Ardea 29.08.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja tak będę mięć, bo jeszcze nie mam wyciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 No dobra ale jak to jest podłączone do kominka wentylacyjnego na dachu??Którędy ta rura idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.08.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 idzie sobie przez strop i przez dach...kominki są od razu w komplecie z giętką rurą, którą można dociąć do kilku przekrojów (przynajmniej Roben)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.08.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 ee no to ja z tym wyciągiem nic nie podpowiem bo nie mam pojęcia z czym to się jepokażę jakie chcę meble, wyciąg raczej skromny podszafkowy bo na taki jak mi się podoba to nas nie stać i jakoś to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 29.08.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Lukarna ciesz się tymi drzwiami i mała ilością ścian. Ja dziś się dowiedziałam, że nie poszerzymy wejścia do salonu... zostanie 116 z czego pewnie 10cm zajmie zamocowanie schodów (chyba, że wymyślimy jak je inaczej zamocować ) na tym kawałku ściany nośnej opiera się akurat podciąg i nie da rady go obciąć choćby nie wiem co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Esiak to idzie do tych pypci takich co miałeś na dachu w Waszej sypialni tak? i rurka do wyciągu?? Ok, to już wiem jak, teraz sobie już potrafię sobie to wyobrazić Pumpaluna to dawaj te meble;) Princesa nie smuć się... Teraz wydaje się to problemem a jak zamieszkasz to nie będziesz zwracała uwagi, zobaczysz, głowa do góry... Wczoraj na budowie zwizualizowałam sobie jaki będzie szeroki nasz bieg schodów, łomatko będzie wąsko;) Ciekawe jak my meble wtachamy na górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 idzie sobie przez strop i przez dach... ... No dobra ale jeszcze moment. Z kuchni idzie przez pokój na górze na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.08.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 nie idzie przez pokój, tylko za tą sztuczną ścianką kolankową 90cm, kojarzysz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 29.08.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 A jaki masz ten bieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 29.08.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Jeszcze 1 - jaką robicie izolację piwnicy? Chodzi mi o ściany, co po kolei, ile warstw itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ach, za ścianką...To u nas raczej ten numer nie przejdzie...Esiak zajrzysz potem do projektu mojego? Myślałam o ustawieniu płyty na tej ścianie zewnętrznej naprzeciwko płyty w projekcie... Jakie w takim wypadku proponowałbyś rozwiązanie odprowadzenia tego czegoś z wyciągu? Princesa bieg mam 90cm. Niby czytałam że w wielu domach tak jest, nawet tu chyba u mnie w watku temat się pojawił ale w niedzielę sobie to narysowałam i trochę jestem w szoku że tak wąsko... O izolacji się nie wypowiem bo nie mam pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.08.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Lukarna, no niestety ciężko będzie na tej drugiej ścianie... chyba, że wyciąg będziesz miała z filtrem węglowym, wtedy nie używasz kanału wentylacyjnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Lukarna , a w ścianie się nie da poprowadzić tej rury? U mnie jakoś tak właśnie przechodzi i potem na dachu są takie grzybki... To jest ściana zewnętrzna nośna, a jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Jak rozmawiałam tym z architektem to powiedział, że nie ma problemu bo są jakieś pustaki wentylacyjne i w sumie wzięłam to za dobrą monetę. I dzisiaj Piotr rozmawiał o tym z teściem i teść mówi, że raz ze to bedzie głupio wyglądać z dwa że bedzie mocno wiać zimno:/ I teraz nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ardea u mnie też zewnętrzna nośna... ale Ty juz to masz rozprowadzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Okapu oczywiście nie mam to nie jest podłączony, ale miejsce na okap (rurę z dziurą) z wyprowadzeniem na dach to mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 No to jak masz to znaczy, że się da:)Kurcze już bym siadła do tej kuchni ale dzieciaki celebrują ostatnie dni wakacji i jeszcze oglądaja Barbie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Nie mam tych rur w pustakach wentylacyjnych. Moje małe już wykąpane w piżamie z tatą bajki opowiada (bo dziś wyjątkowo w dzień spała to teraz baraszkuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 No tak zrozumiałam nie w pustakach tylko wykute miejsce na rurę w ścianie nośnej.Marcin spi jeszcze w dzien po 3 godz, Wera już nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.08.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 U nas jak u Esiaka wyciąg będzie podłączony pod wentylację i wyprowadzony kominkiem na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts