Lukarna 14.05.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Kurcze, probowałam cokolwiek nadrobic, ale sorry - nie dałam rady w gaszczu wpisow. Z tego co wiem to moze dzis beda klepniete okna - no to trzymie kciuki Klepnięte były, parę razy po ramie, tfu profilu;) trzymam kciuki Przydały się bo byliśmy z maluchami:/ Też zawsze mam z tym problem. Oj tam te kilkanaście stron O Bardzo Ważnych Sprawach;) A więc;) Okna bierzemy z HeKaPlastu (czy te co Esiak:)) Dwuszybowe. Profil na 99% Cava (czyli ten co Esiak:D) Kolor?? Nadal nic nie wiadomo, pojedziemy w któryś dzień obejrzeć okna Pana Roberta, on ma orzechowe a sąsiad obok podobno złotodębowe;) Więc porównamy... Umawiamy się na pomiar jak uda nam się w trójkę spotkać czyli może w pon za tydzień... Juz się cieszyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 To dzięki naszym kciukom:) Uważam, ze to dobry wybór, porządne okna. Kształt profili i ich kolor jest sprawą drugorzędną i zgadzam się co do dwuszybówek, bo na Twoim miejscu też bym tak wybrała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 14.05.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Lukarna - będziemy mieć takie same okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.05.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Okna bierzemy z HeKaPlastu (czy te co Esiak:)) Dwuszybowe. Profil na 99% Cava (czyli ten co Esiak:D) cóż mogę powiedzieć...? wybór w pełni trafiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.05.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 To dzięki naszym kciukom:) Uważam, ze to dobry wybór, porządne okna. Kształt profili i ich kolor jest sprawą drugorzędną i zgadzam się co do dwuszybówek, bo na Twoim miejscu też bym tak wybrała:) To dzięki Waszym kciukom oczywiście:) Lukarna - będziemy mieć takie same okna Przepraszam, oczywiście powinnam napisać że zamawiamy okna takie jak Joannk i Esiak:) cóż mogę powiedzieć...? wybór w pełni trafiony Zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.05.2012 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Siedzę tu i myślę o tych oknach. I im więcej myślę tym mniej jestem zdecydowana.Wyszło mi po "przymierzeniu" zdjęcia z telefonu do profilu okiennego, że złoty dąb nijak się będzie na elewacji prezentował:/ A pomijając elewację, srebrne klamki mi do niego jakos nie pasują a złotych nie chcę... Z drugiej strony orzech jest fajny w słońcu, natomiast w cieniu - ciemny:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.05.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Lukarna a będziesz miec obustronny kolor?jeśli tak to wydaje mi sie ze do orzecha łatwiej dopasować wnętrze niż do złotego dębu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.05.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Siedzę tu i myślę o tych oknach. I im więcej myślę tym mniej jestem zdecydowana. Wyszło mi po "przymierzeniu" zdjęcia z telefonu do profilu okiennego, że złoty dąb nijak się będzie na elewacji prezentował:/ A pomijając elewację, srebrne klamki mi do niego jakos nie pasują a złotych nie chcę... Z drugiej strony orzech jest fajny w słońcu, natomiast w cieniu - ciemny:/ Na początek gratuluję, że udało się Wam zdecydować w sprawach technicznych. Co do złotego dębu, to mam srebrne klamki i szczerze, to nie wyobrażam sobie złotych. Pamiętaj, że od środka złoty dąb jest ciemniejszy niż z zewnątrz. Wydaje mi się, że orzech u Ciebie by się sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.05.2012 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Aksamitka tak, kolor obustronny. Aga co do kwestii technicznych to ja się nie wgłębiałam za bardzo:) Ale najważniejsze, że ten pierwszy krok jest zrobiony: wiemy u kogo zamawiamy.Reszta się wybierze sama:) Muszę iść do Ciebie i do Ardei zobaczyć jak się prezentują na Waszych fotkach dębowe. I koniecznie muszę się przejechać po okolicy zobaczyć jak wyglądają różne na elewacji... A jaki Ty masz profil?? Tzn jaki kształt?? Ja wolałabym jakieś proste, ale też się w sumie nie upieram bo az tak mi na tym nie zależy, mężowi spodobał się obły Kava... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.05.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 My mamy okrągły a Ardea z tego co pamiętam od środka kanciasty a z zewnątrz okrągły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.05.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) Hej Asia - wpadnij do mnie i obejrzyj sobie orzech Ja tez mam srebrne klamki ale zdjęć chyba nie mam Ale fotki okien powinnas znalezc i od wew i od zew. Jak Ci sie nie chce szukać to podeślę Ci na priva Edit: posty nr: 287, 290, 291, 305.... Edytowane 15 Maja 2012 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.05.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Uff wszyscy wyszli, mam chwilę dla siebie. dzięki Kinga, idę szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.05.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 I w 282 pięknie widać kolor... Dzięki raz jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.05.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Lukarna dla porównania wrzuciłam Ci fotkę u mnie w komentarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.05.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Mój profil jest zaokrąglony od zewnątrz, a od wewnątrz ścięty od strony szyby, ale też raczej nie kanciasty. Mam fotki w dzienniku z różnych stron, a klamki też mam srebrne.Lukarna, moim zdaniem orzech jest łatwiejszy do ogrania, złoty dąb trzeba dobrze czuć, żeby wnętrze wypadło szlachetnie;) Jestem przekonana, ze zobaczysz masę zepsutych elewacji w złotym dębie okiennym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.05.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Lukarna, moim zdaniem orzech jest łatwiejszy do ogrania, złoty dąb trzeba dobrze czuć, żeby wnętrze wypadło szlachetnie;) To właśnie jest kwintesencja moich rozterek;) A teraz uwaga: SEZON WNIOSKOWY UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY!! I piję Wasze zdrowie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 15.05.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Lukarna fajnie, że się zdecydowaliście na okna konkretne już A duża różnica jest między dwu i trzyszybowymi? Cenowo? Co do koloru, wzięłabym orzech ale to już zależy od wszystkich rzeczy które planujecie mieć, ich kolorystyki, stylu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 To na zdrowie, Lukarenka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.05.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 To właśnie jest kwintesencja moich rozterek;) A teraz uwaga: SEZON WNIOSKOWY UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY!! I piję Wasze zdrowie;) Twoje zdrowie (popiję kawą, bo w pracy jestem) Zasłużyłaś na chwilę wytchnienia:yes: Jak tam objazd domów w poszukiwaniu koloru? Stawiam na orzech:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 16.05.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ja powiem że z tym orzechem to nie jest tak fajnie. Prawda jest taka że taki jaki kto ma kolor to będzie mówił że trudniej wszystko dobrać. Dla mnie łatwiej jest dobrać do złotego dębu....dlatego że mam orzech:) Lukarna popatrz na nasze parapety- jakie ciemne (ile kurzu...) podłoga która nam się bardziej podobała pasuje bardziej do złotego dębu:( i co wybieramy ciemniejszą podłogę ... bo bardziej psuje do okien.... meble muszą być już jasne, no bo będzie wszędzie za ciemno itp ... nie ważne jaki kolor wybierzesz, i tak zawsze później coś Ci może nie pasować Dlatego wcześniej pisałam w wew. białych,no bo do nich to już wszystko chyba pasuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts