Lukarna 02.06.2012 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Cześć Fajnie wstać z myślą że wolny dzień... I jeszcze jutro:) Może uda mi się podjechać dziś na budowę - nic się tam nie dzieje więc i mnie nie ciągnie do wizyt:( To znaczy coś tam się dzieje - teść nadal walczy z rynnami. Ale że to w ziemi zakopane to nie widać Zmęczyłam (prawie) moje potrzeby elektryczne. Prawie bo mam cały czas zagwozdkę z kuchnią;( I nie do końca ogarnęłam temat oświetlenia klatki schodowej. Ale mam nadzieję że jak spotkam się z panem od projektu to coś mi podpowie jeszcze. Miłej soboty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.06.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 A elektrykę ostatecznie teść będzie sam robił?? Nam panowie, którzy kładli instalacje jeszcze dużo podpowiedzieli i pewnie gdyby nie oni to ja bym się wkurzała teraz mocno że za mało mam gniazdek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.06.2012 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Tak elektrykę teść z mężem.Ale wg projektu który zrobi nam "fachowiec";) W sypialniach na każdej ścianie 2 podwójne gniazdka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.06.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) ja mam w sypialni takpo każdej stronie łóżka po jednym podwójnym gniazdku, przy drzwiach tarasowych 1 podwójne, potem na ścianie przeciwległej (tam gdzie komody) po lewej dwa podwójne plus telewizyjne i na tej samej ścianie tylko te kilka metrów dalej (w drugim kącie praktycznie) znowu 2 podwójne i potem w garderobie jedno podwójne. Czyli jakby zliczyć sypialnie to mam 8 podwójnych gniazdek a u dzieciaków to zależy. u młodej w sumie 8podwójnych, internetowe i telewizyjne (u niej miała być tv z tpsy ale zrezygnowaliśmy i wzięliśmy N multiroom) i u małego 9 podwójnych plus rtv Edytowane 2 Czerwca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.06.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Pumpaluna, zobaczyłam, że jesteś to wpadłam z pytaniem:) blat betonowy masz z Eggera? Brałaś od stolarza kuchennego, bo chcę taki sam do pralni. W sprawie elektryki też się wypowiem:) Pumpaluna ma wersję na bogato, ja mam połowę mniej gniazdek w sypialni a i tak wydaje mi się, że z zapasem. Przy łóżku dwa podwójne (lampki i ładowarki), za komodami - tv i jedno podwójne (może lampka, jakiś dodatkowy sprzęt) potem jeszcze jedno na dole (odkurzacz) i jedno wyżej (żelazko) w garderobie tylko jedno. Podobno im więcej, tym lepiej, ale niby co ja miałabym tam jeszcze podłączyć Warto zrobić sporo wyłączników (schodowych, chyba tak się nazywają), żeby nie wracać zgasić światło, nam to doradził elektryk, bo sama na to nie wpadłam. I przemyśleć na którą stronę będą się otwierały drzwi. Edytowane 2 Czerwca 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.06.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Ardea blat z eggera, wszystko zamawiał stolarz także nie wiem co i jak. Z tego co mówił to są 2 grubości, ten cieńszy 4cm który ja mam jest 90cm szeroki a tem grubszy 6cm jest 60tka czyli np nam do kuchni by się nie nadawał bo trzerba by było złączenia robić a co do wersji "na bogato" to ekm pojęcie względne bo nam ledwo starcza. Przy łóżku wykorzystywane wsyzstkie, przy balkonie do odkurzacza, przy komodach odpowiednio budzik, radio, jonizator no i jedne zostawało z myślą jakiejś lampie stojącej albo kiedyś tv. Na drugim końcu dwa podwójne zajęte - podpięta ładowarka komputerowa, lampka na biurku i drukarka, akurat jeszcze jedno do ładowarki aparatu zostało. Co innego jeśli w sypialni tylko się sypia, ja z braku gabinetu tutaj też pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.06.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Gdybyś napisała,że masz gabineto - sypialnię nie ośmieliłabym się stwierdzić, że na bogato;) Licząc gabinet i sypialnię mam więcej gniazdek niż Ty:p Ja potrzebuję blatu w dwóch małych kawałkach, znam ceny z netu, zobaczymy jak wyceni je stolarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.06.2012 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Chyba zaplanowałam za mało jednak;)Gniazdek oczywiście. Z tymi włącznikami schodowymi to pamiętam, że to fajne jest. Ale na razie wymyśliłam tylko że będą:- przy wejściu z wiatrołapu/wyjściu z salonu - do oswietlenia korytarza na dole (nie wiem czy jest sens, korytarz ma 3,5m, ale chyba sie powinno dac, co?)- wejście do kuchni z korytarza/wejście z salonu- wiadomo schody;) i tu się zastanawiam czy da się połączyć to włączanie/wyłączanie oświetlenia klatki schodowej i górnego korytarza żeby mozna było właczyć/wyłączyć: na dole, przy pokojach dziewczyn i przy wejściu do naszej sypialni?? Na budowie nie byłam, szwędałam się z młodszymi trochę po okolicy, trochę u mojej mamy...Najstarsza na wycieczce - aktualnie jest w Gdańsku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.06.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Najstarsza na wycieczce - aktualnie jest w Gdańsku:) To pogody nie ma plażowej . Do 17ej padał deszcz na zmianę z gradem i przebłyskami słońca i silny wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2012 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 To pogody nie ma plażowej . Do 17ej padał deszcz na zmianę z gradem i przebłyskami słońca i silny wiatr. No tak to mniej więcej na zdjęciach wyglądało;) Ale wróciła zadowolona i to najważniejsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2012 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Aaa, przypomniało mi się: Dzisiaj mija 3 lata jak kupiliśmy działkę... Dużo się przez ten czas wydarzyło a jeszcze tyyyle przed nami. Mam nadzieję, że w przyszłym roku o tym czasie będę mogła napisać, że przeprowadzka tuż tuż A, o schodach z kostki to pomarzyć sobie mogę: wczoraj mój mąż mi oznajmił, że teść właśnie wylewa beton na podest:( Tak to jest jak się sama tam nie przejadę:/ Ale może to i dobrze, decyzja się sama podjęła i mam to z głowy. A sama do końca nie wiedziałam jak to wejście ma wyglądać. To do pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 No tak to mniej więcej na zdjęciach wyglądało;) Ale wróciła zadowolona i to najważniejsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2012 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Cześć Aga:) Pracujesz w pt czy możemy się cieszyć wspólnie krótkim tygodniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Pracuję, ale w sumie mi to pasuje. I tak nie będzie się wiele działo, więc szkoda urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Taa też tak w sumie podchodziłam bo urlop cenna rzecz;), ale że cała firma zamknięta to postanowiłam się cieszyć tym co mam:) Poddam się pasjonującemu zajęciu: będę wywalać nadprogramy z szaf, naszych i dzieciaków;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Taki czas się przydaje.Porządki w szafach zrobię przed przeprowadzką. Pewnie sama się zdziwię ile rzeczy można upchnąć na takiej małej przestrzeni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2012 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Uwierz mi - można;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Śmialiśmy się ostatnio, że się nie pomieścimy bez pawlaczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.06.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 - wiadomo schody;) i tu się zastanawiam czy da się połączyć to włączanie/wyłączanie oświetlenia klatki schodowej i górnego korytarza żeby mozna było właczyć/wyłączyć: na dole, przy pokojach dziewczyn i przy wejściu do naszej sypialni?? da się, ja tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.06.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 da się, ja tak mam Cześć Kinga:) Dzięki, tak by mi najbardziej pasowało:) Wczoraj dogadaliśmy z małżonem resztę pomieszczeń których nie byłam pewna i możemy uderzać po projekt. ps. Aga, mówiłaś i sile w garażu;) Mój mąż chcialby mieć w garażu, w piwnicy i w pomieszczeniu pod tarasem:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts