Ardea 04.05.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Cóż to za wrażenia przed Tobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 04.05.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Luka, no czekamy z niecierpliwością co ciekawego wymyśliłaś na dziś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.05.2012 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Aaa niepotrzebnie Was zaciekawiłam - chodziło mi o to że na wieś jedziemy z dzieckami młodszymi, a tam kury zielononóżki i psy i las;)I piękny, bezpieczny plac zabaw ( w wiosce jest 12 domów;)) - ciekawe dlaczego w mieście powiatowym nie mogą takiego fajnego zrobić?? W drodze powrotnej Marcin zasnął więc mam chwilę czasu i wpisuję faktury - jak zamknęłam i podliczyłam rok 2011 tak od tamtej pory nie wiem ile na co wydaliśmy:/I muszę uzupełnić. Takie atrakcje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.05.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Przecież dla dzieci to najfajniejsze wyjechać na wieś. Mój Marcinek też był w poniedziałek ze starszą córką na wsi. Co było opowiadania jak wrócili. Najbardziej zdziwiło go, że tam nie mieszkają w bloku, tylko cały dom jest dla jednej rodziny. A najbardziej podobało mu się, że można przez balkon wyjść na pole (my mieszkamy na 3 piętrze to takie wyjście byłoby raczej niebezpieczne). A faktury to coś co ja lubię najbardziej (na równi z FM i czytaniem... i z robótkami na drutach, ale w chwili obecnej nie pozwala mi na to zdrowie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2012 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Rocia ja za każdym razem jak stamtąd wracam to sobie obiecuję że będę ich częściej zabierać ale wychodzi jak wychodzi:/ A z racji mojej pracy zabrałam ich kiedyś do prawdziwego gospodarstwa z cielaczkami, prosiakami i mnóstwem małych kotów;) To dopiero była frajda:):) I z innej beczki: Jaka możecie polecić kabinę prysznicową, najlepiej półokrągłą?? Tak żeby mnie nie zabiła cenowo?? Z niskim brodzikiem to pewnie drogo nie?? Ja do tej pory się za kabinami nie rozglądałam więc zupełnie zielona w temacie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.05.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Kabina Sanplast KP2/PRIII - cenaBrodzik Sanplast BP-M/SPACE - 1,5cm głębokości - cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Ech no właśnie Sanplastu oglądałam podobne:/Myślałam że może znasz jakiś fajny i o połowę tańszy;) Nie rozumiem skąd pochodzi róznica w cenie przy kabinach: czy te otwierane są droższe tylko?? Bo pewnie otwierane lepsze nie??Te co oglądałam w drzwiami przesuwanymi to tansze były:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.05.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Też chciałam kupować Sanplast, ale znajomy, który nam sprzedawał odradził nam (mówiąc, że często mają reklamację z powodu pękania szyb). Miał rację? Czy może z innej firmy mieli większe upusty? W sumie rabat dostaliśmy niezły Czemu drzwi otwierane są lepsze od przesuwanych? U nas i tak nie było mowy o otwieranych (mało miejsca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Rocia w przesuwanych boję się tego że będzie mi się kamień i brud zbierał w prowadnicach rolek:/A może przewrażliwiona jestem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.05.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Cześć Lukarna:) Atrakcje miałaś takie, jak lubię Co do kabiny to masz rację, ale przy drzwiach otwieranych z kolei woda spływa i kapie na podłogę przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Kapanie łatwiej posprzatać niż zakamarki;) Cześć U nas znowu burzowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 To teraz temat okna Dla przypomnienia ilość i wielkość 1. 90x90 - 1 szt. 2. 150x150 - 8 szt.(rolety) 3. 180x150 - 2 szt. (rolety) 4. 150x60 - 3 szt. 5. 90x60 - 2 szt. 6. 100x240 - 4 szt. (rolety) 7. 250x240 - suwanka ze zwykłym progiem (roleta z silnikiem) I kolejno oferty: HeKaPlast - Profil Schucco CT70 (pięciokomorowy) - Okucia WINKHAUS ACTIV PILOT (4 narożniki antywyważeniowe, okucie w pełni obwiedniowe równiez na skrzydłach rozwieralnych cokolwiek by to znaczyło, blokada obrotu klamki, czterostopniowy uchył, klamki sekustik) - Listwa przyparapetowa - Drzwi wyposażone w poszerzenie ramy - Ciepła ramka międzyszybowa, kolor ciemny brąz - Rolety do obustronnej zabudowy z kątownikami - Szkło 4-18-4-18-4 UG=0,50 1. 90x90 - 1 szt. U=1,07 2. 150x150 - 8 szt.(rolety) U= 1,01 3. 180x150 - 2 szt. (rolety) U=0,96 4. 150x60 - 3 szt. U=1,13 5. 90x60 - 2 szt. U=1,19 6. 100x240 - 4 szt. (rolety) U=0,90 7. 250x240 - suwanka ze zwykłym progiem U=0,86 Okna 26 600 (przesuwka bez niskiego progu) plus rolety na wszystkie okna 8900 Razem 35 500,00 zł DRUTEX Niestety nie ma w niej szczegółów o jakie prosiłam. Nie ma nic nt U, żadnych szczegółów w sumie. Jedynie że są to okna IGLO5 (znalazłam opis w internecie) i że okucia to MACO (przeczytałam że standard to 1 zaczep antywyważeniowy) Cena - ze zwykłą suwanką - 16 607zł - dopłata za 3 szyby - 1 500zł - dopłata za niski próg - 2 000zł - rolety - 6 840zł razem (bez niskiego progu) 24 947,00 OKNOPLAST Kraków - Profil VEKA (pięciokomorowy) - Okucia MACO - Model?? Koncept - Listwa przyszybowa ART. z czarną uszczelką - Na moje pytanie czy mają w standardzie poszerzenie ramy Pan coś pokrętnie tłumaczył ale z tego co zrozumiałam to tak - Rolety nadstawne PORTOS (w ramach „gratisu” proponują mi założenie rolet produkcji OKNOPLASTU) - Szkło 4/16/4TF THERMOLINE U=1,0 - Na pytanie o U poszczególnych okien dostałam odpowiedź, że przy pakiecie 2-szybowym jest to około 1,3 a przy 3-szybowym około 1, przy pakiecie 3-szybowym stosują szybę 0,7 - 7 lat gwarancji Cena Okna 22 264 (przesuwka bez niskiego progu) plus rolety na wszystkie okna 9044 Dopłata: - silnik do rolet – suwanka 340zł - Pakiet 3-szybowy – 3300zł Razem: 34 948 zł CHEMPO Tu dostałam ofertę zbiorczą Niestety nie do końca jestem przekonana czy dobrze ją przedstawię bo maila zawierał 5 załączników;) 1. Okna MSline PVC ze wzmocnieniem stalowym, dwuszybowe – 30 739zł 2. Okna MSline PVC ze wzmocnieniem stalowym, trzyszybowe – 33 025zł; 3. Okna TYTANOWEtermo PVC ze wzmocnieniem stalowym, dwuszybowe – 32 882zł 4. Okna TYTANOWEtermo PVC ze wzmocnieniem stalowym, trzyszynowe – 34 817zł Parametry dwuszybowych: 4-16Ar-4T, ciepła ramka międzyszybowa MS i wypełnienie argonem o współczynniku Ug = 1,0 Parametry trzyszybowych: 3T-16Ar-3-16Ar-3T ; Ug = 0,5 lub 4T-16Ar-4-16Ar-4T; Ug = 0,6 Ponadto okna „innego producenta” wykonane na pięciokomorowym niemieckim profilu SALAMANDER o grubości 76mm, okucia MACO Multi Macic 1. Dwuszybowe ze wzmocnieniem stalowym – 28 273zł 2. Trzyszybowe ze wzmocnieniem stalowym – 31 276zł W cenę wszystkich wliczone są rolety W wycenie uwzględniono standardowy montaż polegający na montażu ościeżnic za pomocą dybli (przewiercanie ramy)lub kotew montażowych i wypełnianiu przestrzeni pomiedzy murem a ościeżnicą pianką PUR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.05.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Dlatego ja wybrałam otwierane drzwi;) A może zostanę przy wersji walk in... w każdym razie bez żadnych prowadnic i profili;) U nas dziś był kolejny piękny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2012 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Ja trawię cały czas temat łazienki małżeńskiej i próbuję ja wycenić tzn jej wykonanie... Bo fakt posiadania pewnie byłby BEZCENNY;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.05.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Z oknami nie zazdroszczę, ceny duuuże:eek: Chyba drutex bym odrzuciła... nie bez przyczyny jest najtańszy. Przemyśl trzecią szybę, wyberz najbardziej sprawdzoną firmę, bo widzę, ze preferencji co do profili nie masz. A współczynniki wszystkie mieszczą się w granicy błędu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Wrzuciłam ten Drutex dla porównania;) A na profilach się nie znam więc trudno o preferencje:/Raczej kolor mnie teraz męczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.05.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Mówiłam o wyglądzie;) ja też się napinałam nie potrzebnie - te okna przy domku, który nie ma być energooszczędny wszystkie będą spełniały swoją rolę. Boże, naprawdę potrzebujesz trzech łazienek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Myślałam, że kolorek to już dawno wybrany - chyba orzeszek? Z łazienką żartowałam - ich nigdy nie jest za dużo, zawsze można w czwartej saunę machnąć, w piątej jacuzzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Oj tam potrzebujesz;) :D Mówię że analizuję;) Karola trochę ten pomysł zwizualizowała i no i coraz bardziej mi się podoba... Na razie nie pokażę bo nie mamy efektu finalnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.05.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 ceny porównywalne...brałbym hekaplast...zagadaj z Robertem o dodatkowy rabat przy wpłacie pełnej kwoty...poza tym wg mnie winkhaus to lepsze okucia i w standardzie jest lepsze zabezpieczenie przeciwwłamaniowe...poza tym heka oba skrzydła masz uchylno-rozwieralne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts