Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

no to polej, na tę nowa drogę życia:lol:

a co zrobią ? nic nie zrobią. Jesli spłacać będziesz ładnie, to po kiego im Twoja niedokończona chałupa - bank chce tylko swojej kasy, a nie uzerania się po sadach.

W Twoim przypadku jednak nie spodziewałabym się obsuwy :lol: chyba,ze teściunio na stałe się przyspawał do TV ;)

Zamiast polać to wczoraj poległam:rolleyes:

Spłacać mam zamiar (jak pewnie wszyscy) grzecznie i pieknie więc powinno być OK;)

A z tą obsuwą - obyś Malka miała rację...

Chyba zaraz skoczę na budowę sprawdzić czy coś drgnęło:)

Spoko, jeszcze trochę i Luka nauczy sie przecinarkę obsługiwać;)

I zakupię mały bacik;)

Witam po przerwie :) gratuluję Lukarna kredytu :) oby teraz było tylko z górki ;)

Ile lat potrwa Wasz bliski związek? :p

Gratulejszyn Na ile to lat się związałaś z bankiem i mężem?

Nasz związek potrwa co najmniej ćwierćwiecze bez miesiąca;) - tak sobie to Pan Kredycik wymyślił...

Jak go zakończymy to będę już nobliwą staruszką:(

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuje za gratulacje, już mi lepiej;)

Nadal żyję nie-budowlanie i taka postawa mi się pewnie zemści za chwilę.

Pan Robert zadzwonił, że mogą okna montować a my daleko w polu z przygotowaniami:/

Załatwiłam sobie na jutrzejsze popołudnie nianię do dzieci i idę sprzatać. Jak na złość P w tym tyg na bank nie dostanie urlopu więc na niego nie mam co liczyć za bardzo...

Trzymajcie kciuki żeby teść zdążył zrobić drzwi tymczasowe bo kiepsko to widzę:/

Wika chodzi na kurs (jednak dało się załatwić;))

Marcin był wczoraj pierwszy raz w kinie.

A ja odliczam dni do urlopu:)

może poproś jakąś koleżankę, żeby Ci pomogła? Boisz się montować okien bez drzwi z jakiegoś konkretnego powodu?

Pumpa koleżanka odpada - mój teść to taki gaduła i do tego gada takie bzdury że każda koleżanka po 10 min nie wie gdzie ma oczy schować:/

I w związku z tym z kolezankami chodzę na budowę tylko jak teścia nie ma bo mi wstyd:/

To trudne do wytłumaczenia ale muszę poradzić sobie sama;)

Gratuluję przyznania kredytu :)

ja też odliczam godziny do urlopu, dzieci szczęśliwe, będą pod opieką dziadków, dziadkowie też będą szczęśliwi, wynagrodzimy im naszą ostatnią decyzję ;)

A kiedy macie urlop?

A w ogóle to cześć:)

Ja tez:)

Normalnie się skupić nie mogę:)

Ja to się zastanawiam jak ekipę zorganizować na rozgrabianie czarnoziemu, chyba dam zarobić jakimś dzieciakom znajomym.

Ja się zastanawiam jakby tu się chwaściorow pozbyć:/

Nie dosc że gąszcz jest na górce to jeszcze wokół działki tak, że siatki nie widać...

mam nadzieję na relację foto, ostatecznie orzech dwustronny wzięłaś, tak?

Orzech obustronny:)

Już widzę te komentarze bliskich i dalszych znajomych królika:

Dlaczego takie ciemne te okna wzięliscie??

I odpowiedź P, mojego rycerza i obrońcy:

Aśka takie wybrała!

Jaki plan na póżniej?

O planach na razie nawet nie myślę:/

Tradycyjnie: instalacje, tynki i wylewki o ile znajdę wykonawców.

Ja się zastanawiam jakby tu się chwaściorow pozbyć:/

Nie dosc że gąszcz jest na górce to jeszcze wokół działki tak, że siatki nie widać..

.

Ja tam gdzie idzie kostka spryskałam rounupem, niestety mam tak silne zielsko że to nie pomogło, zewn część może i uschła ale pod spodem korzenie mają się świetnie i ledwo je powyrywałam. Najdłuższy jaki wyciągnęłam miał uwaga uwaga... 1,3m!!! aż zmierzyliśmy :mad: pozostałe zielsko tam gdzie chcę mieć trawnik wyrywam tymi "rencamy", i powiem tak mój kręgosłup ma już serdecznie dość!!!

Orzech obustronny:)

Już widzę te komentarze bliskich i dalszych znajomych królika:Dlaczego takie ciemne te okna wzięliscie??

I odpowiedź P, mojego rycerza i obrońcy: Aśka takie wybrała!

Tobie się mają podobać, a jak będą gadać to możesz odpowiedzieć zawsze że musiałaś się na coś zdecydować a nie miałaś żadnego doradcy to brałaś te z najlepszym rabatem w myśl oszczędnościowej zasady mężczyzn w swojej rodzinie :D

O planach na razie nawet nie myślę:/ Tradycyjnie: instalacje, tynki i wylewki o ile znajdę wykonawców.

A zaczęłaś już ich szukać czy jeszcze liczysz, że sami do ciebie dotrą? :)