekst na pamięc;) :lol2: ja dłużej przewracam kartkę książki niż ją czytam a byłam w sobotę na wykładzie na temat nauki szybkiego czytania i te 2000 słów (rekord to ponad 46 tys) na minutę to była dla mnie abstrakcją, no ale Esiak.....pokłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Halo, co Wy tu wszyscy jacyś tacy niezwykli jesteście?? Się normalnie chowam przy Was:D No jedynie z Malki synem mam coś wspólnego bo czytałam książki pod ławką w podstawówce;) dobra to inne kwestie: dach? kredyt? elektryka? instalacje? Niestety nie mam sie czym pochwalić w tych sprawach... ale... Już za chwileczkę Priorytet to kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.04.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Lukarna, to juz nas troje jest, z tym,ze mnie to zostało do liceum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts