Lukarna 23.05.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Gdzie widzisz ironię? Na mnie już czas. Dobranoc. Z tego wszystkiego nawet się nie pożegnałam, ale ze mnie gospodyni do d... Dobrej nocy Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.05.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Lecha bitte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.05.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 ale Pilsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.05.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 wódki bym się napiła..... ale boję się, bo pewnie po pierwszym głębszym papierosa mi się zachce i co wtedy ??? więc wyszło na to,że przyjemności musze parami rzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.05.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 kurde napisalam sie i nie udalo mi sie dodac komentarzaLukarna ja gdzies na fm albo bd czyytalam ze przy 2 warstwach styro powstaja mostki powietfzne i w rzeczywistosci slabiej dom jest docieplony niz pzy 1 warstwie, poszperaj jeszcze bo nie dam sobie reki uciac ze czegos nie pokrecilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.05.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 właśnie, po co Ci 2 warstwy...?chcesz dać 20c, styro czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 23.05.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Esiak miewa wcale nie gorsze tyle ze ja i on to inny pulap cenowy wiec moze sie tego tak nie zauwaza Pumpaluna - my nie mamy wcale wyższego pułapu...aż mi się głupio zrobiło...no może tylko podłoga lepszejsza, ale też szukamy oszczędności gdzie się da:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.05.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Uwierz mi Joannk duzo 'lepsiejszych' rzeczy macie, ale nie zebym to pisala z zazdroscia czy cos. Kazdy buduje i urzadza za tyle za ile go stac. Np moja siostra na jedna lazienke wydala wiecej niz my na dwie ale jej sponsoruja tescie a ja bede kredyt splacala, ona ma ladnie a i mi moje sie podoba i to najwazniejsze, mamy co lubimy i w granicach mozliwosci. nie wyobrazam sobie zebym robila na zasadzie bo modnie czy 'zastaw sie a postaw sie' a potem w dlugach tonela nie majac za co splacac kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.05.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Lukarna, miał być brovar i co...? sam się musiałem obsłużyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.05.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Jedna fajna babka z FM kiedyś mnie zapytała, czy wezmę kolejny kredyt ( na wykończeniówkę) po to by zaimponować ludziom, których nawet nie lubię ? Czy kupię za pożyczone pieniądze, rzeczy, które tak naprawdę nie są mi potrzebne , by zabłysnąć na festiwalu próżność FM. Gdyby wzrok zabijał - ona leżała by już martwa ale łażę trochę po dzinnikach budów i nie wątpię ,że jest tu cała rzesza ludzi, którzy tak właśnie robią - dla mnie przerażające. Powiem krótko, kupujac dom,miałam wizję wykończenia go, nie ukrywam ,że w wysokim standardzie, ale,że wyszło jak wyszło,to co miałam na armaturę, lampy i schody, poszło na nowe bloczki, więźbę, tynki i wylewki, a to co było na "fanaberie" trzeba było przeznaczyć na dach i fundament - cóż życie. Dlatego buduję czwarty rok....nie dlatego,że lubię budować prrrrrrrrryyyyy- dość zwierzeń co do styro na elewacji - masz mozliwość rób na jesieni - sam tynk, to juz pikuś (w miarę czysta robota ) więc po styro możesz już ogródek zakładać Ja bedę musiała kłaść w dwóch warstwach (może i trzech ) i pytanie - czym je łączyć - sam kołek nie da rady, kleje rozpuszczają styro, więc pianką ? jakimś polimerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 24.05.2012 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ale moje zadowolenie byłoby większe gdyby... nie te kwiatki:( jakie kwiatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.05.2012 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 ale Pilsa No Pilsa miałam właśnie:) wódki bym się napiła..... ale boję się, bo pewnie po pierwszym głębszym papierosa mi się zachce i co wtedy ??? więc wyszło na to,że przyjemności musze parami rzucać Malka tylko wszystkich przyjemności nie zarzuć kurde napisalam sie i nie udalo mi sie dodac komentarza Lukarna ja gdzies na fm albo bd czyytalam ze przy 2 warstwach styro powstaja mostki powietfzne i w rzeczywistosci slabiej dom jest docieplony niz pzy 1 warstwie, poszperaj jeszcze bo nie dam sobie reki uciac ze czegos nie pokrecilam Wiesz co, to poczytam, bo o styropianie nic nie wiem:/ właśnie, po co Ci 2 warstwy...? chcesz dać 20c, styro czy co? Chcę dać 15cm ale teść proponuje w dwóch warstwach, że niby lepiej, a że j tak gdzies kiedyś czytałam też - to się zastanawiam. Ale muszę jakoś temat zgłębić. Lukarna, miał być brovar i co...? sam się musiałem obsłużyć... Przepraszam Cię Marcinie, ale mój Marcin się obudził i płakał, a jak się koło niego położyłam to już przepadłam:/ Dlatego buduję czwarty rok....nie dlatego,że lubię budować prrrrrrrrryyyyy- dość zwierzeń Dobrze może że poszłam spać bo jakbyśmy się wszyscy zaczęli zwierzać co do styro na elewacji - masz mozliwość rób na jesieni - sam tynk, to juz pikuś (w miarę czysta robota ) więc po styro możesz już ogródek zakładać Ja bedę musiała kłaść w dwóch warstwach (może i trzech ) i pytanie - czym je łączyć - sam kołek nie da rady, kleje rozpuszczają styro, więc pianką ? jakimś polimerem ? Chcę zrobić na jesień tylko: - jak szybko można po tynkach i wylewkach?? - czy powierzyć tą robotę teściowi:/ jakie kwiatki? Aksamitka, te na zakończeniach gąsiorów. Jak nie widzisz dokładnie na moich fotach to zobacz na stronie Robena. Ty chyba tez chcesz Piemonta zakładać tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 24.05.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Lukarna no nie widzę będę mieć robena piemont- mam sie bać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.05.2012 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Nie wiem czy bać mnie to zaskoczyło bo wyobrażałam sobie że dach będzie zakończony na prosto a wygląda tak: http://www.klinkier-sklep.pl/media/catalog/product/cache/1/image/800x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/z/a/zakonczenie_kalenicy_koniec_1_kopiowanie__1.jpg Ale Aksamitka spoko, teraz mi się przypomniało, na Twoim dachu takie zakończenia nie występują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.05.2012 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 To przy dachach dwuspadowych tylko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 24.05.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 uf to mnie uspokoilas, faktycznie nie wygląda to najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.05.2012 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Już zaakceptowałam je w myśl zasady: nie możesz tego zmienić to staraj się polubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.05.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 z czasem to nawet osiagasz etal ze nie tylko lubisz ale ci sie calkiem podobna i innego rozwiazania to nawet sobie nie wyobrazasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 24.05.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Przepraszam Cie Lukarna,że robię to w Twoich komentach, ale....Pumpaluna wrzuć coś czasem,żebym była na bieżąco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.05.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 No mówię że już kocham moje kwiatki:):) Zresztą one są nieistotne. Ważne że dach jest, nie?? O właśnie!! Co robicie z woda deszczową?? U nas teść wymyślił, że pozbiera z wszystkich rynien i wykopie studnię i stamtąd będzie woda do podlewania ogrodu. Zda to egzamin?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts