Lukarna 28.04.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Dobra jestem, ale zdjęć nadal nie ma. Plusy ujemne miały być. I w sumie to nie wiem czy mam się śmiac czy płakać ale teściu wymurował mi źle kabinę w górnej łazience. To znaczy zaczął dopiero ale zaczał xle. No pomyliło mu się:/ Miała być 106 szeroka i 96 głęboka a jest na odwrót. I niby nic takiego ale całą koncepcję mi diabli wzięli:/ No nic - będzie musiał poprawić i tyle. A tyle razy się pytał, tyle razy ze mną na ten temat rozmawiał:/ No nic. Z plusów dodatnich: Mamy skończoną nasza garderobę - to pierwszy mały plus a za chwilę jego rozwinięcie;) Jest już prawie pralnia - trochę jestem zdziwiona bo wyszła spoooora. W sumie to na upartego mogłaby zostać niedużym pokojem - dopiero jak jest ściana to widać Byliśmy dziś na spacerze na budowie (wyjątkowo P miał wolne popołudnie) i mój mąż mnie zaskoczył: - zaproponował żebyśmy zrobili rolety na dole i na górze (a cały czas mówił że na górze nie robimy bo szkoda kasy) - zapytał co sądzę o zrobieniu w naszej garderobie prywatnej łazienki:) W sumie to mnie tak zaskoczył że nie wiedziałam co odpowiedzieć Zawsze marzyłam o łazience przy sypialni, ale: - sypialnia jest za mała na szafę (zmieści się duża 2 metrowa komoda ale nic więcej) czyli bieliznę i rzeczy składane miałabym w pokoju ale "wiszące" musiałyby być w szafie na holu górnym, przy wyjściu z sypialni - czy nasza garderoba da się przerobić na maleńką ale wygodną łazienkę z prysznicem, sedesem i małą umywalką... Teraz i tak nie byłaby wykańczana, podciągnęlibysmy tylko kanalizę i wodę, a zrobiona byłaby na końcu. I sama nie wiem czy rozważac temat czy w ogóle go nie podejmować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.04.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Jeżeli o niej marzyłaś, a mąż sam zaproponował to projektuj już tę łazienkę Marzenia trzeba spełniać Ja zawsze jeszcze muszę włączyć sobie komplikator czy na pewno mi to potrzebne, czy wygodne itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.04.2012 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Ja zawsze jeszcze muszę włączyć sobie komplikator czy na pewno mi to potrzebne, czy wygodne itp. No widzisz właśnie że robię to samo:) Marzyłam o niej jak była nieosiągalna, a jak się trochę do mnie zbliżyła to szukam dziury w całym;) Nie chciałabym aby stała się niepraktycznym drogim kaprysem po prostu/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.04.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 To zależy czy wolisz garderobę blisko, czy łazienka taka ogólna nie będzie wystarczająca... a nawet jeśli uznasz, że to tylko kaprys to i tak może warto zaszaleć Tu Ci nie pomogę, bo to Twoje marzenia:) Ja kaprys o bajecznej umywalce i olbrzymiej kabinie spełniłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.04.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Wiesz co ja się muszę po prostu z tym przespać. Ba na razie to sama nie wiem. Jak mi imageshack przestanie odmawiać wrzucania zdjęć to pokażę dokładny rzut garderoby. Prawdopodobnie ciężko będzie w niej coś sensownie ustawić (chodzi mi o łazienkowe sprzęty). I sytuacja sama sie rozwiąże:)Piszę o tym bo jednak zycie jest pełne niespodzianek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.04.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Piszę o tym bo jednak zycie jest pełne niespodzianek:) To prawda. Żeby to jeszcze były miłe niespodzianki to wszystko w porządku. A u Ciebie to chyba, mimo Twoich wątpliwości, miła niespodzianka. Mąż nie wiedział o Twoim marzeniu, a tu sam Ci je zaproponował Pozdrawiam Was bardzo gorąco http://www.cosgan.de/images/smilie/verschiedene/s020.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 29.04.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Lukarna prześpij się z tą myślą bo może wartą mieć tą łazienkę, tylko dla Was. Z praktycznego punktu widzenia to trzecia łazienka do ogarnięcia, no ale u Ciebie mali pomocnicy rosną więc może ich zagonisz kiedyś do sprzątania:) Mnie też marzyło się takie cudo, ale te marzenia tak odległe, że prawie nierealne i ich nie urzeczywistnię. Po drugie u nas będą dwie łazienki i nas też dwoje więc każda prawie małżeńska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.05.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Cześć Trochę już ochłonęłam i na spokojnie podeszłam do tematu. Dzisiaj jak pójdziemy na spacer na budowę to zmierzę dokładnie jakie garderoba ma wymiary i zobaczę czy w ogóle jest sens myśleć o tej łazience. Teraz właściwie musimy tylko podjąć decyzje że podciągnąć tam wodę i kanalizę bo łazienka o ile będzie to nie od razu. Jak się należało spodziewać nie dostałam ostatniej wyceny na okna. Jutro tam zadzwonię. Nasza Pani od kredytu też ma wolne, będzie dopiero w piątek - zobaczymy wtedy czy są już w końcu wszystkie dokumenty których potrzebuje. ps. zdjęć nadal nie ma bo nie mogę wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.05.2012 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Aaa zapomniałam napisać że wczoraj cały dzień nie mogliśmy sie do teścia dodzwonić a nikt z nas nie mógł pojechać i mu powiedzieć że prysznic jest źle wymurowany (P. w pracy 50km dalej, ja w pracy blisko ale uziemiona) w związku z tym dosyć duzo zrobił źle. Ale już wie że musi poprawić, uff;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 01.05.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 UFF... to chyba teść powie jak już się wprowadzicie Ciągle mu jakieś poprawki wyskakują. Ale niech dobrze słucha, w razie czego kilka razy dopytuje się, bo wie, że i tak postawisz na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 01.05.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Statystyczny to pewnie 2,5;) Oj Lukarna na Ciebie nie liczyłam, bo Ty jasno dałaś do zrozumienia, że 3 to Twoja ulubiona liczba;) Ostatnio mówili, że 1,3 dziecka na 1 kobietę. Lukarna to my już wyrobiłyśmy normy za 2 kobiety Ponawiam pytanie, szczególnie do Ardei (o ile dobrze pamiętam nauczycielki): Do kiedy dyrektor szkoły ma zgłosić uczniów z dysleksją do kuratorium (przed egzaminem szóstoklasisty)? Podobno do września, tylko do którego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 02.05.2012 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Lukarna jak tam przemyslenia odnosnie lazienki? jak sie chyba wyłamie bo wolałabym garderobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2012 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 UFF... to chyba teść powie jak już się wprowadzicie Ciągle mu jakieś poprawki wyskakują. Ale niech dobrze słucha, w razie czego kilka razy dopytuje się, bo wie, że i tak postawisz na swoim Rocia myślę że UFF zabrzmi obustronnie tak donośnie, że w całym województwie będzie słychać Lukarna jak tam przemyslenia odnosnie lazienki? jak sie chyba wyłamie bo wolałabym garderobe Nie myślałam o tym wcale wczoraj. Niepotrzebnie mi ten mój mąż namącił w głowie;) Dzisiaj rano przed pracą nie wytrzymałam i pojechałam sprawdzić czy teść poprawił kabinę - i poprawił, uff;) Na razie ma 2 warstwy pustaków a że on w takie świeta i wolne ma dodatkowe zajęcie to pewnie gotową łazienkę zobaczę w przyszłym tygodniu... Aksamitka co Ty tak wcześnie wstajesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 02.05.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 ja wstaje tak kolo 6 , za to wczesnie ide spac, moje dziecko dzis pobilo rekord w spaniu 15:30-6:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.05.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Rocia, nie wiem na 100% jak jest w podstawówkach, ale z tego co mi się wydaje to do 30.09. roku szkolnego, w którym uczeń ma pisać sprawdzian. Lukarna, dajesz popalić teściowi;) trzecia łazienka to też większy koszt niż mała garderoba, ale marzenia kosztują U nas pięknie, więc udaję się na cd majówki:) Słoneczne pozdrowionka dla Wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.05.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Aksamitka co Ty tak wcześnie wstajesz?? Są takie co wstają i o 5 (i też wcześnie chodzą spać). Ardea dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.05.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 ja wstaje tak kolo 6 , za to wczesnie ide spac, moje dziecko dzis pobilo rekord w spaniu 15:30-6:30 No to rzeczywiście prawdziwy rekordzista Ci się przytrafił A to taki jednorazowy wyskok czy częściej mu się tak zdarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.05.2012 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 ja wstaje tak kolo 6 , za to wczesnie ide spac, moje dziecko dzis pobilo rekord w spaniu 15:30-6:30 Moim też się zdarzyło ze 2 razy zasnąc po południu i spać do rana:) Ale zawsze w strachu byłam że zechcą wstać o 4 na przykład;) Lukarna, dajesz popalić teściowi;) trzecia łazienka to też większy koszt niż mała garderoba, ale marzenia kosztują U nas pięknie, więc udaję się na cd majówki:) Słoneczne pozdrowionka dla Wszystkich:) Niech się mylić przestanie to nie będzie musiał poprawiać U nas też pięknie, wakacyjnie wręcz;) Dzisiaj jedynie burzowo i w dzień i teraz też, siedze przy otwartym balkonie a na zewnątrz deszcz i burza... Są takie co wstają i o 5 (i też wcześnie chodzą spać). Nie, no na co dzień tez wstaję przed 6;) Już się nie mogę doczekać aż coś się zacznie z powrotem na budowie dziać. Niech tez teść powraca z występów gościnnych i niech stawia te cegły... Dostałam ostatnia wycenę z Chempo. Ale niestety na służbową pocztę do której nie mam chwilowo dostępu z domu:/ Jeżeli uda mi się jutro wpaść do biura to sobie druknę i wieczorem pokażę zestawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 04.05.2012 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 No to rzeczywiście prawdziwy rekordzista Ci się przytrafił A to taki jednorazowy wyskok czy częściej mu się tak zdarza? na razie jednorazowy Są takie co wstają i o 5 (i też wcześnie chodzą spać). Ardea dzięki za odpowiedź ja przez kilka lat do roboty wstawałam koło 3-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.05.2012 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Cześć Miałam dziś w planach wstać z P o 6 jak będzie wyjeżdżał do pracy i... właśnie się obudziłam;) No ale cóż w końcu mam wolne, nie?? Kawa się robi, więc na chwilę tu wpadłam nadrobić zaległości a potem - dzień pełen wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts