Lukarna 12.06.2012 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Pumpa to 3 tygodnie pod rząd?? Kuchnia się przetestuje na maksa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Dzielimy rodzinę na 2 części nawet z racji relacji rodzinnych to raz a dwa nie zawsze młodzi chcą być z tymi bardziej wiekowymi, o rozluźnienie atmosfery wtedy ciężko... a znajomi to będzie trzecia tura, sami najbliżsi tylko a i tak ponad 20 osób nam wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.06.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Cześć wszystkim! Aż się Weronika zapytała: mamusiu co tam piszesz w tym mailu że się śmiejesz do siebie:) Też tak mam. Luka staram się być na bieżąco co u Ciebie "piszczy", rzadko piszę... uczę się pisać i w ogóle funkcjonować lewą ręką... pomału dochodzę do wprawy Ps. Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Czuję, że rocznica ślubu udana:) Pumpaluna, masz super, że już parapetówki robisz i że mieszkasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Pumpaluna, masz super, że już parapetówki robisz i że mieszkasz:) na razie tylko były imprezy urodzinowe dzieciaków, parapetówki przewidujemy na koniec lipca dopiero dzisiaj zamówiłam kolejne moskitiery, cena mnie z lekka zabiła - prawie 580zł za drzwi tarasowe (3 magnesy i ramka w złotym dębie, gdyby była zwykła brązowa to kosztowałaby 200zł taniej) a takich nam potrzeba 2sztuki plus okno salon i kuchnia. Nie sądziłam że rolety i kilka moskitier to będzie koszt ponad 3,5tys :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Koszt oczywiście niezły, już mnie nic nie zdziwi po cenach pśtryczków;) My wprowadzamy się na zimę, wiec moskitier nie będzie na początku, a pierwsze lato też spróbuję wykorzystać elektryczne odstraszacze, w mieszkaniu skutkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 U nas nie ma opcji, elektrowtyczki do kontaktów nic nie dają a przecież drzew tu u mnie aż tak wiele nie ma A moje pstryczki były tanie więc jak na razie to nic aż tak mnie nie zaskoczyło cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Moje pśtryczki też będą tanie, ale zdziwiło mnie, że one w ogóle mogą tyle kosztować U mnie te elektryczki się sprawdzają, przynajmniej w mieszkaniu, dam im szansę więc w domu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A pokażesz jakie masz te owadobójcze? jeśli dalej nie wiesz jak wkleić to chociaż firmę i model podaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.06.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Cześć wszystkim! Luka staram się być na bieżąco co u Ciebie "piszczy", rzadko piszę... uczę się pisać i w ogóle funkcjonować lewą ręką... pomału dochodzę do wprawy Ps. Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego święta Cześć Rocia:) Dbaj o siebie i mam nadzieję że szybko nauczysz lewa rękę działania I dzięki za życzenia:) Czuję, że rocznica ślubu udana:) Pumpaluna, masz super, że już parapetówki robisz i że mieszkasz:) A dziękuję, było jak zwykle;) Nie sądziłam że rolety i kilka moskitier to będzie koszt ponad 3,5tys :/ Nie sądziłam że moskitiery to taki koszt:/ Moje pśtryczki też będą tanie, ale zdziwiło mnie, że one w ogóle mogą tyle kosztować U mnie te elektryczki się sprawdzają, przynajmniej w mieszkaniu, dam im szansę więc w domu;) Czasami jak czytam w dziennikach to pstryczki potrafią naprawdę kosztować małą fortunę Ja nadal tematu nie zgłębiłam więc śpię spokojnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Pumpaluna, jak Ty mnie znasz, oczywiście, ze nie umiem wkleić zaraz je wyciągnę z szafki i spiszę, bo jeszcze nie działają w tym sezonie;) Lukarna, skoro jak zwykle to Ty masz życie Moje pierwotnie wybrane pśtryczki kosztują 160zł, więc bardzo szybko musiałam wybrać inne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.06.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Taa, jak zwykle to znaczy P przed TV a ja na FM:D 160 za sztukę?? Aaa to te co bałas sie że kaleczyć będą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 staram się być na bieżąco co u Ciebie "piszczy", rzadko piszę... uczę się pisać i w ogóle funkcjonować lewą ręką... pomału dochodzę do wprawy ja po 3 tygodniach ze szwami na prawej ręce nauczyłam się większość robić lewą, po kilku dniach od zdjęcia szwów to już nawet lewą ręką pisałam na tyle czytelnie że mogłam papiery wypełniać i do pracy wrócić, teraz jestem właściwie oburęczna w codziennych czynnościach Nie sądziłam że moskitiery to taki koszt:/ wszystko zależy jakie i na jakie okno, wersja pojedyncza na takie standardowe zwykłe okienko (połowa okna 150x150) to bodajże 80zł, nas tyle kosztowały bo robimy moskitierę jak drzwi czyli normalnie masz wyjście na taras z domu a moskitierowe drzwi zatrzaskują się na magnesy (wzięliśmy za dopłatę opcję na 3szt, standard 2szt), no i tak samo kolor ramki, biorąc jednolite jest taniej, biorąc w takiej samej fakturze jak ramy okienne już trzeba dopłacać tak samo z roletami, wszystko zalży czy zwykłe czy odbijające ciepło czy plisy czy rzymskie. Mi wycenili rzymskie do nas do sypialni na prawie 2tys natomiast zwykłe "chowane" to połowa ceny. Odpuściliśmy i mamy marketowe z LM, ważne że z ulicy nas nie widać... U dzieci rolety dzień-noc jako że są na żyłki i nie mają schowanej rolki kosztowały niecałe 300zł/okno ale jakbym chciała z prowadnicami to wtedy już 700zł od okna by było :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.06.2012 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A żeby chociaż trochę budowlanie z mojej strony było to pytanie mam: 120zł za m2 elewacji, z materiałem (styro 15cm zwykły fasadowy, tynk Caparola) na gotowo to chyba trochę dużawo, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 ja płacę 90zł/m2 za ceresit, mój styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.06.2012 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Kurde to wykonawca polecany przez naszego kierbuda:/ Tylko jak P usłyszy cenę za metr to stwierdzi że z teściem sami ocieplą i się będziemy z tym bujać do wielkanocy (oczywiście z rozgrzebanym styro na zimę:/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Pumpaluna - firma Vario, ale modelu tam nie ma:( Lukarna, ja płacę tylko za robociznę, bo cały materiał jest mój, wiec nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.06.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A tynki brać z materiałem czy samemu kupować materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Taa, jak zwykle to znaczy P przed TV a ja na FM:D 160 za sztukę?? Aaa to te co bałas sie że kaleczyć będą?? Nie te odpadły, bo właśnie kaleczą (szklana ramka), wybrałam inne, bo ładne (Berker 1930), ale cena zaporowa i będą też ładne, ale zwykłe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A tynki brać z materiałem czy samemu kupować materiał? Sprawdź sobie ceny jakie byś miała za materiał, potem wyceń robociznę i porównaj wyceny. Nam wychodziło tak o wiele wiele taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts