Esiak 31.08.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 wychodzi z wyliczeń matematycznych przy Twoich założeniach, że wysokość 190cm będzie 128,53cm od ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.08.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ale kombinujesz ja bym chyba nie ryzykowała z kibelkiem pod skosem, nijak ci nie pasuje w innym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.08.2011 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Zawsze miałam niejasne wrażenie że matematyka się może jeszcze w życiu przydać Bardzo bardzo Ci dziękuję Sprawdziłam w googlach, "głębokość" zawieszanej miski ustępowej to około 55cm, czyli ścianka musiałaby byc postawiona około 73-75 cm od ściany... Kawał łazienki to jest cholera... Wieczorem spróbuję to zwizualizować. Może wtedy coś mi podpowiecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.08.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ale kombinujesz ja bym chyba nie ryzykowała z kibelkiem pod skosem, nijak ci nie pasuje w innym miejscu? Kombinuję bo tam właśnie jest najbliżej pionu... Jak dam na inną ścianę to mi teść mówi, że musiałaby iść w łazience na dole rura kanalizacyjna PO SCIANIE:/:/:/ I że co ja się denerwuję, przecież teraz takie ładne rury są. A w ogóle to on mi ją może kartongipsem i płytkami. A ja wolałabym jednak tego uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.08.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Kombinuję bo tam właśnie jest najbliżej pionu... Jak dam na inną ścianę to mi teść mówi, że musiałaby iść w łazience na dole rura kanalizacyjna PO SCIANIE:/:/:/ I że co ja się denerwuję, przecież teraz takie ładne rury są. A w ogóle to on mi ją może kartongipsem i płytkami. A ja wolałabym jednak tego uniknąć Ale się uśmiałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.08.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 kanalizacyjna to chyba najlepiej jak w pionie idzie, przynajmniej tak mówił znajomy hydraulik; ostatecznie u nas wyszło i tak w pionie więc nie wnikałam głębiejna logikę biorąc przy zatkanym kibelku wtedy najłatwiej go odetkać jak to pion jest a nie jakieś leżące rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.08.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Miskę ustępową przyłączamy do podejścia o średnicy 100 mm, jego długość (odległość od pionu) nie powinna zaś przekraczać 1 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.08.2011 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ale się uśmiałam:) No, muszę chyba zacząć spisywać złote myśli teściunia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.08.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ładne rury można pomalować jeszcze ładniejszą farbą olejną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.08.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Taką seledynowo-gaciową:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.08.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ee co ty, podrabianą miodową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.09.2011 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Trochę zniechęcona jestem. Wczoraj próbowałam coś kombinować z górną łazienką i ten głupi skos mi wszystko psuje. Nawet mi się nie chciało wczoraj wrzucać tu wam "wizualizacji profesjonalnych" :/ Ale co tam. Dzisiaj Zalewają Nam Strop :D:D:D:D Więc jak wszytsko pójdzie OK to wieczorem IMPREZA;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Najlepsze w budowaniu jest imprezowanie:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.09.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Wieści z placu nie-boju. Beton miał być około 8:30 ale się zbetonił i nie dotarł. Coś im logistyka nawaliła i u nas ma być około 14. Ale jesteśmy pełni spokoju - jak czekaliśmy na ten strop półtora roku to te kilka godzin w te czy wewte:) Jak mnie szef z czymś nie usadzi to może nawet pojadę fotorelacje zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Pozwól, że Ciebie zacytuję (dzisiejszy wpis w moim dzienniku): "Nikt nie mówił, że będzie lekko":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.09.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 fotorelacja konieczna, powiedz szefowi że nie możesz koleżanek i kolegów na forum rozczarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.09.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ok, jestem. Fotorelacja będzie ale trochę później jak aparat przyjdzie z samochodu;) bo zapomniałam zabrać:/ Beton przyjechał w końcu po 15. Ja kończę pracę o 15, oczywiście wychodziłam 15:15, szybko do przedszkola po Średnią, potem do domu po Najmłodszego i o 16 bylismy na miejscu - załapaliśmy się na samą końcówkę Dzieciaki były zachwycone - ja zresztą też:) Przyjechał pan z tym czymś wibrującym do wygładzania betonu, najpierw ładnie nam strop zagrabił a potem wygładził. Niestety zabrakło około 0,5m3 na kawałek wieńca, więc mąż z teściem nadal pracują, żeby dolać resztę dzisiaj... Teść nie do końca jest zadowolony z pracy pana wyrównywacza bo twierdzi że gdzieś na tarasie wyrównał źle i oczywiście teraz łazi i poprawia... Ogólnie to jestem taka zadowolona z faktu, że w końcu jest to zalane, poczekamy teraz do połowy września i w końcu będzie widac szybsze efekty:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.09.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Pozwól, że Ciebie zacytuję (dzisiejszy wpis w moim dzienniku): "Nikt nie mówił, że będzie lekko":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.09.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 a schody do piwnicy też zalali od razu..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.09.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Nie pogratulujemy zalania stropu, aż nie zobaczymy;) My mieliśmy bardzo niegładki strop, ale to chyba nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts