Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:):)

Nie wiem kto będzie tapetował. Serio...

tapetowanie to po malowaniu najłatwiejsza czynność budowlana :)

Nigdy w życiu nikt nie tapetował mi mieszkania, a gdzieś od 15 rż robię to sama....zabawa przednia:lol:

bry Paniom:)

Malka my tapetowalismy czarna winylowa i niestety wyszlo kijowo :/ maz kiedys kladl papierowe i nawet z przesunieciem i mowi ze szlo znacznie lepiej niz nam teraz i m.in nie zdecydowalismy sie juz na polozenie tapety u corki i jej wymarzone paski zalegaja w garazu

Lukarna to ja mam nadzieje ze w rzeczywistosci pokoj bedzie tak ustawny jak na wizualce, nasz ma tyle samo metrow i jak dla mnie to co wstawilismy okazalo sie maxem zeby salonu nie zagracic tyle ze nasz maforme prostokata bardziej i jedno wejscie z korytarza. Nasza czesc wypozynowa to kanapa 2m dlugosci i do tego dostawka taka jakby pufka 55x55 plus stolik maly z ikei. Do czesci jadalnej szukamy wlasnie stolu z krzeslami na 6 miejsc plus stoi komoda i witryna (90cm)) akurat w rogi wpasowane

Ardea ,ale w jakim sensie samoprzylepnej ? Jak naklejka ?

Pumpaluna, ale winyl się lepiej kładzie niz papier, więc ni kumam czemu kijowo szło.

A najwygodniejsze sa fizelinowe - nie trzeba ich klejem smarować :)

Edytowane przez malka

Pumpa - nigdy nie używam wałka -wyłącznie miękkiej flanelowej ściereczki - a tapeta winylowa jest dość elastyczna, więc naciaganie jej na łączeniach najczęściej kończy się nieestetycznymi szparami.

Ardea, może samoprzylepna, to taka ,którą trzeba posmarować wodą?, znaczy, taka już z klejem ?

Jeśli tak, to bez obaw , zrolowała i kładła jak "trochę" szerszą tapetę.

Jeśli natomiast była by jak naklejka (znaczy odrywasz warstwę ochronną i tam masz klej), to miałabym wątpliwości ....

aaaa jeszcze zależy z czego ta tapeta jest ?

Pumpaluna, ten nasz salon jest teraz tak zagracony że cięzko mi uwierzyć że wejdą tam te wszystkie sprzęty;)

Chociaz porównuję do dużego pokoju w bloku, który mamy teraz i powinno być OK - chociaż jak piszesz na styk miejsca...

ps. a Ty mi nie pokazywałaś czasami narożnika??

Lukarna, na styk, ale zawsze możesz zamówić nieco mniejsze sofy ;)

a ja planowałam tak, by cała wasza 5 mogła usiąść razem w części wypoczynkowej

stół może być tak wciśnięty bo na co dzień i tak z niego korzystać nie będziecie, gdybyście (tak jak ja w przyszłości będę) korzystali z niego przy każdym posiłku to tak by stać nie mógł