Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lukarna ciesz się tymi drzwiami i mała ilością ścian. Ja dziś się dowiedziałam, że nie poszerzymy wejścia do salonu... zostanie 116 z czego pewnie 10cm zajmie zamocowanie schodów (chyba, że wymyślimy jak je inaczej zamocować ;) ) :( na tym kawałku ściany nośnej opiera się akurat podciąg i nie da rady go obciąć choćby nie wiem co...

Esiak to idzie do tych pypci takich co miałeś na dachu w Waszej sypialni tak? i rurka do wyciągu??

Ok, to już wiem jak, teraz sobie już potrafię sobie to wyobrazić;)

Pumpaluna to dawaj te meble;)

Princesa nie smuć się... Teraz wydaje się to problemem a jak zamieszkasz to nie będziesz zwracała uwagi, zobaczysz, głowa do góry...

Wczoraj na budowie zwizualizowałam sobie jaki będzie szeroki nasz bieg schodów, łomatko będzie wąsko;) Ciekawe jak my meble wtachamy na górę...

Ach, za ścianką...

To u nas raczej ten numer nie przejdzie...

Esiak zajrzysz potem do projektu mojego? Myślałam o ustawieniu płyty na tej ścianie zewnętrznej naprzeciwko płyty w projekcie... Jakie w takim wypadku proponowałbyś rozwiązanie odprowadzenia tego czegoś z wyciągu?

Princesa bieg mam 90cm. Niby czytałam że w wielu domach tak jest, nawet tu chyba u mnie w watku temat się pojawił ale w niedzielę sobie to narysowałam i trochę jestem w szoku że tak wąsko...

O izolacji się nie wypowiem bo nie mam pojęcia...

Jak rozmawiałam tym z architektem to powiedział, że nie ma problemu bo są jakieś pustaki wentylacyjne i w sumie wzięłam to za dobrą monetę. I dzisiaj Piotr rozmawiał o tym z teściem i teść mówi, że raz ze to bedzie głupio wyglądać z dwa że bedzie mocno wiać zimno:/

I teraz nie wiem...