Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

I kilka ujęć wersji 1.1

http://img801.imageshack.us/img801/8656/38393464.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img3.imageshack.us/img3/2650/78520177.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/6553/14501834.jpg

W sumie po co mi tyle tego blatu, się uczepiłam tego:/

Pierogów nie lepię, gotuję jak muszę, kucharka ze mnie marna;)

Chyba żeby ten blat wykorzystywać w inny sposób ale to w sumie mały kawałek wystarczy:)

ps. Wasze zdrowie:):)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lukarna - a gdzie w tej wersji 1.1 jest płyta? Tam gdzie przedstawiła Karolak?

Tak, płyta musiałaby być w tym miejscu dokładnie

a ja bym zlew zostawiła, będzie wygodniejszy w użytkowaniu

Aksamitka ja się w ogóle zastanawiam na zlewem narożnym takim typowo narożnym ze ściętą szafką (Pumpaluna taki ma i chwali:) i kiedyś szukałam już opinii na jego temat bo taki chciałam)

Wtedy robi się pięknie doświetlone miejsce na blacie pod oknem i znika problem z otwarciem okna (parapet będzie zlicowany z blatem)

Aksamitka ja się w ogóle zastanawiam na zlewem narożnym takim typowo narożnym ze ściętą szafką (Pumpaluna taki ma i chwali:) i kiedyś szukałam już opinii na jego temat bo taki chciałam)

Wtedy robi się pięknie doświetlone miejsce na blacie pod oknem i znika problem z otwarciem okna (parapet będzie zlicowany z blatem)

tylko nie wiem czy taki ci się zmieści

bo ta ściana ma 225 cm (a przynajmniej tak jest w projekcie), ale nie wykorzystasz w pełni tych 225 cm, jeszcze jest jakiś panel maskujący przy przejściu

2 słupki to 120 cm

zostaje 105 cm, a taka szafka powinna mieć 90 cm (ewentualnie 80 cm, ale pytanie jaki szeroki byłby front) i wtedy szafka 15 cm (przy narożnej 90 lub 25 przy narożnej 80 cm)

Lukarna, blatu będę miała podobnie coś koło 330, pierogi lepię i kluski śląskie i kopytka i w ogóle uwielbiam gotować a myślę, że blatu mi starczy, ważne żeby go sensownie poprzecinać płytą i zlewem.

A teraz o zlewie - mam taki w obecnym mieszkaniu i nigdy więcej już bym go nie zamontowała i wrogowi bym go nie proponowała,1:1 w sprawie zlewu narożnego;)

Baw się dobrze swoją kuchnią:) ja już wzięłam się za projektowanie ogrodu, bo w domu wszystko dopięte na ostatni guzik:)

Ja tam ze zlewu calypso cog651E jestem bardzo zadowolona, ale nasz jest w ściętej szafce i ma kształt trapezu, mi w niczym nie przeszkadza a i moja bratowa ma taki jak nasz i jest zadowolona. Myślę, że kłopotliwy byłby zlew w szafkach ustawionych pod kątem 90stopni bo wtedy nie ma jak się oprzeć i wygodnie stanąć do zmywania

U nas chyba 90*90 (bo kuchnia na indywidualne zamówienie - jeden bok dłuższy tej szafki bo podchodzi pod okno kuchenne)

Ja sie obawiam, ze szafka ścięta 80x80 będzie miała bardzo wąski front - 30 cm, co sprawi, że będzie bardzo niewygodna w użytkowaniu.

na tej wizualce poglądowej jest szafka 80x80 (zlew chyba powinien być większy) widać, że front od tej szafki ściętej jest wąski, a po prawej jest szafka 23 cm szeroka

http://img641.imageshack.us/img641/2383/59142699.jpg

jakby dać szafkę 90x90 to zostanie 13 cm na szafkę, czyli zmarnowane miejsce :bash:

mam nadzieję, że Lukarna sie nie pogniewa, że wstawiłam to tutaj, zanim ona mogła sama to zobaczyć, ale właścicielki kuchni nie ma :rolleyes: