Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Siedzę w pracy i się skupić nie mogę.

Mogłoby popadać to by ślicznie dach umyło...

Szkoda że się nie powstrzymałam jeden dzień z pokazaniem zdjęć do dzisiaj bo już większość skończyli:) Zostały im po 2 paski dachówki przy małych lukarnach - jutro teść skończy ocieplanie i w czwartek zrobią na gotowo:)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A teraz salon:)

To rzut na którym widać że na styk ale wszystko się zmieści:)

http://img98.imageshack.us/img98/2120/20342821.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I legenda:)

Kanapa (ta na górze) stoi na nie otwieranej części przesuwanych drzwi tarasowych. Pomiędzy kanapą a kominkiem (trójkąt w lewym górnym rogu) wyjście na taras.

Prostokat po lewej to szafka TV, pomiędzy nią a prostokątem na dole (barek) wyjście na korytarz.

Na dole pomiedzy barkiem a stołem wejście do kuchni;)

http://img811.imageshack.us/img811/9136/43752906.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/5932/14101598.jpg

http://img842.imageshack.us/img842/6393/57420060.jpg

http://img99.imageshack.us/img99/5116/83703086.jpg

To jedynie kilka z całej masy różnych propozycji:):):)

Do koloru dojrzeję ale zobaczcie - wszystko się zmieści!!!!

:)

Tak, dokładnie to ten. Tylko na stronie ma ofertę Hormanna a niby Robert mówił że Krispola też ma - jeszcze tam nie dzwoniłam, musi poczekać na swoją kolej;)

ma Krispola w ofercie...

my właśnie mamy bramę Krispola, poza tym Krispol ma identyczną okleinę orzech co okna HeKaPlastu :)

O to tak własnie jak u mnie:)

Cholera przypomniało mi się. Dzwonił dziś do mnie p. Robert bo robił rano resztę pomiarów. Okazało się że dach nad tarasem wchodzi w światło okna na poddaszu:/ W tej chwili gąsior wchodzi jakieś 6cm ale po dodaniu wszystkich potrzebnych "odległości" będziemy musieli skrócić, podmurować okno o 12cm jakieś:/

Tzn 2 okna: w łazience i u Wiktorii będą zaczynały się na wysokości około 104-105 cm. W łazience OK ale u Wiki... ale trudno przecież dachu nie rozbiorę:/

Myślę, że nie tylko ja, czekam na to które wersje kolorystyczne salonu pokażesz!

Jestem ciekawa które wersji najbardziej przypadły ci do gustu :lol2:

I zastanawiam się, czego jeszcze ci do kompletnej wizji domu brakuje? zapomniałyśmy o jakimś pomieszczeniu?

Gdybym chciała wstawić wszystkie to byłoby ich pewnie kilkanascie:):)

A do kompletnej wizji??

No kuchnia jeszcze, i pokój Weroniki i pralnia i korytarz... Coś by sie może jeszcze znalazło:):):)

A teraz bez zartów - dobra wiem wiem już się zamykam - jak Ci nie dostarczę "tego co mi się podoba" to nic nie zrobisz:)

Dostarczę dostarczę, tylko muszę się skupić na tym... Do Weroniki mam już tapetę:)

A do reszty muszę sie przyłożyć:)

Fajny ten mój salon, co??

;)

No całkiem, całkiem :lol2:

w zasadzie niczego sobie, niby mały, ale zrobił się taki fajny, przytulny

powiem ci, że nie sądziłam, że wszystko wejdzie, myślałam, że będę musiała dać 2 sofy po max 160 cm, a weszła nawet większa :)

przy stole są wysunięte (lub wsunięte) krzesła tylko do połowy, a i tak między ścianą a krzesłem i krzesłem a sofą jest min. 60 cm, na codzień może tak stać, jak będziecie mieć większa imprzę to i tak postawicie stół na środku pokoju.

pokaż mi tą tapetę do pokoju Weroniki!!!!! ja szukam i szukam czegoś do pokoju Leny i obecnie świta mi pomysł żółto-czerwonego pokoju :lol2: niestety moja córeczka nie lubi różowego :(

No jasne, że fajny:) Okno przesuwka idealnie pasuje, nie wiem czy zauważyłaś, ale w przesuwkach są jakby nierówne progi, a u Ciebie idealne rozwiązanie, bo będzie to za kanapą:) Rewelacja! Cudne dwie kanapy, bardziej wygodne niż narożnik, dzięki temu świetne miejsce na lampę i stół wprost stworzony dla Was.

Jestem pod wrażeniem:jawdrop: I orzech okien w realu fajnie gra z turkusem i popielem. Mnie wpadła w oko wersja druga, ta z turkusową w miarę gładką tapetą, ale kolory to już szczegół. Cuuudnie :yes: