Lukarna 05.06.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 A tego to wcale nie kwestionuję Cholera zjadłam drożdżówkę. A miałam nie jeść:/ Ale pyszna była;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 To smacznego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.06.2012 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Smaczne było, dziękuję Chciałam dziś z mamą skoczyć do Ikei, ale cholera zawsze jak tam jadę to kupuję różne rzeczy które nie były przewidziane w miesięcznym budżecie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Lepiej zawczasu kupować, bo potem to dopiero się budżet skurczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.06.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 a elektrykę będzie kładł po podłodze w peszlach czy górą? co do Ikei to my ostatnio pojechaliśmy na zakupy i myślałam, że popłynę a tu... bardzo spokojnie i zgodnie z listą zakupów, ale chyba tylko dzięki temu że dziki tłum był i część ikei zamknięta ze względu na remont. no ale przynajmniej budżet uratowany hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Jakby nie kładli kabli to będzie dobrze, bo w końcu dwaj elektrycy robią dla siebie, więc badziewia nie wcisną. Twój P. lubi pracować z tatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.06.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Pumpaluna nie wiem jak będą kładli - nie mam pojęcia, ale zapytam z czystej ciekawości;)Myślę, że powinno być OK.O, wiem tylko że teraz się w puszkach nie robi już podobno tylko jakoś inaczej ale nie pytajcie bo nie wiem jak to jest inaczej:D Ardea chyba lubi. On w ogóle na budowie bardzo lubi coś robić, a że na budowie non stop teść to robią razem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 O, wiem tylko że teraz się w puszkach nie robi już podobno tylko jakoś inaczej ale nie pytajcie bo nie wiem jak to jest inaczej Powiedziała Lukarna z rozbrajającą szczerością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.06.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 O, wiem tylko że teraz się w puszkach nie robi już podobno tylko jakoś inaczej ale nie pytajcie bo nie wiem jak to jest inaczej:D chyba w peszlach sie nie robi (że peszel w ścianę) tylko po murze kabel ciagnie bo puszka to chyba musi byc Ale dopytaj będę przynajmniej wiedzieć czy u mnie spierdzielili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.06.2012 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 O nie nie, w puszkach to wiem na pewno:)Ale zasnęłam zanim wczoraj P wrócił więc nadal nic nie wiem:D Chyba to co kiedyś było w puszce (połączenia jakieś??) robi się we włącznikach?? Jak Esiak się obudzi to go zapytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.06.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 O nie nie, w puszkach to wiem na pewno:) Ale zasnęłam zanim wczoraj P wrócił więc nadal nic nie wiem:D Chyba to co kiedyś było w puszce (połączenia jakieś??) robi się we włącznikach?? Jak Esiak się obudzi to go zapytam:) Ciekawe co na to Asia;) Dzień dobry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.06.2012 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Jeeesu:) Ale wtopa:DPowinnam napisać "jak się Esiak zaświeci" Witaj czujna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.06.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) W sumie to Ty też Asia jesteś Zaraz pewnie mi się oberwie;) Edytowane 6 Czerwca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 06.06.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Jak Esiak się obudzi to go zapytam:) no to czekamy... posmyraj go troszkę po szyjce to moze szybciej oczy otworzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.06.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 hello...po części Lukarna ma rację... kiedyś łączenia robiło się w puszkach, ale w dodatkowych puszkach, które były w linii lub na skrzyżowaniu przewodów, gdzieś tam pod sufitem...teraz łączenie obwodów wykonuje się też w puszkach, ale w tych które służą do montażu gniazdek, pstryczków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.06.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dzięki Esiak:)Czyli wiedziałam, prawie dobrze;) A co z tymi kablami jak się je kładzie: w ścianach, w suficie, w podłodze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.06.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 w podłodze to w ostateczności...kable kładzie się na ścianach i na sufitach... nie robi się już bruzd, tylko mocuje płaskie kable albo na gips albo na plastikowe kołeczki...tu coś niecoś widać: http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/227.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.06.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Ooo dzięki:) I idąc dalej;)A na jakiej wysokości macie włączniki i gniazdka??I jak zrobione: zapala się światło kliknięciem na górę czy na dół?? (włącz góra czy włącz dół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.06.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 U nas włączniki są na wysokości ok. 100-110cm. Tak, ze nie trzeba do góry ręki podnosić a jak coś niesiesz, to i kolanem zapalisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.06.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) W większości urzędów i instytucji są na 130 (albo wyżej) podobnie w blokach - do tego jesteśmy przyzwyczajeni (dla mnie nie jest to zbyt wygodne). Kiedyś Ci pisałam, żebyś zrobiła test z zamkniętymi oczami na jakiej wysokości szukasz włącznika;) Modne jest robienie na 90 - 100, niby kolanem można włączyć, tylko nie wszystkie włączniki da się tak włączyć i na schodach też raczej nie będziesz w ten sposób zapalać światła. W domu przywykniesz do jednej wysokości, w gościach i urzędach będzie inaczej... Mnie z testu z zamkniętymi oczami wyszło coś pomiędzy - 112cm a 115 Edytowane 6 Czerwca 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts