Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurde na chwilę mnie wywaliło z internetu a Wy juz się dogadałyście:)

Ale i tak wkleje to co napisałam:):)

A więc:

Tak jak napisałam gdzieś tam wcześniej: ta łazienka to dla mnie jedno wielkie zaskoczenie.

Na początku naszej przygody z domem nawet o niej nie myślałam, dla mnie posiadanie dwóch łazienek było już luksusem. Potem, im więcej oglądałam projektów, realizacji, dzienników pomyślałam sobie: taki duży dom budujemy, dlaczego nie pomyśleliśmy o łazience dla siebie?? I kombinowałam nawet jakby tu z naszej garderoby zrobic przejście do pralni i tam się ulokowac;) Miejsce w pralni było, a jakże był tylko jeden problem: musielibyśmy do tej łazienki chodzić na czworakach:D:D:D

No i na tym się skończyły marzenia.

P. mnie bardzo zaskoczył propozycją luźno rzuconą. Zapaliłam się do tego bo wiecie - okazja aby spełnić marzenie:)

I właczył mi sie komplikator (Ardea pożyczę to słowo, podoba mi się ;))

Bo gdzie ja sie podzieję z ciuchami - nie ma szafy

Bo czy tam w ogóle się da zrobić łazienkę

Bo koszty...

I wtedy Karola po krótkiej rozmowie zaprezentowała mi wizualizację łazienki i sypialni, w której nadal wszystko się mieściło;)

I w pierwszej wersji zrobiła mi tą łazienkę pod kolor do sypialni, ale ja poprosiłam o białą (pomyslałam, bardziej elegancko bedzie;) klasycznie;))

I jak zobaczyłam to tak ładnie narysowane to pomyslałam: spróbuje powalczyć o nią. O łazienkę znaczy:)

Bo te, że P. rzucił uwagę to nie znaczy że za tydzien czy miesiąc bedzie tego samego zdania;)

Na razie podciągniemy tam kanalizę i wodę. Położymy najtańsze panele i zrobimy prowizoryczna garderobę.

Po (może) roku, jak trochę odetchniemy;) i jeżeli uda nam się trochę odłożyć to powrócimy do tematu...

A ja na razie będę sobie żyć marzeniami że się uda:)

Niedaleko mnie jest taki dom.

Ma wszystko!!

Ma lukarny ale to żadna nowość:D Ma do tego wole oko, a co:) Ma dachówkę karpiówkę i PRZYSIĘGAM wiezyczkę!!!

Ma wykusz

I chyba ma kolumny pod balkonem.

Boje sie ze kiedys tam wypadek spowoduję tak się gapię na niego jak przejeżdżam...

I żeby nie było: pewnie włascicielom się podoba:) ale ja jestem niezmiennie w szoku:)