Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wódki bym się napiła.....

ale boję się, bo pewnie po pierwszym głębszym papierosa mi się zachce i co wtedy ???

więc wyszło na to,że przyjemności musze parami rzucać ;)

Uwierz mi Joannk duzo 'lepsiejszych' rzeczy macie, ale nie zebym to pisala z zazdroscia czy cos. Kazdy buduje i urzadza za tyle za ile go stac. Np moja siostra na jedna lazienke wydala wiecej niz my na dwie ale jej sponsoruja tescie a ja bede kredyt splacala, ona ma ladnie a i mi moje sie podoba i to najwazniejsze, mamy co lubimy i w granicach mozliwosci. nie wyobrazam sobie zebym robila na zasadzie bo modnie czy 'zastaw sie a postaw sie' a potem w dlugach tonela nie majac za co splacac kredytu.

Jedna fajna babka z FM kiedyś mnie zapytała, czy wezmę kolejny kredyt ( na wykończeniówkę) po to by zaimponować ludziom, których nawet nie lubię ? Czy kupię za pożyczone pieniądze, rzeczy, które tak naprawdę nie są mi potrzebne , by zabłysnąć na festiwalu próżność FM.

Gdyby wzrok zabijał - ona leżała by już martwa ;) :lol2:

ale łażę trochę po dzinnikach budów i nie wątpię ,że jest tu cała rzesza ludzi, którzy tak właśnie robią - dla mnie przerażające.

Powiem krótko, kupujac dom,miałam wizję wykończenia go, nie ukrywam ,że w wysokim standardzie, ale,że wyszło jak wyszło,to co miałam na armaturę, lampy i schody, poszło na nowe bloczki, więźbę, tynki i wylewki, a to co było na "fanaberie" trzeba było przeznaczyć na dach i fundament - cóż życie.

Dlatego buduję czwarty rok....nie dlatego,że lubię budować ;)

prrrrrrrrryyyyy- dość zwierzeń :oops:

co do styro na elewacji - masz mozliwość rób na jesieni - sam tynk, to juz pikuś (w miarę czysta robota ) więc po styro możesz już ogródek zakładać :lol:

Ja bedę musiała kłaść w dwóch warstwach (może i trzech ) i pytanie - czym je łączyć - sam kołek nie da rady, kleje rozpuszczają styro, więc pianką ? jakimś polimerem ?

ale Pilsa :p

No Pilsa miałam właśnie:)

wódki bym się napiła.....

ale boję się, bo pewnie po pierwszym głębszym papierosa mi się zachce i co wtedy ???

więc wyszło na to,że przyjemności musze parami rzucać ;)

Malka tylko wszystkich przyjemności nie zarzuć:p

kurde napisalam sie i nie udalo mi sie dodac komentarza

Lukarna ja gdzies na fm albo bd czyytalam ze przy 2 warstwach styro powstaja mostki powietfzne i w rzeczywistosci slabiej dom jest docieplony niz pzy 1 warstwie, poszperaj jeszcze bo nie dam sobie reki uciac ze czegos nie pokrecilam

Wiesz co, to poczytam, bo o styropianie nic nie wiem:/

właśnie, po co Ci 2 warstwy...?

chcesz dać 20c, styro czy co?

Chcę dać 15cm ale teść proponuje w dwóch warstwach, że niby lepiej, a że j tak gdzies kiedyś czytałam też - to się zastanawiam.

Ale muszę jakoś temat zgłębić.

Lukarna, miał być brovar i co...?

sam się musiałem obsłużyć... :p

Przepraszam Cię Marcinie, ale mój Marcin się obudził i płakał, a jak się koło niego położyłam to już przepadłam:/

Dlatego buduję czwarty rok....nie dlatego,że lubię budować ;)

prrrrrrrrryyyyy- dość zwierzeń :oops:

Dobrze może że poszłam spać bo jakbyśmy się wszyscy zaczęli zwierzać;)

co do styro na elewacji - masz mozliwość rób na jesieni - sam tynk, to juz pikuś (w miarę czysta robota ) więc po styro możesz już ogródek zakładać :lol:

Ja bedę musiała kłaść w dwóch warstwach (może i trzech ) i pytanie - czym je łączyć - sam kołek nie da rady, kleje rozpuszczają styro, więc pianką ? jakimś polimerem ?

Chcę zrobić na jesień tylko:

- jak szybko można po tynkach i wylewkach??

- czy powierzyć tą robotę teściowi:/

jakie kwiatki?

Aksamitka, te na zakończeniach gąsiorów. Jak nie widzisz dokładnie na moich fotach to zobacz na stronie Robena. Ty chyba tez chcesz Piemonta zakładać tak??

Nie wiem czy bać:) mnie to zaskoczyło bo wyobrażałam sobie że dach będzie zakończony na prosto a wygląda tak:

http://www.klinkier-sklep.pl/media/catalog/product/cache/1/image/800x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/z/a/zakonczenie_kalenicy_koniec_1_kopiowanie__1.jpg

Ale Aksamitka spoko, teraz mi się przypomniało, na Twoim dachu takie zakończenia nie występują.

No mówię że już kocham moje kwiatki:):):)

Zresztą one są nieistotne.

Ważne że dach jest, nie??:)

O właśnie!!

Co robicie z woda deszczową??

U nas teść wymyślił, że pozbiera z wszystkich rynien i wykopie studnię i stamtąd będzie woda do podlewania ogrodu. Zda to egzamin??