pumpaluna 29.05.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 właśnie ze względu na oświetlenie blatu roboczego daliśmy szafkę wiszącą w rogu i połączyliśmy strony "dechą" z której zwisają 3 oprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.05.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 ad 1 - mamy włączniki schodowe w przedpokojach, wiatrołapie, na schodach i w sypialni, cuuuudna sprawa ad 3 - tylko podwójne gniazdka, pojedyncze strata kasy i miejsca ad 4 - kable antenowe do wszystkich sypialni, względnie pomieszczeń o nasilonej używalności (kuchnia, pralnia) ad 5 - nie mamy głośników w łazience, w sumie nawet mi do głowy by nie przyszły gdyby nie FM ale fakt, pomysł nie jest głupi jak się lubi słuchać muzyki w kąpieli Tobie przecież mąż będzie grał na gitarze i śpiewał ad 7 - gniazdko na tarasie nam wszyscy znajomi odradzali ze względu na konieczność jakiegoś obejścia do wyłączania w razie wyjazdu, elektryk stwierdził że od tego się ostatnio odchodzi? elektryk zrobił jakieś obejście, ale nie pytaj jakie. Gniazdko powstało, bo ja przedłużaczy nei cierpię jeszcze bardziej niż klinkieru;) ad 12 - Agalind jak rozwiązałaś te ledy? będą przy stopniach węże umieszczone czy jakoś punktowo? u nas jest włącznik schodowy a w rzeczywistości mimo że klatka schodowa bez doświetlenia to światła z dołu i góry tyle pada że tylko nocą zapalamy żyrandol ledy sa punktowe. chodzi tylko o to żeby wieczorem sie nie zabic jak ktoś będzie po nocy wracał ad 14. Instalacja do agregatu w razie przerw prądu przełącza sie w skrzynce i kilka urządzeń bez szkody chodzi (np. lodówka). Na kilka godzin starczy. Agregat można kupić w przyszłości. - ŻAŁUJĘ ŻE TEGO NIE MAM!!!! to byl dla nas priorytet ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.05.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 I własnie: jak oświetlić blat kuchenny pod oknem i tam gdzie nie ma szafek wiszących?? U mnie będzie jedna szafka wisząca i tam oświetlenie podszafkowe. Reszta to halogeny w suficie. Jeszcze okap ma swiatełka. Myślę, że jak odpalę te wszytskie punkty to będzie jasno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Cholera, nie zauważyłam, faktycznie!! A to dobry pomysł jest...No tak, tylko jak u siebie nie dam szafki wiszącej (nie wiem czy się przy okapie zmieści) to bedę miała dechę "donikąd":/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 a ja o agregatach to się dowiedziałam dopiero jak my już po tynkach byliśmy i nie mieliśmy prądu jeszcze do sprawdzenia działania pieca mój mąż jest kompletnie nie techniczny, ogólnie raczej było koło tej budowy i tylko mnie wspierał, to ja ta od kołowrotka jestem, on zarabia kasę i mnie dopieszcza ps. ze śpiewaniem to coś kiepsko ale jak już mam czas i zalegnę w wannie to przychodzi mi do ucha poszeptać hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2012 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mój też przychodzi, ale ani mi nie śpiewa ani nie szepcze, za to zarabia kasę i dopieszcza:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.05.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mój też przychodzi, ale ani mi nie śpiewa ani nie szepcze, za to zarabia kasę i dopieszcza:D:D:D Mój mówi, żebym to ja przestała śpiewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ale się rozgadałyście, a mnie żal ściska, bo ciągle pracuję i tak jeszcze długo... O elektryce też najpierw czytałam, potem przełożyłam na nasze potrzeby i chyba będzie ok. Nie rób kinkiecików koło tv, jak ołtarz;) Jeszcze ledy na czujkę brrr Poza tym dziewczyny dobrze radzą, a i zastanów się gdzie szukasz włącznika światła, gdy jest ciemno, tak intuicyjnie na jakiej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2012 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Cześć pani A:) Nie martw się i na Ciebie przyjdzie czas na odpoczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ardea jeszcze tylko miesiąc i będziesz śpiewać "wakacje, znów są wakacje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Pumpaluna, ja jeszcze ze dwa miesiące ciężkiej pracy i stresu a dopiero potem wakacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Obronę masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mam, ale nie mówmy o tym, bo tak się stresuję, że mnie żołądek boli, gdy o tym myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 To na zmianę tematu: Lukarna ma zamówione okna:) Termin: początek lipca:):) Teraz jeszcze brama do kompletu i będzie OK:) Ale się cieszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ja też się cieszę A jak już będą wstawione to dopiero radość nie z tej ziemi:)Z bramą to łatwizna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.05.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 To na zmianę tematu: Lukarna ma zamówione okna:) Termin: początek lipca:):) Teraz jeszcze brama do kompletu i będzie OK:) Ale się cieszę... Super wiadomość Teraz jeszcze drzwi i SSZ osiągnięty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 29.05.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Lukarna no to gratuluję a bramę to Wam przyjmą zamówienie przed tynkami? Bo u nas się rękami i nogami bronią przed tym... że pomiar co do cm musi być itd i że po tynkach dopiero :/ Ale za to wreszcie się zdecydowaliśmy na drzwi, tylko jeszcze zamówić trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.05.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mam, ale nie mówmy o tym, bo tak się stresuję, że mnie żołądek boli, gdy o tym myślę. obronę czego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Lukarna BRAAAAAAAAAAAAAAAWO, no nareszcie Pinacolada z tymi bramami to chyba nie tylko o dokladny pomiar chodzi tylko o mechanizm, my mielismy pomiar zrobiony na kilka miesięcy przed tynkami, warunek był tylko taki że montują po tynkach (hormann inaczej nie daje gwarancji) ze względu na możliwe 'odpryski' i kamyki przy tynkowaniu i popsucie rolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ja też się cieszę A jak już będą wstawione to dopiero radość nie z tej ziemi:)Z bramą to łatwizna;) Bramą to niech się P martwi;) Super wiadomość Teraz jeszcze drzwi i SSZ osiągnięty:D No własnie chyba drzwi zamówimy póxniej, boję się że mi zniszczą:/ Na razie teść zrobi jakieś porządne tymczasowe. Lukarna no to gratuluję a bramę to Wam przyjmą zamówienie przed tynkami? Bo u nas się rękami i nogami bronią przed tym... że pomiar co do cm musi być itd i że po tynkach dopiero :/ Ale za to wreszcie się zdecydowaliśmy na drzwi, tylko jeszcze zamówić trzeba Princesa, nie wiem bo jeszcze nie dzwoniłam. Ale teść sam wytynkuje garaż przed bramą więc jakoś to zgramy... Gratuluję wyboru drzwi!! Długi proces tez to u Was był, prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts