Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Cześć:)

To uzupełniam braki:

W sobotę przeszła nad naszym miastem dziwna burza. Nie była to trąba powietrzna ale coś trochę zblizonego. Trwała 4 min, wyrywała drzewa z korzeniami, łamała słupy, zrywała dachy, sypała 2cm gradem...

Wyglądało to z mojego balkonu tak:

http://img189.imageshack.us/img189/760/dsc0660ib.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img600.imageshack.us/img600/115/dsc0662d.jpg

Było trochę strasznie:/

Lekko nam uszkodziła dach na budowie (dobrze że tylko lekko), podnisła jeden krańcowy gąsior i przesunęła kilka dachówek.

Dzisiaj przyjechali panowie dachowcy i uszkodzenia naprawili...

A oprócz tego wieczorem mieliśmy prywatną Strefę Kibica;)

http://img11.imageshack.us/img11/2720/dsc0671l.jpg

Od lewej moja Średnia, Marcin i siostrzenica:)

Naszym nie poszło bo kibice po pierwszej połowie padli i zasnęli:):)

ps. małe kotki znikneły z budowy:(

Nawet nie chcę myśleć co się z nimi mogło stać... A ja już im domu zaczynałam szukać:(

ps2. Rocia, kurujcie się:hug:

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to zdrowia dla małej, wiem co to znaczy ryzyko przyjmowania jakiegokolwiek leku. Ja niestety oprócz alergii to miewam jeszcze wszystkie możliwe skutki uboczne, nawet jak dostaję zastrzyki :/

Lukarna dobrze że tylko na kilku dachówkach się skończyło. A swoją drogą, nie ma koleżanka ubezpieczenia "dom w budowie"?

Edytowane przez pumpaluna

Burza niefajna:no:. Dobrze, że nie ma większych szkód na budowie. U nas wczoraj tez przeszła burza z piorunami i całą noc był deszcz i wichura. Strach było nosa z domu wystawić. W bloku nigdy mi nie przeszkadzało a w domu nasłuchiwałam całą noc czy aby rusztowanie nie zmieni swojego położenia. Rano obeszliśmy dom dookoła i na szczęście wszystko było na swoim miejscu.

Ooo przypomniało mi się - rozmawiałam z kumpelą o ubezpieczeniu i ona mi powiedziała że jak okna założą bo dom musi być zamknięty.

Ale Ty pewnie Pumpa mówisz o jakimś innym, co??

Melduję że wymusiłam na Panu Kredyciku wizytację na budowie, uff (tylko trochę namolna byłam;))

Właśnie wróciłam, w piątek powinno być wiadomo, uprasza się o &&&&&&&&&&&&&

Tak, muszę, wiem.

Jeszcze się Pan Kredycik z teściem rozgadali i stwierdzili, że po co nam tynk, wystarczy styro, klej siatka i farba elewacyjna...

Siła go musiałam od teścia odciagać żeby czegoś więcej nie wydumali jakby tu taniej...

Na takich doradców trzeba uważać:yes: