Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gratuluję kolejnego budowlanego kroku, widzę że dzieciaki dzielnie pomagają tylko najstarsza się jakoś wyłgała od roboty ;)

ja ostatnio wpadłam na pomysł ze na Euro to byśmy się już mogli przeprowadzić bo przecież w maju długi weekend będzie z którego bardzo łatwo zrobić cały tydzień i takie tam, zobaczę czy uda mi się męża nakręcić na meczowe imprezki :)

Najstarszą to w sumie chyba mało ta budowa obchodzi... Ona teraz żyje czym innym;)

Pumpaluna, myślę, ze przeprowadzka na Euro to świetny pomysł, męża na pewno to zdopinguje;)

ps. w ogóle przypomniało mi się jak urodziłam średnią córkę (13.06.06) to też były mecze jakieś. I pierwsza noc Minister mógł spędzić z nami bo mielismy pokój rodzinny ale z nieśmiała mina zaproponował, że może on jednak pójdzie do domu bo dziś mecz Polska-Niemcy:)

Wiesz Pumpaluna, gdyby ona o studiach myślała to ja bym się bardzo cieszyła;)

Chyba dla nastolatek są ważne inne rzeczy po prostu...

Smutne to trochę jak ci się dziecko ze słodkiego malucha zmienia w humorzastego nastolatka... A za chwilę w dorosłą kobietę żyjąca własnym życiem;(

Wiesz Pumpaluna, gdyby ona o studiach myślała to ja bym się bardzo cieszyła;)

Chyba dla nastolatek są ważne inne rzeczy po prostu...

Smutne to trochę jak ci się dziecko ze słodkiego malucha zmienia w humorzastego nastolatka... A za chwilę w dorosłą kobietę żyjąca własnym życiem;(

Dla mnie to też jest bardzo ciężkie kiedy ja mogłabym dla syna wszystko siedzieć z nim uczyć się a on.. hmmm zupełnie mu nie w głowie i wiecznie znudzona mina

Tak Aga to Teściunio;)

Kim, musimy to po prostu przeżyć i tyle:) Ale jak sobie pomyslę, że czeka mnie to wszystko jeszcze dwa razy to łomatko...

I ze spraw budowlanych:):)

Był dziś u mnie ostatni cieśla, który okazał się również dekarzem... okazał się bo koleżanka mi go jako cieslę poleciła a on mi ze robi wszytsko...

Cenowo jest bezkonkurencyjny:

więźba 22zł/m2

deskowanie+papa 12zł/m2

dachówka 33zł/m2

Esiak to co Ty masz to jest podbitka czy nadbitka?? Bo się gubię trochę w tych okresleniach...

No właśnie nadbitka, tak mi się wydawało... Bo ja trochę nie kumam różnicy. Wiem tylko że przy nadbitce widać krokwie tak?

Marcin czy ty płaciłeś dodatkowo za nadbitkę? Czy to w cenie już jest?

Pumpaluna, prawdopodobnie wygrał, na razie ważą się jego losy;)

Poleciła mi tego cieślo-dekarza koleżanka. Robił dachy dwóm jej koleżankom:) i obydwie były zadowolone. Honoracie (tej kolezance która mi go poleciła:):)) będzie robił więźbę za tydzień więc że tak powiem zostanie wypróbowany przez kogos kogo znam osobiście.

Dodatkowo podał mi 5-6 adresów które robił ostatnio, powiedział, że jak chcę to mogę podjechać i się zapytać...

Sama nie wiem bo to trudna decyzja jest...