Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Cześć:)

Fajnie wstać z myślą że wolny dzień... I jeszcze jutro:)

Może uda mi się podjechać dziś na budowę - nic się tam nie dzieje więc i mnie nie ciągnie do wizyt:(

To znaczy coś tam się dzieje - teść nadal walczy z rynnami. Ale że to w ziemi zakopane to nie widać;)

Zmęczyłam (prawie) moje potrzeby elektryczne. Prawie bo mam cały czas zagwozdkę z kuchnią;(

I nie do końca ogarnęłam temat oświetlenia klatki schodowej. Ale mam nadzieję że jak spotkam się z panem od projektu to coś mi podpowie jeszcze.

Miłej soboty:)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam w sypialni tak

po każdej stronie łóżka po jednym podwójnym gniazdku, przy drzwiach tarasowych 1 podwójne, potem na ścianie przeciwległej (tam gdzie komody) po lewej dwa podwójne plus telewizyjne i na tej samej ścianie tylko te kilka metrów dalej (w drugim kącie praktycznie) znowu 2 podwójne i potem w garderobie jedno podwójne. Czyli jakby zliczyć sypialnie to mam 8 podwójnych gniazdek

a u dzieciaków to zależy. u młodej w sumie 8podwójnych, internetowe i telewizyjne (u niej miała być tv z tpsy ale zrezygnowaliśmy i wzięliśmy N multiroom) i u małego 9 podwójnych plus rtv

Edytowane przez pumpaluna

Pumpaluna, zobaczyłam, że jesteś to wpadłam z pytaniem:) blat betonowy masz z Eggera? Brałaś od stolarza kuchennego, bo chcę taki sam do pralni.

W sprawie elektryki też się wypowiem:) Pumpaluna ma wersję na bogato, ja mam połowę mniej gniazdek w sypialni a i tak wydaje mi się, że z zapasem. Przy łóżku dwa podwójne (lampki i ładowarki), za komodami - tv i jedno podwójne (może lampka, jakiś dodatkowy sprzęt) potem jeszcze jedno na dole (odkurzacz) i jedno wyżej (żelazko) w garderobie tylko jedno. Podobno im więcej, tym lepiej, ale niby co ja miałabym tam jeszcze podłączyć;)

Warto zrobić sporo wyłączników (schodowych, chyba tak się nazywają), żeby nie wracać zgasić światło, nam to doradził elektryk, bo sama na to nie wpadłam. I przemyśleć na którą stronę będą się otwierały drzwi.

Edytowane przez Ardea

Ardea blat z eggera, wszystko zamawiał stolarz także nie wiem co i jak. Z tego co mówił to są 2 grubości, ten cieńszy 4cm który ja mam jest 90cm szeroki a tem grubszy 6cm jest 60tka czyli np nam do kuchni by się nie nadawał bo trzerba by było złączenia robić

a co do wersji "na bogato" to ekm pojęcie względne ;) bo nam ledwo starcza. Przy łóżku wykorzystywane wsyzstkie, przy balkonie do odkurzacza, przy komodach odpowiednio budzik, radio, jonizator no i jedne zostawało z myślą jakiejś lampie stojącej albo kiedyś tv. Na drugim końcu dwa podwójne zajęte - podpięta ładowarka komputerowa, lampka na biurku i drukarka, akurat jeszcze jedno do ładowarki aparatu zostało. Co innego jeśli w sypialni tylko się sypia, ja z braku gabinetu tutaj też pracuję

Chyba zaplanowałam za mało jednak;)

Gniazdek oczywiście.

Z tymi włącznikami schodowymi to pamiętam, że to fajne jest. Ale na razie wymyśliłam tylko że będą:

- przy wejściu z wiatrołapu/wyjściu z salonu - do oswietlenia korytarza na dole (nie wiem czy jest sens, korytarz ma 3,5m, ale chyba sie powinno dac, co?)

- wejście do kuchni z korytarza/wejście z salonu

- wiadomo schody;) i tu się zastanawiam czy da się połączyć to włączanie/wyłączanie oświetlenia klatki schodowej i górnego korytarza żeby mozna było właczyć/wyłączyć: na dole, przy pokojach dziewczyn i przy wejściu do naszej sypialni??

Na budowie nie byłam, szwędałam się z młodszymi trochę po okolicy, trochę u mojej mamy...

Najstarsza na wycieczce - aktualnie jest w Gdańsku:)

Aaa, przypomniało mi się:

Dzisiaj mija 3 lata jak kupiliśmy działkę... Dużo się przez ten czas wydarzyło a jeszcze tyyyle przed nami.

Mam nadzieję, że w przyszłym roku o tym czasie będę mogła napisać, że przeprowadzka tuż tuż;)

A, o schodach z kostki to pomarzyć sobie mogę: wczoraj mój mąż mi oznajmił, że teść właśnie wylewa beton na podest:(

Tak to jest jak się sama tam nie przejadę:/

Ale może to i dobrze, decyzja się sama podjęła i mam to z głowy. A sama do końca nie wiedziałam jak to wejście ma wyglądać.

To do pracy:)

- wiadomo schody;) i tu się zastanawiam czy da się połączyć to włączanie/wyłączanie oświetlenia klatki schodowej i górnego korytarza żeby mozna było właczyć/wyłączyć: na dole, przy pokojach dziewczyn i przy wejściu do naszej sypialni??

da się, ja tak mam :yes:

da się, ja tak mam :yes:

Cześć Kinga:)

Dzięki, tak by mi najbardziej pasowało:)

Wczoraj dogadaliśmy z małżonem resztę pomieszczeń których nie byłam pewna i możemy uderzać po projekt.

ps. Aga, mówiłaś i sile w garażu;) Mój mąż chcialby mieć w garażu, w piwnicy i w pomieszczeniu pod tarasem:D:D:D