Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja się z domu bez miarki w torebce nie ruszam;)

Miarka to jak szminka czy puderniczka - podstawa;)

ja jeszcze scyzoryk noszę :sick: żeby przy kurierze szybko przesyłkę rozpakować i sprawdzić :rotfl:

Dziewczęta, prawdziwe z Was damy:D:D:D

A my dziś kolejny dzień lenia...

Szkoda, że obiad muszę zrobić bo gdyby nie to to dziś robiłabym NIC;)

w podłodze to w ostateczności...

kable kładzie się na ścianach i na sufitach... nie robi się już bruzd, tylko mocuje płaskie kable albo na gips albo na plastikowe kołeczki...

tu coś niecoś widać:

A widzisz, znowu ja słyszałam co innego, że teraz się unika robienia górą i lepiej dołem. U nas mamy praktycznie wszystkie po podłodze. Ułożone są wzdłuż ścian w specjalnych rurkach a na poddaszu idą w peszlach ze względów bezpieczeństwa. Tak m.in. doradzał nam kierbud i tak robili nasi elektrycy żeby potem bez problemu móc się w ścianę wwiercać a i mówią że w razie wymiany kabla to przy puszczeniu rurkami łatwiej podmiankę zrobić. Z rzeczy wg elektryków fajnych, wg mnie średnio, to mamy wszędzie przepięciówkę i wystarczy spięcie małe a już wywala korki :/ no a takich spięć kilka było przy montażu oświetlenia chociażby czy jak kabelki przy niezamontowanym gniazdku w łazience zaparowały

A na jakiej wysokości macie włączniki i gniazdka??

I jak zrobione: zapala się światło kliknięciem na górę czy na dół?? (włącz góra czy włącz dół)

gniazdko dolną ramkę ma 17cm od podłogi a włącznik światła jest na 115cm, idealnie do zapalenia łokciem w razie czego ;)

aaaa i jak już będą ci te wszystkie kable robili to pamiętaj o rozłożeniu kabli telewizyjnych nie tylko do satelity ale też pod dvbt ;)

ja jeszcze scyzoryk noszę :sick: żeby przy kurierze szybko przesyłkę rozpakować i sprawdzić :rotfl:

gdyby policja CIę zatrzymała to ciężko byłoby Ci się wytłumaczyć ;)

Witam weekendowo;)

Jako że męczy mnie cały czas temat mojej kuchni (nie wyglądu a ustawienia) - wczoraj wyciągnęłam P i dzieciaki na budowę, ich wysłałam na plac zabaw a ja zabawiłam się w budowanie kuchni ze styropianu.

Zaraz nasze wnioski i fotorelacja, ale muszę iśc wspomóc Najstarszą bo nie może się zdecydować w co się ubrać na randkę;)

Dobra, fotorelacja później bo idzie do mnie moja mama a trochę mi to wszystko (wybranie zdjęć i opisanie) zajmie.

Ale gdyby ktoś a Was w "miedzyczasie" zajrzał to pytanie mam:

Co jest lepsze/wygodniejsze/bardziej wykorzystane:

piekarnik w słupku czy więcej szuflad??

Co jest lepsze/wygodniejsze/bardziej wykorzystane:

piekarnik w słupku czy więcej szuflad??

Nie wiem czy o to chodzi: jesli piekarnik jest w słupku, to masz szuflady pod płytą, jesli piekarnik jest pod płytą to masz szafkę w słupku (szuflady chyba trochę wysoko by wyszły).

Niee, zbyt duży skrót myślowy z mojej strony;)

Albo może być tak:

piekarnik pod płytą ale za to 4 duże, wysokie i 2 duże niskie szuflady

http://img403.imageshack.us/img403/7568/43701896.jpg

Uploaded with ImageShack.us

tutaj tez problem z mikrofalą bo na pewno nie byłaby tak wysoko - musiałaby stać na szafce albo być ukryta w spiżarni (a my często korzystamy, po kilka razy dziennie, to byłoby pewnie uciązliwe:/)

albo tak:

piekarnik w słupku i pod nim 2 małe szuflady

http://img703.imageshack.us/img703/4609/30608275.jpg

plus 2 małe pod płytą

http://img811.imageshack.us/img811/4277/41240883.jpg

Czyli też są niby 4 ale mniejsze:/

W żadnym innym miejscu się tam szuflady nie zmieszczą.

Czyli:

czy lepiej skupić się na piekarniku w słupku i zostać z mniejszymi szufladami (z garnkami pewnie ciężko by się było z nimi zmieścić) albo postawić na większe wygodne szuflady i rezygnować z piekarnika w słupku

Generalnie ten ostatni układ najbardziej chciałabym ale niestety byłoby bardziej zagracone:/