Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas pięciolatki obowiązkowo mają chodzić do zerówki, a za rok mogą chodzić drugi rok jako sześciolatki (tym samym programem nauczania). Moim zdaniem jest to zupełnie pozbawione sensu, no ale... Marcin nie chodzi do przedszkola, pewnie stąd całe to zamieszanie. Gdybym wiedziała o tym wcześniej zapisałabym go do przedszkola w naszym bloku, a tak to musi iść do zerówki w szkole (ok. km od nas) :( Najważniejsze jednak, że on jest chętny (zobaczymy jak długo)...

Sporo mam pięciolatków gromadzi się u Lukarny :)

Mój mały jest w przedszkolu, teraz w 4latkach. Ze względu na to, że umie dość płynnie czytać i liczy był pomysł żeby poszedł od września do zerówki. Jednak znajoma pani przedszkolanka szepnęła mi na ucho że to nie do końca dobry pomysł patrząc na mojego przytulaka i decyzję podjęliśmy, że pójdzie normalnie starym systemem. Jak będzie miał być dobrym uczniem to będzie nieważne kiedy do szkoły pójdzie. Tymczasem my postaramy się nie popsuć jego zapału do nauki i sprawić by wiedział, że uczy się dla siebie aby odkrywać świat a nie bo tak trzeba

Cześć dziewczyny:)

Ardea masz rację - Weronika zupełnie nie zdaje sobie sprawy z tego jak będzie w szkole - chociaż rozmawiamy o tym dużo, kilka razy odwiedzałyśmy szkołę (jej ulubiona ciocia pracuje tam w świetlicy)

No nic, klamka zapadła i z pozytywnym nastawieniem czekamy co przyniesie wrzesień;)

Zapomniałam, miałam zaraportować:

- monitorowałam pana kredytowego - dopiero wrócił z urlopu i jeszcze nic nie wie:/

- byłam w energetyce ale niestety wizyta nieudana nic się nie dowiedziałam o odnowieniu warunków

- byłam u Krystyny w gazowni - tu już lepiej, trafiłam na znajomą, PRAWDOPODOBNIE nie potrzeba odnowy warunków i PRAWDOPODOBNIE nie będziemy musieli czekać pół roku na gaz. Czy na 100% to sie okaże jak pojadę tam jeszcze raz;)

I niespodzianka: (tzn dla mnie niespodzianka;))

Byłam służbowo u stolarza polecanego u nas w okolicy. Po załatwieniu wszystkiego zapytałam jakie ma terminy na kuchnie. Powiedział, że na ten rok ABSULUTNIE już nie. Do marca ma robotę ale na tyle luźną, że na siłę coś wciśnie. Jak usłyszał że chcę na czerwiec 2013 to powiedział, że przyszłam w idealnym czasie;)

Umówiliśmy się że przyniosę mu wymiary, on rozrysuje, wybiorę kolory, wzory itd i zrobi wycenę. Jak mi będzie odpowiadała to mnie wpisze na grafik czerwcowy i już:):)

Czy nie wydaje Wam się że wizyty u stolarza ROK wczesniej to nie przegięcie??:D

Jechałam od niego i się smiałam sama do siebie;)

Ale jeżeli tak to jestem zmuszona zrobić castingi z udziałem innych okolicznych i sie faktycznie na jakiegoś zdecydować i tyle.

Matko, ten świat oszalał!!

Dobrze w sumie że się zgadałam z tym stolarzem dziś bo ja bym pewnie kuchni zaczęła szukać koło marca - kwietnia 2013:)

A tak zrobię casting, rozejrzę się... I porobię chwilę to co lubię, co mnie kręci i o czym marzę:)

A nie bezsensowne szukanie tynkarzy:/

moim zdaniem wszystko zależy od dojrzałości emocjonalnej, jeśli dziecko nie jest emocjonalnie przygotowane to lepiej nawet żeby 2x przerobił ten sam program a poszedł do szkoły jako już jakby to nazwać dzielniejsze dziecko. Zresztą jeszcze i tak będą w kwietniu mu robili testy dojrzałości szkolnej i wedle tego będziecie podejmować decyzję (chociaż nie musicie się do tego zastosować)

Lukarna, niezły budowlany młyn musi być w okolicy jeśli tak wcześnie trzeba umawiać się na kuchnię z takim wyprzedzeniem. Zaczynając budowę nawet o tym nie pomyślałam. Wiedziałam czego chcę, ale nie wpadłam na to żeby już już szukać wykonawcy. Świat oszalał:rolleyes:

Jak idzie stawianie ścianek? Widać światełko w tunelu?;)