Lukarna 12.05.2012 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 I urlop i premia Ci się należą Muszę to przeczytać mojemu szefowi;) A na serio to za nadgodziny wezmę wolne ale nie od razu bo "zbieram" urlop na jakies niespodziewane okoliczności typu wyjazd babci do sanatorium;) Tak sobie ostatnio pomyślałam że muszę poszukać czy nie ma jakiegoś przepisu który by mówił, że nadgodziny są np podwójnie płatne - zeby miec do wykorzystanie więcej dni... Przez te kilka dnie jestem zupełnie oderwana od rzeczywistości:) Ale jeszcze do wtorku będzie szał a potem juz spokojnie będziemy wypychać resztki do końca maja;) A budowlanie oczywiście pochwalić się nie ma czym - więc pomilczę na ten temat:/ Ale w końcu - czy samą budową człowiek zyje??:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 12.05.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Witam znów po przerwie.Lukarna z kredytem chyba zawsze tak jest, u nas też się to odwlekało... Co do ilości pstryczków i zamawiania to nawet nie wiem kiedy to zamawiać, w sumie nie pomyślałam, ale jeszcze przed tynkami jesteśmy i tak to chyba nie ma się co śpieszyć? Mam pytanie do ogółu - jak robiliście izolację balkonu? Chodzi mi o kolejne warstwy od płyty w górę..Od poniedziałku u nas wylewki i musimy podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.05.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Cześć Princesa:) U mnie się tak wszystko wlecze już się przyzwyczaiłam;)Co do izolacji to nie pomogę bo się nie znam - chociaż pewnie nasz taras jakoś izolowany będzie...Ale może Esiak się pojawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.05.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 I na budowlane wieści przyjdzie czas, tak już jest z budowaniem raz leci na łeb na szyję, a raz marazm;) Balkon będziemy miec obrabiany dopiero wraz z elewacją, więc nie wiem dokładnie, ale na pewno będzie żywica epoksydowa, papa, wylewka samopoziomująca, oczywiście styro i gres - dokładnie będę wiedziała za jakieś półtora tygodnia... A taras to u mnie inna bajka, bo będzie drewniany na legarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.05.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ja miałam zamiar iść dzisiaj wcześniej spać ale spragniona jestem wirtualnego świata:) I choć pod powiekami piasek to siedzę i wybieram kolor kanapy do salonu:):) To mi sprawia najwiekszą frajdę - a nie mam dziś weny obmyslać hydrauliki, elektryki i czy meczyć temat okienny:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.05.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Od dobrej strony zaczynasz:) żeby myśleć o hydraulice czy elektryce trzeba mieć w miarę konkretna wizję wnętrz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.05.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 O, na takie słowa własnie czekałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.05.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 To jaki kolor będzie tej kanapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.05.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 :) Po głowie mi chodzi szara bo ładna i praktyczna. I tak sobie kombinuję czy kanapa czy może jednak narożnik... I do tego szarego będzie mi wszystko pasowało: jasne ściany, panelowo-dębowa podłoga. I wiesz co, już trochę wizję mam ten salon, jak będzie wyglądał I to świetne uczucie jest... ps. ale oczywiście gdzies z tyłu głowy obawa czy wyjdzie to dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.05.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Znalazłam dziś takie zdjęcie http://img651.imageshack.us/img651/5809/koloryk.jpg Uploaded with ImageShack.us I ono do mnie przemówiło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.05.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Kanapy podobają mi się bardziej i lepiej wykorzystują przestrzeń, ale mój salon wymusza narożnik;) Ja nie mam obaw o to jak wyjdzie, idę jak taran;) tylko czy kasy starczy, bo liczenie nie jest moją specjalnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.05.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ta fotka, kojarzy mi się z Twoją przyszłą sypialnią - piękne kolory:) Jak dębowa podłoga to jakie okna? mieszasz gatunki drewna czy idziesz w jeden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.05.2012 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Kanapy podobają mi się bardziej i lepiej wykorzystują przestrzeń, ale mój salon wymusza narożnik Nie wiem czy i u mnie tak nie będzie... chociaz marzyłam o kanapach - ale podłoga się nie rozciągnie:/ Tak wiem wiem że przesadzam z turkusem... Ale będzie TYLKO w dwóch pomieszczeniach;) Co do okien, decyzji żadnych nie ma. Nie mam siły ani ochoty wałkować z małżonkiem tematu, a tak w naszym przypadku będzie pewnie:/ I niestety gusty z Ministrem mamy różne. Czasami bardzo różne. On wybrał dachówkę więc może to będzie argument za tym abym ja wybrała okna... A ja sama już nie wiem... Tak byłam przekonana do orzechowych bo urzekły mnie te u Asi i Marcina. A teraz zaczynam się zastanawiać czy do wnetrz by dąb jednak lepiej nie pasował. Ogólnie nic kompletnie nie wiem. Jeszcze obejrzę ten kolor winchester co Malka pisała o nim. Tylko muszę skończyć gorący okres w pracy. Błędne koło nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.05.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ja też myślałam o winchesterze, bardzo ładny kolor, ale słoje mi się nie podobały i bałam się czy zgram inne elementy stolarki z tym mało popularnym odcieniem. Naprawdę jest ładny. Co do turkusu to moja córka by pokochała Twój dom, bo ona kocha wszystko co turkusowe. Jakoś na razie nie widzę, żeby było go za dużo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.05.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Co do turkusu to moja córka by pokochała Twój dom, bo ona kocha wszystko co turkusowe. Jakoś na razie nie widzę, żeby było go za dużo:) Musimy to sprawdzić w realu:) Zapraszam ale pozwól że co do dokładnego terminu dogadamy sie za rok;) Pewnie by nasze małe kobietki znalazły wiele wspólnych tematów:) My pewnie tez więc spotkanie byłoby świetne.... Ale się rozmarzyłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.05.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Z Agą też jestem umówiona na "za rok" to jakaś popularna jednostka czasu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.05.2012 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 :D:D Trzeba będzie "za rok" jakieś ogólne spotkanie zrobić po prostu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.05.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Proponuję objazdówkę tak, żeby nad morzem wypadło w lipcu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.05.2012 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jestem za;) A teraz Minister wzywa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 13.05.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Aśka, znów wpadam na chwilę, więc odpowiem hurtowo 1) my też jesteśmy umówione na kawkę na twoim tarasie za rok, i na moim też za rok 2) kanapa świetna, ten szary jest cudowny, z tymi dodatkami na zdjęciu wygląda rewelacyjnie 3) myślę, że 2 kanapy 2-osobowe się zmieszczą, to zależy od 2 rzeczy: - czy będziesz miała suwankę, czy okno tarasowe będzie normalnie otwierane (przy suwance kanapa może nachodzić na część stałą suwanki) (jak będzie normalnie otwierane to 2 2os. sofy nie wejdę, ale wejdzie fotel + 3os.) - ważne też by sofa nie miała mocno rozbudowanych boczków, podłokietników, one nie potrzebnie miejsce będą ci zabierać 4) turkus w 2 pomieszczeniach ? w sypialni masz malutkie romby na tapecie, które i tak nie są w większości, do tego narzuta na łóżko, i co dalej? ręczniki w łazience ? dla mnie sypialnia jest bardzie beżowo-brązowa z dodatkami turkusu, więc śmiało możesz dać do salonu turkus!!! Zresztą o tym, że w sypialni masz trochę turkusu będziecie wiedzieć tylko wy, goście już nie (ja przynajmniej nie wpuszczam gości do sypialni, to moja oaza i nieupoważnionym wstęp wzbroniony) 5) co do koloru okien, winchester, jest śliczny, zastanów się jeszcze jaką podłogę dasz na poddasze, i jaki kolor drzwi wewnętrznych chcesz mieć 6) wybrany odcień mebli do sypialni będzie dobrze wyglądał zarówno z winchesterem, jak i z orzechem 7) jak juz będziesz mieć jakąś wizję salonu, to daj znać zwizualizuję ci ją to się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts