Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Frankiln jest cudny:) Malka nie mów, że mu czytałaś Larsona?;) Książek czytam koło 100 rocznie, teraz wiele nudnych z musu;) ptaków znam duuużo:) może 500 gatunków...

I kto tu statystyki zawyża:D

A znasz jak Franklin bał się ciemności??

To jedyna którą bez problemu toleruje przez co znam ją już na pamięć;D

ps. ogólnie jako książki dla dzieci to myślę że są OK - ja ich po prostu nie lubię na głos czytać.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Frankiln jest cudny:) Malka nie mów, że mu czytałaś Larsona?;) Książek czytam koło 100 rocznie, teraz wiele nudnych z musu;) ptaków znam duuużo:) może 500 gatunków...

no nie Larsona poznałam jak młody już sam do biblioteki biegał, ale Alicję w krainie czarów, Kubusia Puchatka, rok 1984 i jescze kilka tytułów nie koniecznie dla dzieci przeczytałam mu :)

I kto tu kurde statystyki podnosi :)

przyznam się, wzięłąm teraz Picoult - wszystko co stało na półce w bibliotece....jakie to babskie ...ale takie ,takie....

Dziś dla odmiany czytaliśmy wiersze - to już idzie mi zdecydowanie lepiej:)

Weronika lubi ostatnio "Niegrzeczną dziewczynkę" a Marcin "Lokomotywę"

I musze im czytać z odgłosami (jak to się nazywa takie naśladowanie dźwieków itd??) - raz pokazałam i teraz mam;)

Mamy równo 30 Franklinów i znam o ciemności, ale najbardziej lubię o tym jak czekał na siostrzyczkę:) Moje dziecko za to lubi wszelkie katastrofy, w tv jak usłyszy o karambolu, porwaniu to cały dzień drąży temat:)

Ardea niestety u nas wszytskie książeczki przygotowujące starsze rodzeństwo na przyjście młodszego są SUROWO ZABRONIONE. Po co w dzieciach rozbudzać nadzieję;):D

Moja Weronika tez miała taki okres - teraz na tapecie jest rozwód.

Ja do brzucha nie mówiłam - hmm czytałam sama sobie wtedy na kilogramy:)

Jak Wera była mała, hmm no mniejsza znaczy i jej mówiłam wiersz nie patrząc w ksiązke to surowo mówiła:"Mamusiu obiecywałaś że mi poczytasz - nie oszukuj";)

No własnie te onomatopeje im serwuję. I głosy zmieniam: do 3 postaci nie mam problemu gorzej jak w książce wystepuje wieksza paczka;D

A co do rodzeństwa (tego Franklina też swego czasu na półce miał ) , to moje młode jest w stanie zaakceptować jedynie starsze rodzeństwo :lol:

szczerze - ja też :)

Taa ja jak byłam mała to marzyłam o starszym bracie a dostałam małą rozwrzeszczaną siostrę:)

Moje jest gotowe na siostrę, wyłącznie na siostrę;)

może być siostra, byle starsza :lol2: (choć ja bym wolałabym syna,takiego dwunastolatka :) )

Ja do brzucha nie mówiłam - hmm czytałam sama sobie wtedy na kilogramy:)

Jak Wera była mała, hmm no mniejsza znaczy i jej mówiłam wiersz nie patrząc w ksiązke to surowo mówiła:"Mamusiu obiecywałaś że mi poczytasz - nie oszukuj";)

No własnie te onomatopeje im serwuję. I głosy zmieniam: do 3 postaci nie mam problemu gorzej jak w książce wystepuje wieksza paczka;D

Moj młody tak właśnie nauczył się czytać, ja czytałam, jechałam paluchem pod tekstem i tyle, pewnego dnia, patrzę, a moje młode gazetę wyciągnęło i jedzie trzeci akapit :o

Małpy - nie, ale Pawła i Gawła:yes: i jeszcze Na straganie, Lenia...:D

o tak Leń i Lokomotywa jeszcze :)

:):)

Wera Franklina co sie ciemności bał nauczyła się na pamięć, miała jakies nie całe 3 lata bo jeszcze w ciązy byłam. I "czytała" przewracając strony w odpowiednim momencie. Ale potem Franklin poszedł w odstawkę na jakieś 2 lata i zapomniała zupełnie wszytsko:)

Malka a nie przyjełabys na wychowanie 16-latki??