Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ad 1 - mamy włączniki schodowe w przedpokojach, wiatrołapie, na schodach i w sypialni, cuuuudna sprawa

ad 3 - tylko podwójne gniazdka, pojedyncze strata kasy i miejsca

ad 4 - kable antenowe do wszystkich sypialni, względnie pomieszczeń o nasilonej używalności (kuchnia, pralnia)

ad 5 - nie mamy głośników w łazience, w sumie nawet mi do głowy by nie przyszły gdyby nie FM ale fakt, pomysł nie jest głupi jak się lubi słuchać muzyki w kąpieli Tobie przecież mąż będzie grał na gitarze i śpiewał;)

ad 7 - gniazdko na tarasie nam wszyscy znajomi odradzali ze względu na konieczność jakiegoś obejścia do wyłączania w razie wyjazdu, elektryk stwierdził że od tego się ostatnio odchodzi? elektryk zrobił jakieś obejście, ale nie pytaj jakie. Gniazdko powstało, bo ja przedłużaczy nei cierpię jeszcze bardziej niż klinkieru;)

ad 12 - Agalind jak rozwiązałaś te ledy? będą przy stopniach węże umieszczone czy jakoś punktowo? u nas jest włącznik schodowy a w rzeczywistości mimo że klatka schodowa bez doświetlenia to światła z dołu i góry tyle pada że tylko nocą zapalamy żyrandol ledy sa punktowe. chodzi tylko o to żeby wieczorem sie nie zabic jak ktoś będzie po nocy wracał;)

ad 14. Instalacja do agregatu w razie przerw prądu przełącza sie w skrzynce i kilka urządzeń bez szkody chodzi (np. lodówka). Na kilka godzin starczy. Agregat można kupić w przyszłości. - ŻAŁUJĘ ŻE TEGO NIE MAM!!!! to byl dla nas priorytet

...

I własnie:

jak oświetlić blat kuchenny pod oknem i tam gdzie nie ma szafek wiszących??

U mnie będzie jedna szafka wisząca i tam oświetlenie podszafkowe. Reszta to halogeny w suficie. Jeszcze okap ma swiatełka. Myślę, że jak odpalę te wszytskie punkty to będzie jasno;)

a ja o agregatach to się dowiedziałam dopiero jak my już po tynkach byliśmy i nie mieliśmy prądu jeszcze do sprawdzenia działania pieca

mój mąż jest kompletnie nie techniczny, ogólnie raczej było koło tej budowy i tylko mnie wspierał, to ja ta od kołowrotka jestem, on zarabia kasę i mnie dopieszcza ;)

ps.

ze śpiewaniem to coś kiepsko ale jak już mam czas i zalegnę w wannie to przychodzi mi do ucha poszeptać hehehe

Ale się rozgadałyście, a mnie żal ściska, bo ciągle pracuję i tak jeszcze długo...:( O elektryce też najpierw czytałam, potem przełożyłam na nasze potrzeby i chyba będzie ok. Nie rób kinkiecików koło tv, jak ołtarz;) Jeszcze ledy na czujkę brrr Poza tym dziewczyny dobrze radzą, a i zastanów się gdzie szukasz włącznika światła, gdy jest ciemno, tak intuicyjnie na jakiej wysokości.

Lukarna no to gratuluję :) a bramę to Wam przyjmą zamówienie przed tynkami? Bo u nas się rękami i nogami bronią przed tym... że pomiar co do cm musi być itd i że po tynkach dopiero :/

Ale za to wreszcie się zdecydowaliśmy na drzwi, tylko jeszcze zamówić trzeba :p

Lukarna BRAAAAAAAAAAAAAAAWO, no nareszcie ;)

Pinacolada z tymi bramami to chyba nie tylko o dokladny pomiar chodzi tylko o mechanizm, my mielismy pomiar zrobiony na kilka miesięcy przed tynkami, warunek był tylko taki że montują po tynkach (hormann inaczej nie daje gwarancji) ze względu na możliwe 'odpryski' i kamyki przy tynkowaniu i popsucie rolek

Ja też się cieszę:wave: A jak już będą wstawione to dopiero radość nie z tej ziemi:)Z bramą to łatwizna;)

Bramą to niech się P martwi;)

Super wiadomość:) Teraz jeszcze drzwi i SSZ osiągnięty:D

No własnie chyba drzwi zamówimy póxniej, boję się że mi zniszczą:/ Na razie teść zrobi jakieś porządne tymczasowe.

Lukarna no to gratuluję :) a bramę to Wam przyjmą zamówienie przed tynkami? Bo u nas się rękami i nogami bronią przed tym... że pomiar co do cm musi być itd i że po tynkach dopiero :/

Ale za to wreszcie się zdecydowaliśmy na drzwi, tylko jeszcze zamówić trzeba :p

Princesa, nie wiem bo jeszcze nie dzwoniłam. Ale teść sam wytynkuje garaż przed bramą więc jakoś to zgramy...

Gratuluję wyboru drzwi!! Długi proces tez to u Was był, prawda??:)