agalind 30.08.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Aga - prowokatorko:) Ja nie będę się zastanawiała nad niepowtarzalnością, ani nad powtarzalnością swojego wnętrza:) Mogę ściągać z Was najwyżej sprzęty (jak macie jakieś sprawdzone np. zmywarki), chociaż i tu wszystko zależy od potrzeb i budżetu. Nie prowokuję, tylko troszkę się droczę. I zgadzam oczywiście z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 No tez się właśnie uspokajam tym że mnóstwo ludzi tak ma, że ma 90tki więc tak musi być dobrze:) Do normalnego chodzenia ok tylko się zastanawiam jak z wnoszeniem czegoś większego na górę... No dobra, ok, przesadzam:p Byłam przed chwilą na budowie bo teściunio poprosił o usytuowanie sprzętów w łazience:) Zrobiłam więc piękny projekt w paincie, ładnie zwymiarowany, urwałam się z pracy i szybko popędziłam do nich:) I w końcu weszłam na swój nie zalany strop:) I chodziłam sobie po nim:) Boże to czekanie mnie zabija;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.08.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 a jak często zamierzasz wnosić większe sprzęty na górę, że aż tak się zamartwiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.08.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 U mnie szerokość 100 i jest bardzo wygodnie i sporo miejsca, więc nie sądzę, żeby przy 90 był jakiś straszny problem:) Jakby coś to możesz przez okna balkonowe transportować, albo wszystko modułowe kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 100 to jest teraz u Was szerokość otworu na surowo..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.08.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Myślałam, że my o szerokości schodów mówimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 aaaaaaaaa.... no możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 a jak często zamierzasz wnosić większe sprzęty na górę, że aż tak się zamartwiasz? oj tam oj tam szukam dziury w całym;) dzisiaj u ciotki w domu biegałam z miarką i sobie wszytsko mierzyłam i schody też ona ma 100 i wydaja się szerokie i są bardzo wygodne więc myślę że nie mam się czym martwić A jeżeli w projekcie mam szerokość 90 cm to chyba na gotowo już, co?? ps. ciotka ma okna na klatce schodowej - rewelacja, fajnie jasno... no ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 minimalna szerokość biegu to 80 cm, ale biegu wygodnego to 100 cm (mierzona w świetle pomiędzy poręczą balustrady lub balustrad a wykończoną powierzchnią ściany); na schodach o szerokości 110 cm dwie osoby mogą się minąć bez trudu, ale żeby mogły swobodnie przejść obok siebie potrzeba 125 cm szerokości użytecznej biegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Esiak a Wasze stopnie jaka będą miały szerokość biegu? A w ogóle to w przeciagu kilku dni dwie osoby z mojego bliskiego otoczenia połamały się na schodach: ciotka zjechała po swoich lakierowanych zabiegowych i złamała śródstopie, a chłopak przyjaciółki zjechał po wykafelkowanych schodach rodziców i złamał rękę...Niech zyja parterówki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Niech zyja parterówki;) i niech żyją poddaszówki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 i niech żyją poddaszówki;) z windą:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Marcin, zaglądasz tu?Bo pytanko mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 ja się bardzo boję kręconych schodów mimo że mi się szalenie podobają, jako dzieciak spadłam na łeb na szyję i mocno żebra potłukłam plus problemy z kością ogonową miałam, pewnie dlatego teraz z tych moich podwójnie zabiegowych nie jestem zadowolona tak do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja myślę że to kwestia przyzwyczajenia, chociaż jak idziemy do rodzinki gdzie mają schody zabiegowe (te od złamanego śródstopia) i jeszcze z jednej strony nie ma barierki (dorosły nie wyleci bo się trzyma ściany ale jest taki pas dziury do wysokosci gdzies 1,10:/) to sobie spokojnie nie posiedzę bo latam za dzieckami tylko:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Kto wie jak policzyć takie coś: Ściankę kolankowa jak już wiecie:) mamy 85cm na gotowo. Kąt nachylenia dachu 35 stopni. I w projekcie mam narysowane że pełna wysokość (1,9) jest 1,5m od ściany.I teraz problem:jak podniesiemy ściankę do 100cm to o ile nam się "skróci" droga do pełnej wysokości??Bo mi by przy tej ściance bardzo sedes i bidet pasował, myslałam ze zrobię tam taką dodatkową sciankę i w niej np schowek, ale jak ta scinka ma mi 1,5m zabierać z łazienki to będę kombinowac inaczej:/ pod jaka wysokością ścianki mozna wieszać sedes i bidet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.08.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 tak, żeby jak się wyprostujesz przy kibelku było już nad tobą co najmniej 190cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.08.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 No to ja właśnie wiemTylko w jaki sposób to sprawdzić nie mająć ścian i dachu czy w tym miejscu te kibelki mogą stać, wisieć znaczy;) Czy założenie że:- ścianka oryginalna = odległośc do 1,90 wynosi 150cm - ścianka 100 cm = odległośc do 1,9 zmniejsza się na 125cm??? (czy to realne??)czyli mamy 125cm minus 75cm głębokość sedesu (czy taka faktycznie jest??) czyli stawiamy przedściankę na +/- 50-60cm od ścianki kolankowej i na niej montujemy stelaże do geberitów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.08.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 będę w domu to rozrysuje to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.08.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Stokrotne dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts